Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vmi

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sakkozz mindennap! Capcha 2022.12.14 01:00:00
Idegesítő. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Mindig kíváncsian követem egy-egy podcastadásunk utóéletét, de ezúttal kicsit tartok is tőle - ugyanis a Philosról lesz szó, ami érzékeny pont a magyar játékfejlesztésben. Beszéltünk már a Checkpointban volt novotrade-esekkel, Digital Reality-alkalmazottakkal, magányos C64-hősökkel, éppen…..
vmi 2017.03.27 23:59:53
A CDV ötlete, elvárása volt, hogy szerezzük meg a játékhoz az Imperium Galactica licenszt. ECTS-en mondta nekem Martin Löhlein a CDV fejlesztési igazgatója, hogy a CDV tulaja szeretne kiadni egy IG3 játékot, az az álma. A befektetői elvárások miatt nekünk nagyon kellett a szerződés egy új játékra, ez látszott a leggyorsabban megköthetőnek.

A CDV-nek az Infogrames/Atari nem adta el a jogokat, mert a Master of Orions brandet tolták. Betették a fiókba a IG brandet.
Viktor francia kapcsolata dumálta ki az Infogramesből a licenszt, 100 ezer dollár volt a felhasználási jog, ebből 50k-t kellett előre fizetni, a maradékot megjelenéskor - azaz végül soha.
Ezt a Philos fizette ki, nem a CDV, de ahogy Viktor mondta be volt építve a budgetbe a CDV felé.
Azt ajánlottam a Digital Realitynek, hogy csinálják meg ők az IG3 játékot, vonjanak be minket és a szakembereiket amennyire akarják és beszéljük le a kommunikációt kifelé, hogy nekik is, nekünk is kedvező legyen. Nem tetszett nekik semelyik ötletem. Talán meg voltak sértődve a szitun, ezt nem tudom, de nekem azt mondták, hogy nem érnek rá ezzel foglalkozni, más terveik, projectjeik vannak. Tudomásul vettük, mentünk tovább.
Aztán ez a Martin Löhlein szőtte titkos konspirációit a Philoson belül a CDV tudta nélkül. Az volt a terve, hogy kikanalazza a Philosból egy kis saját stúdiónak az IG3 csapatát. Elkezdődött az erjedés a cégben.. a többit majd Mithis Robi elmeséli valamelyik következő adásban :)
Martin vagy fél évig intézte úgy, hogy ne jusson el tőlünk infó a CDV tulajához. Eleinte nem is sejtettünk semmit. De mikor mindenre fény derült, végre eljutottunk a CDV tulajához és neki is összállt a kép, akkor lefokozta Martint igazgatóból designernek. Nem tudta kirugni, mert túl sok másik project is függött már tőle, de durva volt látni ahogy Martin kiköltözött a tágas irodájából a designerek közé megalázva. De ez rajtunk már nem segített, akkora sebet kapott a Philos, hogy lassan elvérzett, hiába locsolta rá tovább a sok tízmilliót Viktor.
Ezúttal nézzük meg, hogy a fake és HDMI van is, meg nincs is Nokia N8 után mivel próbálják megetetni az ember fiát Törökországban. Ha esetleg van valami fake cuccotok Nektek is, akkor szívesen várjuk róla a képeket / videókat :).   ..
A kutatók jelenleg nem tudják, minek a csontját találták meg. Emberféle az biztos, de melyik? Ráadásul mellettünk élt még akkor is, amikor már földet műveltünk. A délnyugat-kínai Longlin közelében lévő barlangban 1979-ben egy emberféle fosszilis csontmaradványait találták…..
Közel sem célunk a napi politikai eseményekre reflektálni, de nem mehetünk el szó nélkül a nagy médianyilvánosságot kapó Zuschlag-per mellett: a nyolcadrendű vádlott (vagy elítélt, a fene sem tudja, hogy kell az ilyet megfogalmazni az első fokú ítélet után) ugyanis nem…..
vmi 2010.04.08 16:00:19
@Vogon:

:)

A saját portámon rakok rendet, ez a dolgom!
w Kergekór 2007.03.19 04:00:00
Jó cucc ez a forradalomünnep, mindenkinek hatalmas poénok jutnak eszébe, nagyokat röhögünk, még fel is írjuk. Másnap aztán értetlenkedve nézegetjük, silabizáljuk, és nem is értjük, mi volt ezen olyan vicces. Megvan a kormánybuktatás menetrendje, jelentem örömmel. Elárulta a…..