Regisztráció Blogot indítok
Adatok
en_té

8 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... - - - ... ... - - - ... ...- - - ...  Vérre van szüksége egy önkéntes tűzoltónak. Bálint Attilának, a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület parancsnokának betegsége miatt sürgősen vérre van szüksége, ezért a szeptember 6-ai műtétéhez célzott véradást kér a…..
en_té 2015.09.03 14:13:25
Az előzményekben tárgyaltuk a V0 megépítésének szükségességét és műszaki paramétereit, majd a lehetséges nyomvonalváltozatokról, azok előnyeiről és hátrányairól ejtettünk pár szót. Tüntetőleg kimaradt viszont, hogy a megvalósítandó pálya miért is lesz jó, miben fog…..
Különösen perverz szórakozást eszelt ki a MÁV, amikor a nyár közepén az értelmetlenség határát súroló 3 kocsis vonattal indult Fehérvárról a déli partra a fiatalság halálra préselésése. Péter videóra rögzítette az eseményt: Én már nem hiszek a szavak erejében,…..
A blogon már többször szerepelt egy célszerszám, ami már lassan fogalommá is válik, név szerint a SZÍVLAPÁT. De hogy mi is ez, hogyan néz ki, hogyan kell használni és mire is jó ez, eddig még nem derült ki. Most mindenki örömére egy felhasználói kézikönyvet állítottunk…..
30 éve vagyok orvos. Qrva sok tanulás, Summa cum laude diploma, 2 jeles szakvizsga.1. munkahelyemen 7 évig havi 8 kőkemény ügyelet: több mint 300 óra meló/hó. Amikor 1. gyermekem megszületett, a hónap végén szüleimhez jártunk kajálni- a fizetésből már ezze nem futotta /akkor 1…..
en_té 2010.05.04 15:40:26
Ha a MÁV-csoportban pontosan betartják a karbantartási, vizsgálati előírásokat, valószínűleg nem engedhették volna pályára a súlyos, bár szerencsés kimenetelű balesetet okozó személykocsit. Talán a sors fintorának is tekinthető, hogy a hegyeshalmi vasúti fővonalon hétfő…..
en_té 2010.04.22 07:41:23
@BRandom:
"Szerintem a lényeg azon van, hogy egy ilyen baleset bekövetkezhetett és ez azt jelenti, hogy a rendszer valahol nem működik jól."

Ez így van.

" Én se kapok jutalmat sőt túlórát se fizetnek, de ha érzem, hogy valamit nem végeztem el ami a dolgom lett volna az azért zavar és teszek ellene."

Csak az a baj, hogy a szóban forgó balesetet akárhány túlórával sem lehetett volna elkerülni. A kocsivizsgáló (első snittre) nem hunyó, a szabályozások viszont igen. A rendszer igen, a döntéshozókak meg hasonló módon felelősök, mint a politikusok. Semennyire.
en_té 2010.04.22 07:44:02
@Benbe:
Ha beléd rúgnak, vagy leköpnek, netán a "a mozdonyod" elé raknak egy betonkockás fémkukát (tegnap éjjel történt), akkor te felállsz és elnézést kérsz?
en_té 2010.04.22 07:53:14
@s0nik:
"Hátborzongató.. bár vannak élményeim a megboldogult régi időkből amikor még jártam vonattal, hasonló "lélekvesztőkben" is utaztunk, ahol a futóműből éktelen csattogás hallatszott, az egész kocsit dobálta folyamatosan (laikusként gondolom a kerekek karimái kopottak voltak, és az egész zsámoly cikk-cakkban ment a sínek között - off: egy hozzáértő felvilágosíthatna a jelenség valódi hátteréről), szerintem azok sem álltak messze a széthullással együttjáró tömegkatasztrófától - mindenesetre számomra halálközeli élmény marad."

Ádám és Évához kellene menni a magyarázattal, hogy megértsd, nem volt veszélyes. Nem vicc, üzemszerű volt!
Kígyózásnak hívják, az 50-es években tervezett forgóvázak ennyit tudtak, mindenesetre nem volt velük hasonló kaliberű balhé.
Nem azért, mert a ma reggeli futam első 30 körében több esemény történt, mint az előző évadban összesen, nem azért, mert ismét versenyben láthatjuk a sportág vitathatatlanul egyik legnagyobb alakját, és még csak nem is azért, mert Sebastian Vettel személyében egy nagyon…..
Magyaricum Google Föld | Ingyenes 2009.05.21 01:31:00
Google Föld |  IngyenesAkkor szabadföld?http://m4.hu/error/googlemaps     ..
Tisztelt MÁV-figyelő! 1991. V-hó óta vezették be az Intercity forgalmat, először Budapest-Keleti-Miskolc-Tiszai pu. között, majd a későbbiekben a többi fő, nagyobb forgalmú vonalakon is. Kérdésem: a 80-as vonalon közlekedő, valamint a kör Intercity-knek nem-e lenne a MÁV…..
Magyaricum A gépház üzen! 2009.03.06 09:26:00
Tisztelt Tüntetők!Kérjük önöket, hogy csendben tüntessenek, mert mi közben dolgoznánk!Bár ezzel Önök nincsenek tisztában, mivel nem is fontos számukra, de azért megjegyzem, hogy a lakosságnak most van elég baja a 316Ft-os euróval, nem hiányzik senkinek, hogy a kissebbség azokért…..
Magyaricum gőzeke 2009.02.17 19:36:00
Gratulálok az Ertéelclub-nak. Belepillantva a győzősóba, elgondolkodtam azon, hogy van már az is bűn, hogy nem kapcsoltam el egyből a csatornáról. Nem kapcsoltam el, hanem 3 percig figyeltem, hogy mi történik benne. A teljesség igénye nélkül: római kirándulás egybekötve a…..
Idézet:Ez protekcionizmushoz vezet, mivel ha az ösztönzésre szánt pénzeket nemzeti szinten osztják el, a kormányok természetes törekvése annak biztosítása, hogy e pénzek az adott országban maradjanak, áll Münchau írásában.::: ::…..
Magyaricum Reform 2009.02.16 19:30:23
Idézek Chikán Attila szavaiból:"Az ország a rendszerváltás óta képtelen szembenézni a mélyebben gyökerező társadalmi problémákkal. Radikális átalakítást kíván az egészségügy, az oktatás, a szociálpolitika, a nyugdíjrendszer, a közigazgatás. Miközben a…..
Az Ibériai-félszigetre az első cigányok a XV. században érkeztek. A spanyol királyoknak, akárcsak Európa többi országaiban az uralkodóknak, az volt a problémájuk, hogy egy különleges fajta és kulturális közösség különbözőségét, másságát elismerjék. A cigányokkal…..
Magyaricum Amiről nem beszélnek 2009.02.09 07:34:00
Sajnálatos esemény történt a hétvégén, ahol szórakozókat támadtak meg. Ilyen és hasonló fogalmazás látott napvilágot. Ez esetben a média és a rendőrség óvakodott a konkrétumok nyilvánosságra hozatalától. Ez talán érthető is akkor, amikor olyan bűncselekményekről van…..
Magyaricum zsebtévé 2009.02.05 13:39:00
Ez egy populista blog? Országunk egyik fele szerint bizonyára igen, sőt minden bizonnyal nekik van ebben igazuk. Szerintük egészen biztosan.Népszerű ez a szó, mármint a populizmus,wiki: "A populizmus egy antielitista politikai ideológia, legfőbb nézete szerint a népet egy,…..