Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homo Criticus

2 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előbb-utóbb most már csak visszavesznek a nagy mellényből a fiúk, mielőtt hatalmas zakó nem lesz belőle. Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy azt a nemzeti együttműködéses maszlagot meg a fedezetlen ígérgetést, azt komoly publikum már nem veszi be. Azzal lehet ugyan hülyíteni…..
Újabb reklámot forgatott a Nespresso nevű kávécégnek George Clooney, ezúttal nem úgy, ahogy az evidensen adná magát - őrülten jóképű sármőrként -, hanem életében először lovagi páncélba bújva. A reklámban egy sárkányt legyőző lovagot alakít, egy trónon ülő uralkodónő alattvalója. A legtöbbeknek…..
Homo Criticus 2018.10.19 03:22:56
@Donorbusz: Precíz, tökéletes asszociáció. Ennek semmi köze a Trónok harca világához, én meg már harmadik helyen olvasom ezt a buta párhuzamot, és verem a fejemet a falba, hogy ezt most így hogy!? Ennyi erővel a Hamupipőke feldolgozása meg összegyúrja a Karib-tenger kalózait és a Downton Abbey-t a Trónok harcával, csak mert mindegyik filmből szerepelnek benne színészek (pl. Rob Stark meg Stellan Skarsgaard meg a feka srácra nyomuló nemeslány a brit kosztümös sorozatból, csak hogy egy klasszikus színész-karakter összemosással éljek). Ez bizony elég haloványra sikerült "kritika" - a reklámspottal ellentétben, amely szerintem telitalálat minden szempontból, az egyik legjobb (bár a Karib-tengeri gengszterfilmeket "lenyúló" Ian McShane-cameo se volt rossz).
Hiába, no, kemény világ ez a profi magyarfoci. Itt a nyár, a kánikula, és Supka Attila csapatának - horribile dictu! - mérkőzéseket kell játszania. Igaz, a nemzetközi porondról már letáncoltak, de hát így is nem kevesebb mint hét tétmeccs van már a hátuk mögött. Na, ja, ha…..
Az évtizedek során immunissá váltam az olyasfajta magyarfocis közhelyekre, mint például a 0-0-s mérkőzések végén elsütött "ha azt a tizenegyest belövöm, most más az eredmény" vagy "tipikus egygólos mérkőzés volt, csak azt az egy gólt nem sikerült begyötörni". Amivel azonban Supka Attila, a Honvéd…..
„Jó lenne, ha mindenki tenné a dolgát: a politikusok, a közgazdászok, a rendőrök, a titkosszolgák. És az egyházak. Ki-ki a magáét. Mi nem mondhatunk mást, mint amit Jézus tanított.” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása. Néhány hete egy rémisztő videó került fel a világhálóra. Egy magyar sofőr…..
Homo Criticus 2016.04.04 18:01:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Butának tetszik lenni, de nagyon, és nem először. Lehet, sőt valószínű, hogy Jézus egyáltalán nem vizionált olyasfajta kereszténység(ek)et, amelyet ön védelmezni próbálna. Nincs kollektív megváltás, nincs kollektív élet, csak a kegyelem egyéni elfogadása van. A kereszténység így nem szorul védelemre, mert egyházi formáiban legjobb esetben is csupán kapaszkodó, segédlet a helyes élet és a hitben való áldozathozatal elérése felé. Írom ezt még úgy is, hogy a szentségek kiszolgáltatása a katolikus egyház magának vindikált kizárólagos joga. De amit fentebb írt, az merő ostobaság. Hiszen ha Krisztus velünk, ki ellenünk? Ki képzelheti azt, hogy "segít" Krisztusnak megvédeni az Ő egyházát? A keresztény Európát? És ha neki egyedül nem menne (minő istenkáromlás!), akkor mégis kiben van akkora hübrisz, hogy azt mondja, majd én segítek?
Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő tegnap este bálba ment. Ez önmagában nem lenne érdekes, képviselő asszony protokoll eseményei közt ez is csak egy nem túl nagy jelentőséggel bíró lenne.  De. Csöbör a mai országos tüntetés árnyékában volt egy olyan gimnázium bálján, amelyik az elsők…..
Homo Criticus 2016.03.30 15:49:14
@a nagy hohoohooo: [OFF] vargamark.blog.hu/2016/03/15/a_mob_elnoke_a_magyar_fajrol_szonokolt#c29792916 - itt volt a cikk, ahol "takonynácinak" minősítettél. Mint látható, a cikk el lett távolítva. webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yLlhrVCU6vcJ:vargamark.blog.hu/2016/03/15/a_mob_elnoke_a_magyar_fajrol_szonokolt+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu - itt található a cikk web által megőrzött változata, update-tel és kommentfolyammal együtt. Tudom, nehéz szembesülni az ember saját sötétségével, de azt hiszem, józan ésszel nem tagadhatod, hogy a blogbejegyzés eltávolítása Varga Márk részéről végérvényesen bizonyítja, hogy ez esetben nekem volt igazam, és az Együtt üdvöskéje hazudott egy hatalmasat. És még ennek beismeréséhez is kevéske, mert minden további nélkül törölte az egészet, ahelyett, hogy kiállt és bocsánatot kért volna. Ilyesmit tőled sem várok, de a tényeket méltónak találtam az említésre. Legyen további szép napod!

[ON] Minden hozzászólótól elnézést az offért, ahol aktuális lett volna, ott nem tudtam a barátunknak válaszolni, mivel törölve lett a poszt (lásd fent).
Parádésok, szervezők, résztvevők! Immár huszadik alkalommal döntöttetek úgy, hogy egy kulturálisnak hazudott, a szabadságjogok alapvető félreértelmezésén alapuló, teljes mértékben kontraproduktív, a hazai szexuális kisebbséget alkotó emberek nagyobb részének elemi…..
Homo Criticus 2015.07.13 12:44:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Utoljára szólok hozzád, mert az érvek lepattognak a büszke tudatlanság és vak elfogultság páncéljáról. Először is: nem vagyok savrola fogadatlan prókátora, épp ellenkezőleg, én használtam fel az ő bejegyzését, amely taccsra vágja az összes buta, bornírt fröcsögésedet. Másodszor: nem érzed úgy, hogy a cigánykérdés bevonása és a "roma polgárjogi harcosok" idézőjelbe tétele rasszista elem volna a Pride kapcsán? Mégis, mi köze a kettőnek egymáshoz? Jönnek majd a melegbűnözők? Vagy aki meleg, az már majdnem cigány? És a cigányozás nem rasszizmus szerinted? Akkor azt hiszem, fogalmad sincs az elemi logikáról. Harmadrészt: az öngyűlölethez már az imént beidéztem a vonatkozó passzust, kiegészítve annak pszichológiai hátterével. Szerintem elég világos a képlet.

Te nem érvelsz, csak kötekedsz, ha pedig a kötekedésednek nem ül fel valaki, akkor személyeskedsz és köpködsz. Lehet így is. Csak nem érdemes. És nem miattam. Nekem olyan mindegy. De a te életed lesz ettől silányabb.

Ja, és nekem nem fontos, hogy enyém legyen az utolsó szó, úgyhogy nyugodtan ballibbancsozzál, búzázzál, cigányozzál még egy kiadósat, ígérem, nem fogok rá válaszolni.
Homo Criticus 2015.07.13 12:46:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mazsolázgatás ám az a.p. Példákat hoztam (még csak nem is egyet) arra, hogy amit a cikk szerzője hiányol, az már létezik, csak körül kellene nézni. Egy kategorikus tagadást egyetlen ellenpéldával is cáfolni lehet, ha nem tévedek. Az én egyetlen retorikai hibám, hogy egyáltalán komolyan veszem, hogy érdemes veled vitatkozni.
Homo Criticus 2015.07.14 16:08:36
@qccosspajti: Hát, ennyi. Nagyon jól összefoglaltad a lényeget, többet valószínűleg nem is érdemel a cikk. (A téma igen.)
Végleg kirúgta Gesztesi Károlyt a TV2 a Jóban Rosszban sorozatból mert már kezelhetetlen volt az alkohol problémája, állítja a Blikk. Gesztesi hol ittasan jelent meg a forgatáson, hol egyszerűen el sem ment, amit egyre nehezebbe tudtak tolerálni. Ez nem új keletű probléma…..
  A köztévé ringyói által fenntartott Skoff Elza blog érdeklődik a blogolás piaci árai után. A Vincent szíves válasza. Eddig 13 millió 798 ezer lapletöltésünk volt. A legjobb napunkon volt 61 789. Eddig pontosan 0 forint 0 fillért kaptunk a blogolásért, és terveink szerint…..
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő rendszerváltás sorozatunkban. * Az…..
Homo Criticus 2014.10.28 23:32:48
@jm padilla: Ostoba. Szekértábor-gondolkodás: odasorolod Vári Gyurit, ahova nem tartozik, így már nem is kell érdemben foglalkoznod azzal, amit ír. Hát, ha neked jó így, akkor élvezd ki, mert ez sem tart örökké. Szerencsére.
Homo Criticus 2014.10.29 07:15:55
@Croma Soma: Nem sugallódhat, mert @Bell & Sebastian én valóban ismerem Vári Gyurit, és tudom, hogy nem úgy gondolja. Ballib oldalon is félig pária már.
Homo Criticus 2014.10.29 07:17:09
@tesz-vesz: a nettó rasszistáknak meg ott a szívlapát.
Filmvilág blog Ezt így inkább ne 2014.08.27 13:12:22
Emlékeznek arra a kiváló cikkre, ami Robert De Niróról jelent meg pár éve a Filmvilágban? Tulajdonképpen nem is cikk volt, hanem egy külföldön megjelent életrajzi kötet néhány fejezetének fordítása, de ez mindegy is (ahogy az is, hol jelent meg). Ami számít: jó volt! Érdekes,…..
Homo Criticus 2014.08.28 09:37:20
@Orosdy Dániel: No problem. Én a magam részéről alapvetően kerülném az olyan kifejezéseket, ahol befigyel a mozgószabály, a fenti részletben például lehetne úgy fogalmazni, hogy "a vietnami háború ellen tiltakozó film", vagy ilyesmi. Annó engem az "angolnyelv-tudás" kapcsán világosítottak fel erről a szabályról, amit intuitíve úgy írtam volna, hogy "angol nyelvtudás", de, mint kiderült, nem a nyelvtudás az angol, hanem az angol nyelvnek van az ő tudása. Hát, kábé ennyi. A cikket mindenesetre érdemes volt végigolvasni, a könyvet viszont biztos, hogy nem fogom ezek után. :)
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..