Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skillzilla

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MTI Csengerből Lentibe metróval mehetnénk 2015-ben, ha Pekingben lenne. A pekingi városvezetés újabb metróvonal építését hagyta jóvá. A vonal a tervek szerint 2015-től a kínai főváros északi kerületeinek forgalmát csökkentené, beleértve az olimpiai létesítmények…..
skillzilla 2009.02.05 09:27:09
4 eve elek kinaban, es bar sok komment reszlet helyes, azert en latok itt nem valos megallapitasokat. kezdesnek maris az h 1yuan mar reg nem 23 forint. 4 eve sem volt mar 23 forint... boven 30 felett jarunk, es h azt atszamitod mondjuk 50e forintnal, a 23 es 30 kozott hatalmas a kulombseg. bar nemtudom pekingben mennyi a busz jegy, de shanghaiban 2rmb alatt nincs. a metroknal pedig az uvegfalakat legtobb helyen elbontottak a tavalyi baleset ota, amikor egy fiatal srac a jelzes utan probalt meg beugrani a metrokocsiba, es a metrokocsi ajto es uvegfal koze szorult, a metro meg elindult... kellemes latvany lehetett a szemlelodoknek ahogy ledaralodik a srac. szoval falakat lebontottak, es inkabb "orok" figyelik az embereket h ne masszanak tul kozel a peron szelehez.
aztan az utcai kiskoszos kajaldakrol: rengeteg joizlessel megaldott ismerosom van aki ilyen helyeken eszik neha (koztuk en is, bar nalam joizlesrol nem lehet beszelni). soha egyszer sem lett senki sem beteg, bar en sem vitatom a tisztasagat, vagy alapanyagok minoseget ezeken a helyeken. ezzel ellentetben nekem sikerult etelmergezest osszeszednem egy nagyonis puccos etteremben. en ugy gondolom ezek a kiskoszos kajaldak sokkal jobban vigyaznak arra h senkit se betegitsenek meg, mert ha bezarjak oket az egesz csalad letfenntartsasa forog kockan, mig egy puccos etterem konnyeden kicsengeti a buntetest az illetekes hatosagoknak.
atlagkeresetek meg? en spec ejszakai eletben dolgozom, es tudom h pl egy felszolgalo aki heti hat napot dolgozik, es napi 8-12 orat, nem keres tobbet havi 1000rmb-nel. de megel belole valahogy. ahogy mondjuk egy helyi dj se keres tobbet 3000-nel. parom, aki elismert ujsagiro es szerkeszto, kap 5000rmb-t, mig egy kulfoldi aki ugyanezt a munkat vegzi, nem keres 15000 alatt.
kinaban rengeteg dolog otletesen van megoldva, jol kivitelezve, de meg mindig sokmindenen kiakadok igy 4 ev utan is, es sokmindent fel se tudok fogni. az emberek a nagyvarosokban nem torodnek egymassal. haldokolhatsz az utca kozepen, es senki sem fog segiteni (ez persze nem csak itt van igy, de a demokracia fele hajlas lassan oda fog vezetni itt is). pont a multheten tortent h egy no elcelozta a kompra valo tolatast shanghaiban, es a vizben landolt. senki nem segitett. a ferjet, aki utana akart ugrani, a kikotoi szemelyzet fogta vissza.. az auto elerte a viz feneket, a no meghalt. ennyi. biztonsag, ahoz kapcsolodo intezkedesek itt nem jellemzoek. nagyon figyelmetlenek tudnak lenni az emberek es hatosagok itt sajnos. de meg mindezek mellett is, szeretem kinat. jo itt elni. : )