Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gorot

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autófília Erős csúsztatás 2009.02.04 08:00:00
Meddő próbálkozás volna február elején meggyőzni bárkit, hogy gumishoz szaladjon téli gumiért, ám az idei szezon tanulságait levonni talán időszerű lehet. Arról, hogy mi mit gondolunk a téli abroncsokról, többször leírtuk már. Ismerjük az ilyenkor előkerülő közhelyeket is,…..
Gorot 2009.02.05 21:59:52
Már bocsánat, de én vagyok vak vagy tényleg egyetlen kurva szó sem esik arról a lehülyézett "Levélíró" levelében, hogy nyári vagy téligumival közlekedett? Hogy jön akkor ide?

Ezen kívűl tudunk valamit a körülményekről mondjuk, hogy mennyi volt a megengedett és ő mennyivel lassabban ment, milyen volt az út állapota, az időjárás, pontosan mitől csúszott meg, stb? Vagy úgy mégis mi volt az alapja a nagypofájú alkalmatlanozásnak?

Mi utal arra, hogy a "Levélíró" megegyezik azzal a személlyel aki az Ignist vezette?

Vicces, hogy a posztoló fikázza a magukat überdrivernek képzelőket, miközben abban a meghitt tudatban hülyéz le másokat 0 info mellett, hogy ez vele sose történhet meg. Szerencsére velem se történt még ilyen, de attól még nem hiszem, hogy csípőből alkalmatlannak kellene titulálnom mindenkit aki leesik az útról, anélkül, hogy legalább az alapvető körülményeket ismerném. Ha valaki a jeges úton megy ezerrel az nyilván hülye, de mondjuk egy megfagyott vízátfolyás egy kanyarban a legtapasztaltabb sofőrt is úgy dobja le az útról mint a picsa, tök mindegy, hogy milyen gumival megy. Persze az ész nélküli fikázás menő dolog, más baján élvezkedni meg különösen az, de azért nem ártana kicsit igényesebbnek lenni.

Azért ha olvassuk a híreket, akad még pár "alkalmatlan" sofőr:

"Székesfehérváron a Maroshegyen egy sószóró autó csúszott meg a jeges úton, majd egy kerítést kidöntve az egyik ház oldalánál landolt. Személyi sérülés nem történt. Velence és Pusztaszabolcs között pótkocsis teherautó borult árokba, de másutt is meglátogatták az árkot a járművek."

...

"Árokban a mentő Kiskunfélegyházánál

Az első baleset néhány perccel 8 óra után történt az 5-ös főút 106-os kilométerszelvényénél Kiskunfélegyháza közelében. Egy 23 éves férfi Peugeot személyautójával Kecskemét felé tartott, amikor a jeges úton megcsúszott a jármű nyári gumija. Az autó irányíthatatlanná vált és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szabályosan érkező másik személyautóval, amelyet egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi vezetett.

A sofőrök nem sérültek meg ugyan, de a balesetet okozó fiatalember sokkot kapott, ezért mentőt hívtak a helyszínre. Az útban lévő mentőautó alig egy kilométerre a baleset helyszínétől szintén megcsúszott a lefagyott úttesten, majd az árokban landolt, a mentőápoló megsérült. Arról nincs információ, hogy a mentőautó milyen gumikkal volt felszerelve."