Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baristamaestro

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Várom már egy ideje a Starbucks-t, és a mai hírek szerint még várhatom is egy ideig... Addig is örömmel vettem a hírt még decemberben, hogy hamarosan megnyit itthon is a Costa Coffee. Vártunk-vártunk, nézegettük a Nádor utcai üzletüket, ahogy már majdnem megnyílt. Aztán egyik nap…..
baristamaestro 2009.02.06 11:18:54
@barista: Hi!

Nah figyu. Senki nem tökéletes, tanuló időkbe mindenki bele bele lép a pofonokba. Ez igaz! De akkor nem úgy kell beállítani, hogy Ő hozza a csodát! Más a tanuló időszak meg más mikor már élesbe megy. 3 éve vagyok trainer, csak külföldi tapasztalatom van, eddig COSTA nyitásra fölkészített emberek kimagasló teljesítménnyel dolgoztak az első napon is. Pedig igen busy volt a hely! Hallotál már a gyors, pontos és vendég által visszajelzett megelégedett kiszolgálásról? Ha ez mind meglenne nem kellett volna a caramel syrupot kérni még a latte-ba! :) Meg nem maradt volna le a latte-ról a hab! A rossz hír futótűzként terjed, de jó hír az egy lassú folymat ami a fölkészítésen és rajtad múlik! Te is elgondolkodhatnál egy kicsit ezen. Az első benyomás nagyon sokat nyom a latba! Have a nice day!
baristamaestro 2009.02.06 11:48:33
@Club: Tisztelt Magyar Barista Club és azon belül Mr. 3 számu tag!

Nagyon szép, hogy 3 éve vagy Barista. Gratulálok! Nekem csak külföldi követelményekről van tapasztalatom! Én 3 éve vagyok trainer-e a COSTA-nak. Eddig a COSTA nyitásokkor kimagasló teljesítményt nyújtott a staff mindenbe, pedig nagyon busy hely volt és újjoncokkal volt tele! Nem volt olyan, hogy caramel nélküli volt a caramel latte, meg hogy lemaradt volna a froth a latte tetejéről! :) Előbb már kérdeztem a kolegától, hogy hallott-e már a gyors pontos.... kiszolgálásról, s Te? Nem tudom hogy mint tanultál, de itt roppant érdekes, hogy ha vmi gebasz van rögtön a trainer-t veszik elő, hogy ez miért van/volt és a staff miért nem tudja az elvárt, támasztott követelményeknek megfelelni! Még egy érdekesség, volt egy vizsgám és ott a kérdés az volt, hogy mi lehet az oka, hogy a staff nem megfelelően készíti el a kávét!? Tudod mi volt az elsőszámú válasz rá? A trainer... által nyújtott nem megfelelő fölkészítés! Nah erre varjál gombot! Nem Téged kellett volna hibáztatni senkinek, hanem az Érted felelős személyt kellett volna elővenni! Igen fölvállalnám a személyes beszélgetést a hazai trainer-rel! A másik, nem úgy kell beállítani Őt, hogy Ő az egyik legjobb Európába! De nem is én! Csak arra reagáltam amik történtek a nyitással kapcsolatosan, az előzmények, meg ahogy Őt beállították! Lehet, hogy hibáztam, hogy fikáztam, de First think then talk! Sorry! Csak az egy kicsit furcsa számomra, hogy a COSTA ami 1971-ben alakult, és az élenjáró kávézóláncok egyike, nem engedheti meg magának, hogy ne a általa támasztott követelményeket kövessék Európába! A Lengyeleknél nem jött be, GO DOWN! Meg kéne mutatni, hogy nem fognak csalódni! Legyen szép napod Neked is!