Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grafter

74 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a…..
Grafter Kerülj közelebb! 2011.02.13 12:15:00
Szólított fel a MédiaUnió 2010-es kampánya, mely őszintén szólva számomra kicsit csalódást jelentett.Amíg 2009-ben még a csapból is a Nincs de! TVszpot és plakát folyt, egészen vicces ötleteket felvonultatva, addig a 2010-es összeállítás meglehetősen rövidre és haloványra…..
Grafter Szerencsétlen választás 2010.12.31 13:59:00
A Szerencsejáték Zrt. ünnepi plakátjai reklámgrafológiai szempontból igen ellentmondásosak.Sikerült egy olyan betűtípust kiválasztani, amely mindent sugall, csak a szeretetet, ölelést és gondoskodást nem, sokkal inkább a távolságtartást és elszakadást szimbolizálják a…..
Grafter Bónuszbrigád 2010.12.09 19:25:00
Van az a kategóriájú plakát, ami annyira rossz, hogy az már tetszik. Az alábbi plakátra ez nem igaz…Feltételezem, egyfajta teasernek indult a hirdetés, csak aztán annyira sok infó került az anyagra, hogy erre a célra már kevésbé alkalmas, ráadásul gyanítom, hogy folytatás…..
Grafter Ivartalaníts! 2010.11.22 17:47:00
Az egyik Tesco alaksorában lettem figyelmes a Fehérkereszt Állatvédő Liga felhívására, amely szerintem hozzám hasonlóan sok állatbarátnál kiverte a biztosítékot. Persze az első döbbenetem után, amit a szó durvasága és használatának merészsége okozott, arra jutottam, hogy…..
Grafter A szabadság napja 2010.10.23 17:10:00
Az utóbbi időben idén fordult elő velem először, hogy felfigyeltem az állami ünnepeket hirdető plakátokra. Nem tudom, mindez azért történt-e, mert eddig nem voltak ilyen jellegű hirdetések vagy egyszerűen csak most sikerült olyan minőségű kreatívokkal előállni, amely…..
Grafter Ki a Jobbik szavazó? 2010.10.01 12:53:00
Akár Rovarirtó reklámnak is beillene (sőt talán még jobb is lenne) a Jobbik önkormányzati választásokra kibontakozó kampánya. Alapvetően tetszik az ötlet, ahogy a párt megpróbálja bebizonyítani, hogy tulajdonképpen ki is számít Jobbik-szavazónak. Korábban Vona Gábornak volt…..
A többi párt plakátjaihoz képest későn, ám annál nagyobb mennyiségben és választékban kerültek utcára a Fidesz-KDNP színes-szagos, pozitív üzenetű, jó hangulatú választási plakátjai.A kampány plakátok tekintetében két részből áll. Egyrészt a pártot népszerűsítő, a…..
Délelőtt fél tizenegykor, amikor elkezdtem ezt a postot írni, még nincs elég kopogtatója a pesti LMP-nek, de nem kizárt, hogy lesz. (Update: negyed kettőkor bejelentették, megvan a 28 150 cetli.) A Fidesz új szabálya, ami miatt kevesebb, mint feleannyi idő alatt kell…..
Grafter Tiszta lábbal Budapestért 2010.09.03 16:38:00
Elsőre festékreklámnak tűnt, másodikra a hideg rázott ki a mezítlábak láttán a hirtelen jött lehűlésben.De lényeg, hogy úgy tűnik, Lehet Más a Plakát, mint az eddig megszokottak. A többi komolykodó, túlöltözött és túlszépített képviselő és polgármester-jelölt…..
A szocialista párt két fajta óriásplakáttal rukkolt elő az önkormányzati választásokra. Nagy előrelépés az előző kampányhoz képest, hogy a párt felvállalja önmagát.A fenti plakát esetében nagyon jól kihasználták a színszimbolikát. A nyílt mocskolódás helyett egészen…..
Grafter MDF: Jobbra át! 2010.08.23 12:47:00
Ismét itt a választási időszak, ami újabb lehetőséget ad a politikai témájú plakátok elemzésére.A parlamentből kimaradt (a támogatásról lemaradt) MDF meglepően nagy erővel kezdett kampányába. Mégis a korábbi ötletgazdag kreatívokhoz képest, az utóbbi időben a plakátok is…..
Nem találod a pénztárcádat? Összefutnál régi osztálytársaiddal, de parázol a közösségi oldalaktól, hogy ott keresd meg őket? Hirdess óriásplakáton! Most olyan olcsó, hogy még neked is megéri!Nagyjából így lehetne összefoglalni azt a kampányt, amivel két hete árasztotta el…..
A hétvégén lezajlott magyar találkozó plakátjával az északi országhatárhoz közel figyeltem fel. Reklámgrafológia tekintetében igazi csemegének számít, hiszen olyan kézírást utánzó elemeket tartalmaz, amit nem lehet szó nélkül hagyni.Már a plakát összképét tekintve is…..
ÚMFT táblák Pongyola megoldás 2010.08.13 12:09:00
Az alábbi képen a kötelező Arculati kézikönyv szabályai szerint egy 6 x 3 méteres „A” típusú táblának kellene szerepelnie, kiemelt Dibond (fém) Post-it elemmel.Ehelyett egy kb. 1,3 x 0,8 méteres molinót (ponyvát) sikerült kihelyezni, melyre elég nehézkes lett volna egy…..
Grafter Fogy a magyar! 2010.08.12 16:46:00
Állítsuk meg a népességfogyást! – szólít fel a Bajcsyn található óriás hirdetmény, melyre tegnap lettem figyelmes.Korábban egy másik internetes oldalon figyeltem hasonló számlálót, amely a világ népességét számlálta. (Mondjuk az növekvő tendenciát mutatott.) Ez a…..
Grafter Stop só! 2010.06.24 15:42:00
A minap egy egészen fura hirdetésre lettem figyelmes a villamos oldalán: Ne légy besózva! Stop só! Elsőre meglehetősen viccesnek találtam a Nemzeti Sócsökkentő Programot (merthogy így hívják), de jobban belegondolva, nagyon is komoly problémára szeretnék felhívni a …..
Grafter Egyszerűen hatékony 2010.05.04 13:59:00
Az alábbiakban egy nagyszerű reklámcsemegét szeretnék bemutatni Angliából.Első látásra nagyon töménynek tűnt a Volkswagen hirdetése, de éppen emiatt különleges és figyelemfelhívó. Általában, ha egy ábrán vonalak találhatóak, azok aláhúzásként szerepelnek, azzal a…..
Grafter Miben nyertes az MSZP? 2010.04.19 15:23:00
Talán kicsit ellentmondásosnak tűnhet a címbeli kifejezés a szocialisták első fordulós halovány szereplését követően, én mégis találtam több olyan szempontot, melyek alapján az MSZP legyőzte versenytársait a 2010-es választási kampányban.Nevezetesen, nekik sikerült a…..
  Az MDF outdoor plakátján egyszerre négy Lópici Gáspár igyekszik szivárványos sálakba tekeredve népszerűsíteni Bokros Lajos pártját. A plakátfiúság nyilván egy szakma, mely azonban nem keverendő össze a magánvéleménnyel. Pénzért az esendő ember néha elvállal…..
Sárdobáló Bokros vs Bokros 2010.04.06 07:00:00
 Bokros Lajos február 7-én elmondott kampánynyitóján évértékelőjén a következőket mondta a munkahelyteremtésről: (az érdekes rész a videóban 1:22-től jön, ha minden igaz, akkor onnan indul magától) "Van, aki arról beszél, hogy az állam majd teremt 1 millió új…..
Grafter MDF mint szingli párt 2010.04.06 11:45:00
Nagyon vártam, mikor érkezik meg a Fidesz magas labdájára a válasz. Ezt a leütést most az MDF vállalta be: „Csak az ország!” megnyilvánulásával. A párt az utóbbi időben főként a botrányairól híres, de azért ebben a kampányban is sikerült érdekes plakátokkal…..
Állítólag százezrek vannak, akik még nem döntötték el, a Fideszre, vagy a Jobbikra adják voksukat április 11-én. Márpedig, ha az ember nem tudja, mit válasszon, érdemes egyszerű litát készítenie az előnyökről és a hátrányokról. Egyik rovatba írjuk a jó, másikba a rossz…..
Grafter Csak a Fidesz? 2010.03.18 19:11:00
A hosszabb pihenő után mindjárt egy nagyon aktuális témával szeretnék indítani, nevezetesen a választási kampánnyal és annak anyagaival.Vegyük sorra milyen kreatívokkal rukkoltak elő a pártok 2010-ben. Kezdjük a Fidesszel!Bár a kampány elején megjelent plakát elég kaotikusnak…..
Grafter Visszapillantó 5. 2010.01.15 12:17:00
A sorozat záró részében az őszi, illetve téli plakátokból szeretnék szemezgetni.A Burger King plakátjairól mindenképpen érdemes szólni, hiszen azt hiszem sokunk figyelmét megragadták. Hosszasan gondolkoztam azon, vajon hogyan pattant ki a készítők agyából, hogy pankrátorral…..