Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LukeL_Reloaded

6 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legyenek Önök üdvözölve egy csodálatos műtárgy társaságában. A képekre kattintva azok szép, nagy méretben is megtekinthetőek. Az ifjú KISZ-titkár bármelyik mondatát kiemelhetnénk ide, hogy két idézőjel segítségével nevetség tárgyává tegyük, a centralizálási…..
LukeL_Reloaded 2009.04.09 19:34:23
Nagyon jo. A cikk rendben van, peldakent is szolgalhatna, ilyen egy interju. A stilus Ifjusagi Magazinos, kisse feluletes, fiataloknak feltett kerdesek - a mufajbol fakadoan. A valaszokban pedig nem sok kivetnivalo van, intelligensek, egy jo tanulo valaszai, korhu (sok megismernivalo van meg). Sot, ahhoz viszonyitva igencsak "ujhullamos", ide ertve a vitakorok, es erdeklodesi korok szorgalmazasat, mely "kulonutas" gondolat, nem az uniformizalast szolgalja egyik sem. Ha belegondolnak akik ma oktatasban vesznek reszt, ezek ujra megfogalmazodo celok egy szeteso kozossegben, mint az osztalyok, iskolak.

Szoval, mindent egybevetve, a celok amikre e fiatalok hasznalva lettek, voltak elhibazottak, a modszerek, es az akkori oktatasi fegyelem (szakkorok, korrepetalas, iskolakopeny) velemenyem szerint helyesek voltak, es magasabb kimeneti szinvonalat generalt.

A mukodtetok vezettek, a pozitiv celokra hasznalhato ifjusagi mozgalmakat rossz iranyba. Mondom mindezt ugy, hogy korombol fakadoan sem lehettem volna ennek reszese. Az kommunikaciorol, es oktatasrol viszont talan tudok egyet s mast.

Draskovicsot ezzel nevetsegesse tenni csak ugy lehetne, hogy a tetteivel veti ossze azt a cikk iroja, mert vallalhatatlan mondatokat nem talaltam benne. A politizalas nem betegseg, es nem bunos tevekenyseg, foglalkozni vele es elemezni a mukodeset tan jobbat tenne ennek az orszagnak, mint leragadni a politika bunos voltanal. Vannak emberileg minosithetetlen politikusok, de ez igy is marad amig mindenki a nepnek adott gusztustalan showmusort erti politika tudomany alatt.
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
LukeL_Reloaded 2008.11.18 07:17:04
Hozza kell szoljak.
Valoban jot szorakoztam a cikken, de csak reszben erzem magamenak a logikai vonalat es konkluziot. Nem vagyok hajlando en sem egy haborut farigcsalni, es ilyen apro kis gyufakbol magjat rakni.

Abba az iranyba haladunk. Es olyan mintha nem volna jozan esz azokban, akiknek a hatalma megvolna a kezifek kezelesehez. Rossz szavak, rossz reakciok, rossz valaszok. (Ez a summazata reszemrol, a diplomaciai probalkozasoknak mindket oldalon.) Ha fellapozzuk a torikonyveket, nem egy haboru indult ki nevetseges konfliktusokbol, szemelyes ellentetelbol, vagy nott kicsirol-kicsire fegyveres konfliktussa.

A ket dolgot, marmint a "Masirozas es a Becsi dontes unneplese" tortenetet, es a focimeccset, kulonvalasztanam. Az elobbi szamomra teljesen vilagos, es a hatosag vegzalasa reszemrol rendben is van. Olyan jelkepek viselese eseten, amely az adott orszag torvenyeit serti...satobbi, satobbi.

A focimeccs reszemrol nem egyertelmu annak ellenere, hogy nekem sem a szivem csucske egy B-kozep tabor, de egyelore semmi nem vall a latottak alapjan olyan tamadasra, mely veszelyeztette volna a rendorok eletet, es ennek megfekezesere teljes attack-ot rendelhettek volna el. Vannak szabalyzatok melyeket mi is szivesen szamon kernenk a rendoreinken, vannak paracsnokok, satobbi.

Az tenyleg vicces -es ebben egyet ertunk-, hogy most azok miatt fohet a kormany feje, akik Feri fejet is oda tuznek Slota melle Buda kapujara.

Jo lenne ugyan nyomosabb kartyakkal (mondjuk - Slota kijelentesei - Malina Hedvig ugy - Nemzetisegi, kisebbsegi korlatozasok - oktatas, nyelvhasznalat) jatszani a diplomaciai kartyapartit, de sajna mint fentebb irtam, ez nem erossege lathatoan egyik felnek sem, es talan a nepszerubb tamadasi pontnak a foci tunt ugy tunik, de az altalad nevezett ok miatt is, ez egy kakukktojas. Hogy Brusszel ebben hogyan foglal majd allast, -mert ugye eljut az ugy addig is (fentrol ez egy homokozoi, "elvette a lapatomat" veszekedesnek tunik)- arra lenne egy tippem.

Mindkettonktol kernek majd egy beszamolot, mi is, es ok is leirjak majd:
- O megcsipett!
- O meg meghuzta a hajam!
vagy hasonlot

Probalta mar valaki kihozni, a "ki kezdte?" nevu gyerekjatek veget igazsagosra? Naugye.


(A Malina Hedvig ugy akkor is gaz volt amikor azt targyaltuk. Abbol kifolyolag, hogy naprol-napra lattak napvilagot tenyek, feligazsagok, az egesz tul keplekenynek bizonyult egy allasfoglalashoz.)
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..
LukeL_Reloaded 2008.08.26 15:21:41
En csak ideboffentenek egy picit, elnezest:

Szamomra nagyon leragadt a kerdeskor a Fold kergenek kapargatasanal. Ertem itt a foldkereg vagy esetleg a legkori gazok energiahordozokent valo hasznositasanal. A "What if scenario"-k tobbnyire ekkorul forognak.

A kerdes most epp az, hogy ha valtani kell, vissza valtani kene-e es - amolyan reneszanszkent- felfedezni ujra a szenet, es igy elkerulni a technologiai valtast a szallitas teren, vagy a bolygo egyeb redszereire kell e tamaszkodni a jovoben? Hidrogen, bio-, solar?

En megemilitenem a Fold "idegrendszere"-t. (Az itt most csak egy dolog, hogy szemely szerint a Foldet egy komplett rendszernek hiszem.)

Ha kisse elvonatkoztatok, ez a bolygo elektronikai kore, halozata. Ismerjuk is egy elemet, mint a legkor egyik megzabolazhatatlan jelenseget, villam neven. Nos, csak vissza kell lapozni Nicola Tesla jegyzeteiben, es lam! Megcsapolhato, szallithato (kuldheto). Legenda vagy sem, - igazan nem tudni biztosan - , es a leirt, megepitett, majd megsemmisitett rendszer stabilitasarol is vannak negativ eredmennyel zarulo (robbanas) kiserletek. Tovabba az is sok tovabbi kerdest vet fel, ha megteheto, milyen zavart tudunk vele okozni a bolygo rendszereben? Ez is egy lehetoseg. (Sot Tota kedvenc sci-fi sorozatanak is reszet kepezhetne errol egy bejegyzes, en biztosan olvasnam.)

Minden lehetoseg a bevezetese elott kockazatelemzest igenyelne, de naivitas volna azt hinni, hogy ez majd nem a piac szabalyai szerint dol el.

En sem gondolom, hogy ez a faj, mint Ember, eltunne a Fold feluleterol egy evezreden belul. Tulelo szornyetegek vagyunk!
w 220 felett 2008.08.18 06:00:00
A verseny jó, a verseny hasznos; remélem, kívülről fújja mindenki. Attól lesz egyre jobb és olcsóbb a minden, nemcsak a zenélős kulcstartó, hanem a biztosítás is. Miért? Mert a rosszabb elbukik. És hát izé, akkor abból vesztesek keletkeznek. Egy biztosító esetében egész sokat…..
LukeL_Reloaded 2008.08.19 17:57:28
En azzal ertek egyet inkabb, hogy a konkluzio felig igaz.

Mint fentebb "badogos" is irta, nem csak a periferia sotetsege teheto felelosse.

Amikor hazankba erkezik egy ceg, a legtobbszor a strukturat hozza csak magaval, es a donteshozasi felelossegek megoszlasi-rendszeret. De, amint arra a verseny is kenyszeriti, gyorsan magaeva kell tennie az adott orszag szokasait, elvarasait, kenytelen-kelletlen az orszaghoz igazitja a ruhazatot magan. "Egy iszapbirkozasban igen nehez tisztanak maradni."

Viszont.

AMIT OK HOZNAK, AZT MEG MI BASSZUK SZET.
Es itt van meg az is, hogy az integralodas erdekeben az orszagos beszerzesi-, PR-os es ugyfelmenedzsment poziciokba magyarokat ultetnek -a fent emlitett integralodas erdekeben- naes....(tisztelet a kivetelnek) itt basszak el.

Ha akkora markak mint a MERCEDES, HONDA, SONY es sok ismert tarsuk, -ahol a ceg logoja, es felepitett imidzse penzben nem kifejezheto-, magyarorszagi kepviselete keptelen egy szimpla fogyasztoi panaszt kezelni, bunkok, pokhendiek vagy szimplan elzarkoznak (minek ragozni, a bicska kinyilik a zsebben, olyanok), nos, az a ceg szamara nem csak egy ugyfelet jelent a piac szabalyai szerint. Az ellenorzes viszont nem hatol kulfoldrol olyan melysegig, hogy a ceg megiteleset csekkoljak fuggetlen forrasbol. A piaci eladasok gyenge szamai mogott mas indokot szokott a magyar kepviselet talani.:) Szeretnem en az ellenkezojet irni, de nem megy.

Jo pelda lett erre a magyarTESCO es a angol TESCO kozotti szakadeknyi elteres. A ketto megbecsultsegerol beszelve itt, nem csak a minosegi kulonbsegekrol.

A magyar tudja ugyanis a legjobban, a magyar emberrel hogyan kell banni. Mennyit visel, kihez fordul, (kihez nem fordul) es mennyit hajlando fizetni. Szabalykoveto-e, eros-e a szakszervezeti hatter, a munkabirasa, ugral-e, nagy-e a szaja. Ezeket mind TOLUNK tudjak meg, es haaat mi csak oszintek vagyunk ugye.:I

A fejere lehet szarni az atlagnak! Ezt MI mondjuk el az ertekezleten, -es itt van igazuk, akacsak mint Tota-nak.
w Mars benevez 2008.08.11 07:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rendA sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix,…..
LukeL_Reloaded 2008.08.11 23:45:37
Sok esetben elottunk jar Kina. Elottunk, Europa elott. Mi pedig szeretjuk elhinni, mindenrol az ellenkezojet. Elsosorban magara figyel az allam. Van akkora, hogy ne kelljen sok fele figyelnie. "Globalis felmelegedes?" aszongya ra a kinai allami TV, ez egy nyugati propaganda, indok. Kiserlet a gazdasagi szankcionalasokra. Ha kell energia, eppugy szivesen nyulnak ujra szenhez ha az all rendelkezesre nagy tetelben, mint a sertesszarhoz (es ebbol metangaz telepek es ezaltal melegviz, meg lang a konyhaban.) Ha kell minosegi termek, megtalalhato, keresni kell, es nem Adidas lesz rairva. Vannak sajat markas minosegek, es van a nyugati koppintasa, es van a 100forintosba szant WC-kefe, froccsontott muanyag biszbasz, ha az kell. Mar egy ideje az autoipart neztek ki maguknak. Eloszor befektetesi cellal, megvettek markakat kilora, es most tanuljak - mint a Japanok anno -, hogy hogyan kell olyanra formalni az autot, amit megvesz majd az autot 3 evente cserelo angol, nemet, francia polgar is, es a kevesbe kenyes kelet-europai tomeg. A mieniket meg tartjuk a biciklinel, amig lehet.

Akkor lesz itt tenyleg nagy gaz, ha a kinai ember megengedheti maganak majd az autot. Az allam ma meg tartja magat, es igyekszik is rendesen azon, hogy atugortassa veluk a szenhidrogenek korszakat, es ha lehet mar elektromos autoba ultesse oket. A legnagyobb akuumlatorgyarto es fejleszo is Kina jelenleg, a tomegkozlekedes egy reszet mar most gazos, biogazos, es elektromos jarmupark adja. Ezekrol ugyan kevesebbet hallani.

Bush elnok Barney kutyaja elobb lesz hirekben minalunk, mint hogy Kina valami pozitivat tett.
A baratsag ara.:)
LukeL_Reloaded 2008.08.12 00:45:00
kolbaszoszsomle: en tovabbra is tartozkodom az altalanositastol, es a lakotarsaim szokasirol irok csak. Nem tapasztaltam az altalad elmondottat, amit mondtak eddig, az ugy is tortent.

Az orszag amiben epp elek, az egyik legnagyobb es leg-szegyenteljesebb szemethalmozo a vilagon.

A misik szereplo a vonal masik vegen Kina. Elmagyarazom.

Hatalmas felhalmozas, roskadozo polcok, elkepesztoen nagy pazarlas. Nagy a fogyasztas is ugyan, de a boltok sora mind tele kell legyen. (pl. Marks and Spencer a polc zsufolasig, mert igy mutat jol. De ket nap mulva az egesz zoldsegpult, 6nap mulva a hutopult tartalma megsemmisitesre kerul, nincs szelektalas sehol. Az mar alkalmatlan eladni mint M&S, az nem posh mar, ahogy ok mondjak.) Szemetuknek osszesen az egy harmadat kepesek onalloan szortirozni, feldolgozni, elhelyezni. Az utobbi evekben tobb kampanyt is lefolytattak a kommunalis hulladekok csokkentese celjabol, a reduce/reuse/recycle nem lett tul nepszeru. Probaltak tuleloshow formajaban, kidobni par polgart a szemetdombra 3 hetre. Elelemmel ellatva, probaljanak boldogulni a lim-lombol. Satrat huzni, gumitomlobol es foldlabdakbol falat huzni, stb. Nem ment.

Tovabbra is marad a 65-70% elszallitasa.

Itt jon a kepbe Kina. Elszallitjak oda, szelektaljak, ujrahasznositjak, es nyersanyagkent visszaszallitjak a Briteknek. Igy lesz aluminium, papir, es muanyag kocka belole. Kozben Anglia fizeti az oda-vissza szallitast, es a nyersanyagokat is visszavasarolja.

Nos, ki kotott jobb uzletet?

Kina 10ezreket foglalkoztat ezzel az okos trukkel. A Nyugat szemetebol nem lesz hiany egy ideig. OKOS:)
Árokásó Top100 Juszt László 2008.07.24 17:00:00
Igazi nehézsúlyú árokásó, botránygyáros újságíró és perprovokátor. Juszt László a Rádió Krónikában és a 168 órában kezdte karrierjét a szürke Kádár-érában, a Népszavában és a Napkeltében folytatta, majd a Kriminális c. műsorral futott fel igazán a naposabb 90-es…..
LukeL_Reloaded 2008.07.24 20:08:38
Olvastam. Nem teljesen osztom azt sem, de beszelhetunk arrol is. Elsosorban arra akartam celozni, hogy epp azt teszed, amit kifogasolsz.

Ha tudatos, akkor ertem. Es akkor szomoru.

Es persze valaszolni/kiegesziteni szerettem volna marosy-t.

Media, es azon belul a kepes, audio-vizualis media ilyen jellegu formaibol, lattam parat. Vannak erosen megkifogasolhato reszek a programban idorol-idore (jogi, es szakmai), es neha - vagy tudatosan vagy megsem (es akkor ez jogvegzett embertol elfogadhatatlan) - tulzottan naiv, vagy tudatlan a musorvezeto. Zavaro tud lenni. De, ha tudatos, akkor ez azon nezoknek szolhat, akik messze nem mondhatoak jogvegzetteknek, vagy fogalmazzunk ugy, hogy a THM egy szexlap nevere emlekezteti nehanyukat, es sokuk ennek ellenere hiteleket vesz fel. Ez itt sokkalta nagyobb problema szerintem ma kicsi hazankban, mint hogy ragodjak azon, Ferirol vagy Viktorrol hogyan velekedik.

Hogy ravilagitsak. Szechenyi es Kossuth. (Most tekints el az O magaslatuktol egy pillanatra.)

Ki nem szarja le, mi volt a szexualis szokasuk amikor tettek ezert az orszagert valami hasznosat? Ezen el lehet vitatkozni gondolom, en pl. letojnam.

Amit Juszt es az onalloan kigrundolt musora letett eddig, akar az en nagyanyamert is (bar nem tudok rola), es nem ult fel valaki (ebben a szar vilagban) egy levelnek, amiben "epp nyert 3 milliot!" es ezzel most epp nem hal ehen az illeto, akkor en eppen leszarom a tobbi bunet, es hogy "egy nyulat es egy ozet lelott ez a szemet" es "lopott" nameg olyanokkal cimboral akik "a Kordaekkal egyutt" es "egyebkent is akkor nott fel amikor ezek..." soroljam meg?

A lopas, es a vadaszat a sajat, de amugy berbeadott teruleteden, necces, es jogserto - hisz ha berbeadta, akkor a vad is aze eppen berletben - akar orzi, vagy vadassza itt mindegy - aki berli azt.

En egy bunos lelek vagyok.
Nem itelkezem elhamarkodottan, vagy legalabb elotte megmereckedem magam is, azon a merlegen. Sajna pozitivban van a mutato ha raallok. :)
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
LukeL_Reloaded 2008.07.20 01:32:07
Szervusz Arpad!

Azert nagy meglepetes nem erhetett!

Sokan hiszik, es tudni is velik kapcsolatodat a politikai megrendelokkel. Ennel fogva kotelesseguknek erzik a partdroidot latni minden "fizetett firkasz"-ban, es nincs kivetel - max. csak egy "bombagyaros" lehet politikailag fuggetlen.

Azt hiszem a fenti sorokat elolvasva mindenki onvizsgalatot tart, es szeretne a tetejen lebego (ahh de szep is e kep) valakik kozottinek tudni magat. En is ezt a szerenytelenseget engedem meg magamnak eppen. Sok forumot megjartam mar az avatarommal, es sokat el is hagytam az altalad is emlitett okokbol.

Amit Te is hianyolsz, arrol csak nagyon kevesen hallottak egyaltalan, es disputanak hivjak. A jolneveltsegrol, modorrol, turelemrol, tiszteletrol jobb nem is szot ejteni.

(Tudom, hogy ismered a disputa szot, nem azert emlitem, hanem mert ide szanom a kommentet es itt a fontos, hogy leirva legyen. Fontos, mert amint irod is fent, itt azert egy ertelmesebb kozosseg "csap ossze" idorol-idore.)

Mint az internetet ismeroknek, tehat nem kell ugye emliteni, hogy csak ra kell keresni e szora es hopp! - nekem igy mar nem kell leirnom a szabalyrendszeret, es hogy miben is mas az, mint amit a TV-ben vita cimen, vagy a parlamenti munka cimen muvelnek egyesek, es a szakmajuknak hivjak.

Ha az oktatas alavetoen arra epulne, hogy individuumokat nevelnek, akiknek onallo velemenye van, melyek egesz/fel/hamis informaciokon, erzeseken, es tenyeken alapulnak melyeket vitatni es utkoztetni lehet, es amelyhez a csodalatos, es nagyon finoman arnyalhato magyar anyanyelv nagyon jo alapot nyujt, mas lehetne tan a helyzet. Egyelore meg az egyetemen sem nagyon lehet elmeleteket es felveteseket vitatni, ujakat felvetni, elvetni, kerdeseket megfogalmazni. Akkor lehet, hogy magasak az elvarasok a mindenkivel szemben?

Ebben a helyzetben en hiszek a felulrol-lefele hatas mukodokepessegeben is, es a politikus uraknak kene jo peldaval eloljarniuk. De tartok tole, ok sem tudjak mi fan terem az a fajtaja a vitanak, ahol mindket oldal ervrendszeret ismerni kell - hogy a gyenge pontjait, vagy ervelesenek logikai tevedeseit kihasznalhasd. Sokaknak erthetetlen, hogyan lehet egy erme feldobasaval eldonteni peldaul, hogy az eutanazia ellen, vagy mellett kell ervelned. Talan nem a legjobb hasonlat, de a jo sakkozo is tudja a lepesenek mi volna a vedese ha onmaga ulne szemben, es mik a tovabbi alternativak.

Hamar rajohet az ember, hogy a donteseinket elsosorban erzeseinknek rendeljuk ala, es tesszuk le a voksunkat oldalak melle. Nalam ezert is valtozik kerdesenkent, hogy ugynevezett libsikent, vagy konzervativkent, vagy teljesen mas formaban, amolyan forradalmarkent talalok-e valaszokra es ervekre, es azok megalljak-e a helyuket az ismert ervekkel egyutt, vagy azokkal szemben.

A lehangolo kepbe az is erosen beletartozik, hogy szanalmas allapotban van a magyar ontudat, a lelkiallapot ha ugy tetszik. Olyan kicsit, mintha gorbe tukorbol ismernenk csak onmagunkat. Ott vagyunk gyengek ahol erosnek hisszuk magunkat, es forditva. Depressziosak vagyunk de nem attol amitol lehetne, hanem inkabb az onsajnalat es irigyseg az ok.

Lehet, hogy ilyen korulmenyek es "vidamsag" mellett nem is elvarhato, hogy ne a netes forumokon, es ne valami virtualis kommunistan/nacin/kamposorrun/homon verje le valaki este a napi depit? Olyankor nem kell szembe nezni es ugy mondani, es arra sem kell gondolni, hogy a valami, egy valaki ott a tavolban, csak a kijelentkezesre kell kattintani. (A moderator pedig, egy politikai temaju forumon vagy mindent kimoderal, vagy valamely politikai oldal megbizottja. Nincsmese!)

Roviden ennyit tudnek hozzafuzni.

Udv.: LukeL

EZUTON KIVANOK JO PIHENEST NEKED ES A CSALADODNAK!
  Lányi Andrást olvasom a tegnapi Népszabiban:   „Akik ismernek, tudják, hogy én egyébként az utcai tüntetésnek nem okvetlenül vagyok ellene. S magam is támogatnám a nyilvános fellépést a homoszexuálisok kiközösítése, törvényes megkülönböztetése ellen.…..
LukeL_Reloaded 2008.07.19 16:23:05
A fenti iras egy kicsit bo lere lett eresztve. Ha fontos az is, hogy vegigolvassa valaki, erdemes erre is figyelni. A "semmi sem jo" es a "nem eleg" erzese, na meg a sertodottseg erosen athatja a bejegyzest.

Nos, problema akkor lett volna, ha a fenti publicistak nem veszik a faradsagot egy cikk erejeig sem. A stilusuk pedig nem okoz meglepetest, szinte megengedo hangvetelu meg Bayer is (talan faradt volt es fogytan a gyomorkeseru.) Van ugye, amikor a nagy kalapacsot hasznalja, ez ahhoz kepest nudli. Talan sejti O is, hogy van meleg ismerose.

Tota W. pedig, annak ellenere, hogy viszolyog (es hadd szabadjon neki), a megertes, az iranymutatas, es a szandek lagalabb becsulendo. Ha en is mutathatok iranyt a fenti bejegyzes irojanak, akkor talan a nyitottsag az irant, hogy elolvassuk az "E Kulonos Magyar Nep Hasznalati Utamutatoja" cimu konyvecsket, nem volna elhanyagolhato haladas a kivanatos cel fele. Talan olyanoknak akik bevallottan nem "a mindjart elhanyom magam toluk" attituddel biro kozismert publicistak, blog szerzok, ismert es elismert emberek, kulon fenn kene a kovetkezo alkalommal tartani egy kamion platot, hogy a szolidalitasnak, latvanya, es igy ertelme is legyen. TomCat (talan Ot is erdemesebb olvasni mint TVben latni) - ha akkor meg szabadlabon lesz - par evvel ezelott megigerte jelenletet, ha azok a korulmenyek is teljesulnek amely miatt Tota W is inkabb a provokaciot emelte ki mint fo okot a rendezvenyt ellenzok meregfogakent. A kozvelemenyt lehet formalni, de azt csak elore kigondolt es vegrehajtott lepesekkel lehet, es evek soran fejti csak ki a hatasat. Kene szovivo aki elmondja, hogy a pedofil es a homoszexualis nem ugyanaz, aki elmondja, hogy elitelendo az aki agressziven, az egyertelmu visszautasitas ellenere is "nyomul". Aki elmondja, hogy a pap es a tanar is ha az, ugyanugy el tudja latni a feladatat. Tudottan oly sok alaptalan felelem uli meg az egesz temat, es sok meg a tabu amelyek ledontese nem elsosorban a nem melegek erdeke. Nyitottsag kell tehat, es minimum bemutatni vegre fomusoridoben MTV-n a "Kinsey" cimu filmet. Utana lehetne mirol ertekezni azt hiszem, forrova es elove tenne ezt a "szexualitas" temat egy kicsit. Mi a normalis (szeretnek vele, mint ervvel dobalozni) , van-e olyan egyaltalan? A 17 ev alatt nagyon keves koztiszteletben allo ember dontott a coming out mellett, es nagyon keves olyan tema volt a kozbeszedben amely erintette volna a tarsadalom e szeletet.

En sikeresnek gondolom a felvonulast, ne nem azert mert szorakoztato lehetett ott lenni. Amit egy felvonulas csak elerhet, az megesett az idei Gay Pride-al. Publicitas elotte, kozben, utana. (Idekint Londonban "le se szarjak".)

Vizsgazott az orszag, igaz, es csufos eredmenyt ert el, ez is igaz. Meglepetes nem erhetett senkit akinek van hozza erzeke megjosolni egy akcio es az arra adott reakcio eselyeit 2008-ban Magyarorszagon, egy igencsak elkeseredett idoszakban. Ez nem mentsegul szolgal. Masok jogainak tiszteletben tartasa, emberi meltosaganak elismerese es vedelme, erosen fejlesztendo minalunk meg, ez nem kerdes.

U.i.: Ja meg valami, nincs a meleg tarsadalom tagjai kozt egy orvos genetikus idehaza? Mert az ha egy evolucio-kutato genetikus, olyan suletlensegeket tud mondani (Kossuth Radio) maganvelemeny cimen - de megiscsak a tudomany kopenyebe bujva - , amiket hallhatott a fel orszag, es nem erkezik hasonlo magassagbol cafolat ra, akkor a tobbsegi tarsadalom valasz hijan 100%-ban elfogadja ezen ervelest. (En a tudomany mellett vagyok, de felrobbanok amikor valaki kutatas hijan, - es mindezek felett tudoskent - de facto kijelenteseket tesz.)

Na en sem lettem tul rovid. :I
Azt írja az Index, hogy a szabadon élő városi galambok túlszaporodásának kezelésére készített javaslatot a Főpolgármesteri Kabinet. Miután ezen a blogon már én is foglalkoztam a kérdéssel, ideje volt hát, hogy hivatalosan is kijelentsük: "egyre nagyobb problémát okoz…..
w Az új tulajdonos 2008.03.27 08:00:00
Ez a topik az itt nyüzsgő tőzsdecápák, -pontyok és -teknősök eszmecseréjének helye. Tippek, jóslatok, eeekkora shortot fogtam!, satöbbi.Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc azt találta ki, hogy részvényhez juttatja a magyar lakosságot, mire az gyorsan bepolgárosodik, felismeri a…..
LukeL_Reloaded 2008.03.27 21:09:07
Reg nem voltam, de e fenti post miatt megis be kellett jelentkeznem, hozzaszolni.

Gratulalok Arpad!
Kimunkalt, brillians otletnek tartom. Eddig nem talaltam hibat benne, pedig keresem en. Emellett csodalkozom (vagy megsem?), hogy ily keves komment erkezett... Bar vonzova teszi szamomra a kommentelest, hisz 500 felett mar nem olyan jo.

Mivel reszben ide kapcsolodik, ezert merem emliteni ezt -ha mar ugye a tozsdere visszuk oket. Az SZDSZ es a "libsi" leirasa 100%-os, en liberalis volnek nagyon sok kerdesben, es sokban konzervativ, vagy szocialis. Kerdese valogatja. Vagy minalunk a partok keverik a felvallalt temakat mint a kartyalapokat szokas, mikor-ki-mit huz, ugye. Jobbrol es balrol is van pelda ra boven. Sajnalom, hogy az elozo postodban az MDF-et negligaltad. Letezik az, de a kepes mediaban elert (ertsd. kialakitott hatorszag, sajat mediumokkal) erejenel fogva, nehez lenne ugyanakkora nyomast gyakorolnia a kozfigyelemre, vagy akar most egy ennel sokkal nagyobbat. Ez ma fontos -hisz tudod Te. De, hogy lefessem azert: mikor ket kurva billegeti magat Amszterdam voros negyedeben a kirakatban, akkor nehez egy kalapos holgynek feltunest keltenie. Olyan egy orszag partjainak palettaja, amilyet megerdemel? Nem szeretnem ezt a nezetet osztani, igazan.

Ma a Baratok kozt konfliktusait, Gyozoek nemi eletenek aspektusait, es Fabry vagy Sas humorat kell, mint szinvonalat produkalni, hogy erdekes legy a nep szamara mint part. Eeees! A fenti mondatommal lettem epp "magyar gyalazo es magyar ellenes" -es itt kapcsolodnek a 3. mai temahoz is (t.i.: A Szeles Gabor story). Amikor valaki kritikaval illeti az oveit, a magyarokat, akkor nem valik magyarellenesse, es gyulolove sem. Elkeseredettseg, kilatastalansag epp ugy szulhet az emberbol effele mondatokat mint a fenti kedves Szeles Gabor Ur. Elolvastam ki, mit, es hogyan. Arcpiritoan sajatsagosak vagyunk ma ebben a Karpat-medenceben. Voltunk mar sokkal magasabb fokon (ide ertve mindenfele szinvonalat), de az nagyon reg volt. Jol peldazza ez a nyilt leveles tortenet a hazai sajtotermekek szinvonalat, hangvetelet, celjat. Sajnos a piacorientaltsag ilyen fele vadhajtasa az olvaso olyan reakcioira vadaszik, amelyeket a szepirodalomnak kene megmozgatnia, vagy a celluloid szalagnak. Sajna nem ervek menten zajlanak vitak, hanem erzelmek menten. Ha az erzelemre akar hangolodni a repost, ilyenkor szokas hozzavagni Gaborunkhoz az Ikarus gyar nehai dolgozoinak panaszait, de az tavol allna a tema targyatol ugyebar, igy kerulendo. En magam nem vagyok publicista es nem ismerem a szabalyrendszeret, de a disputa (vita) ismeretebol is levezetheto a konkretumokhoz valo ragaszkodas, es a targynal maradas mint alapszabaly, mert aki ezt atlepi, nemtelenul vitazik. Gondolom az ujsagirasnak is van nivo-szintje, szakmai minimuma, csak erdek nincs ami ezt szabalyozna.

Van erre megoldasod Arpad?
(Szinte mar hallom is a valaszt: A piac az ami szabalyozza ezt is.) Igazam van?:)

  Amikor nekikezdtem a  blogom írásához, magamban végiggondoltam, mit is akarok elérni. Többek között azt is rögzítettem magamban: nem csak ahhoz kell tehetség, hogy az ember elmondja nyíltan, miről mit gondol, hanem ahhoz is, hogy mondanivalóját úgy fogalmazza meg, hogy…..
LukeL_Reloaded 2007.12.27 12:16:20
Imádom. Vallás, vita, érzelmek. Nagyban egyet értek a blogot jegyző írásának azon megállapításával, hogy Tóta szándékosan és provokatív jelleggel írt egy post-ot a saját blogjába. So what?

Születik rá nem is kevés reagálás, példaként itt is, és növekszik a kommentek száma. So what?

Sértettség? Minek?
Illemtan óra? Kinek és miért?
Az őszinteség, erény. Fájdalmas mint a szuri olykor, de segít.

Kinyilatkoztat. Igen teszi, a vélemény már csak egy ilyen műfaj. Gondolnám én -mint egy nem hívő keresztény-, ha valakinek szilárd a hite, annak meg sem kottyan forgatni az ördög bibliáját sem, hát még egy Tóta bejegyzést elolvasni. A hülye helyett van jobb szó, és gyakorta hallom magamra is, ha a vallásom kerül terítékre. Eltévedt bárány. Nos én is hajlamos vagyok a keresztény vallásúakra (értsd még: az enyémmel nem egyezőekre) ekként tekinteni, (ez az én ügyem, ha nincs harag) de ugyanakkor tisztelni az ő hitüket annyira, hogy nem próbálom meggyőzni őket az igazságuk igazáról, igaztalanságáról, és részigazságairól. Ha kíváncsiak rá, én is elmondom a mondókám, de mivel a hitem irodalma és törvényei kissé korábbra nyúlnak vissza, mint e fiatal valláséi, kissé tovább tart a mesém is. Kis dicsekvés: Az enyémben az a szép, hogy felöleli majd minden "világvallás" alapját. Vagy tán azok ölelték fel annó az enyém alapját, és mindegyik a saját hangján ugyanarra tanít? Szóljon aki pár ezer éve itt rostokol a Föld nevű bolygón, mert talán tudja rá a választ, de addig is, maradnak a kételyek.

Amiért pedig a blog írója aggódik, hogy oly sok fogékony ember olvassa Tóta kinyilatkoztatását, az kicsit arra emlékeztet, mint amikor az egyház szerette volna a könyveket és írást önmaga berkein belül tartani. Az írás és olvasás tudománya az individuum fejlődésének egyetlen útja, azóta már beláttatott ez, úgy tudom.

Nekem Tóta írása nem megy szembe a hitemmel, valószínű a vallásunk sem egy, és a véleményünk is sokszor különbözik, de elolvasom. Érdekel. Tolerálom, mint amikor engem hívnak eltévedt báránynak. Ha nem így volna, soha senki nem tanult volna még senkitől, vagy "lopott" volna gondolatot, amit más már kimunkált őelőtte.

És utolsósorban. Lehet, mind tévedünk... So what?
Bigyóblog Papírvékony hangfalak 2007.12.25 14:31:00
Úgy néz ki, mint egy e-papír, de valójában egy hangfalat látunk. Japán kutatók fejlesztették ki a papírvékony hangfalat, mely állítólag jól szól. Még várni kell a tömeggyártásra, még csak a prototípusát alkották meg. Érdemes klikkelni a videóért. Via Boy Genius Report..
LukeL_Reloaded 2007.12.25 23:53:41
Okosak es sokat forditanak a fejlesztesre a japanok (nagyon helyesen), gratula nekik ehhez a kutyuhoz. Valamikor a High-end Hi-Fi buvkoreben voltam, de elsodort a digitalis jelfeldolgozas hullama engem is mint sokakat. Ma a szamitogepen a sok zenem, es egy jo hangszerkon szolal meg. Olcsobb, es a helymegtakaritas vegett is jobb megoldasnak tunt.

Nemeth Gabor-nak es az o plazma-hangsugarzo fejlesztesenek azert jobban orulok mint e fentinek.

Aki kivancsi kirol es mirol van szo, akar itt is elolvashatja:
www.mno.hu/portal/213357

Valamelyik nagyvallalat, -ha a haza nem teszi (pedig de szep is volna)-, majd alateszi a kellekeket, hogy kibontakoztassa a tehetseget. Egyik szem sir, a masik nevet.

Az elekrosztatikus sugarzok sem rosszak, hallottam is parat, es ket plazmahoz is volt szerencsem. (A Nemeth fele annak hibait igyekszik kikuszobolni, hisz onallo zajuk van.)

Sok sikert a munkahoz!

Bocsanat az ekezetek hianyaert.
Vannak ugye a nemrég megszigorított "reptéri csomagra vonatkozó szabályok", így már csak ezért sem tanácsolnám, hogy jelentős mennyiségű otthoni kolbászt, pálinkát, és szalonnát csomagoltass a rokonsággal. A konzerveknek sem volna sok értelme - felejtsd el -, csak a…..
LukeL_Reloaded 2007.08.26 13:27:06
Folytatódni fog hamarosan, mihelyt jobban nekiállok végre, és szakítok rá időt. Örülök, hogy tetszik.

Van még a
www.londoni.blog.hu című blogom is, ami szintén olvasásra lehet érdemes. Kicsit más megközelítésben, de az is Londonról.

Üdv. LukeL
LukeL_Reloaded 2007.12.03 21:50:15
Köszönöm a dícséretet.

Igazad van, ez már fősuli utáni történet. Fősuli közben nyelvtanulás címmel is érdemes lehet kijönni, de a kezdés költségei ugyanannyira megterhelik a családi kasszát majd. Így inkább tanácsolnám a nyelviskolát odahaza. Ha a szabadságvágy, és az önállóság az ok, akkor érdemes nekifutni. Sajnos az Au Pair-ről nem sokkal tudok többet, mint amikor kijöttünk. Kétféléről hallottam.

1. A szorosan értelmezett gyerek-felvigyázó az tényleg diákoknak való, főleg lányt várnak, közepes angollal. A pénz tényleg kikapcsolódásra elég csak, de ugye itt a szállás és étkezés megoldott.

2. A másik ág, a gyerek kísérő, mama kisegítő. Közepes vagy jobb angol elvárt, nincs bentlakás, jó a fizetés (én 7-8 font per óráról hallottam). Gyerekek összekészítése, iskolába/oviba kísérése, főzés, takarítás, ha van baba annak ellátása és "levegőztetése" (séta és csevegés a játszótéren a sorstársakkal). Főleg Észak-Északnyugat Londonban elterjedtebb (módosabb családoknál).

Halasztani, - ha én Te lennék - lehet szakmai okokból, és visszatérni a saját területeden szerzett angliai tapasztalattal, és már esetleg otthonról levajazni valami nagyon kezdő segéd, vagy asszisztensi állást. Sok időt megtakaríthatsz, a szülőknek meg sok aggodalmat és "dellá"-t.

Van mit hazavinni, a pénzen kívül is, de ha csak az angolod fejlesztése a cél.....gondolkodj, és tégy mellé még valami elérendő célt. Mellettem sokan halasztottak anno, és nagyon ki lehet esni mókuskerékből. Készülj fel rá, hogy fel kell majd eleveníteni azt is amit tudtál már.

Jó gondolkodást, helyes döntést, sok sikert!

Üdv. LukeL
w Szofi a vérzivatarban 2007.10.08 08:00:00
Nyilasok 1956-ban? Bizony, volt olyan is. De nemcsak olyan...
LukeL_Reloaded 2007.10.08 19:18:36
OFF:
Nem szokasom -mar regota- 100 utan hozzaszolni, de annyit megis meg kell tennem, hogy meltassak: nem olvastam meg ilyen jol ertelmezett, es megfogalmazott "Otvenhat"-ot.

Gratulalok hozza Arpi.

ON:
Ha mar hozzaszolok: Nekem ugy jon le a rokonsag szurojen keresztul mint korodbelinek, hogy akkor is, es talan ma is, Budapesten zajlik (ertsd.: zajosan jatszodik le) a tortenelem. Nem Budapesten, de a hazaban masutt elve, mashogy csapodnak le a fovarosi dolgok, es mashogyan is tortennek meg. Babszinhaz, amely jobban vagy rosszabbul, de lejatszodik itt is. Pecs, es Sopron 56-ja amely nalunk emlekbe irodott vala. A halo ide is kiterult persze, de mas hallani a hireket, es megint mas ha kinezel az utcaba, es a haz elott, es a hazban irodik epp a tortenelem. ...Ebbol Budapest tan tobbet is kapott, de a szemelyes tragediak egyarant mindenhol es mindenkinek fajnak. Ezert is erdekes a kerdesfelvetesed -es amit ugy hianyol a politika is idonkent. Feldolgozhato-e egy tortenelmi esemeny egyaltalan mindaddig, amig annak karvallottjai, elszenvedoi (es meg a tettesei is netan) eletben vannak? Mert sajnos a feldolgozas -felek tole- egyutt jarna annak a valaminek, a pozitiv vagy negativ elojelezesevel is. Levert lazadas, es megnyert forradalom letezik csak a tortenelemkonyvekben. Szeretjuk tan az elojeleket, az eldontott tenyeket. Ekkent ertekelni, holott a tanulsagok volnanak fontosak.

Nekem: Az ember barmit meg tud tenni. Gyenge leny, egy allat, mely allatkent nyuszitve vagy csaholva hordaba tud rendezodni es gyilkolni aljasul.
Csernus szerint: Van egy allatja mindenkinek legbelul, amelyet sikerult elaltatnia (erkolcs, mas eletenek tisztelete, stb.). De. Nem jo a farkara lepni, mert felebred. Es akkor azt teszi, amit az oszton cselekedni enged. Nem ismer korlatokat.

...Es persze vannak a politikusok, akik ezzel az allattal akarnak idonkent kapcsolatba lepni.
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..
LukeL_Reloaded 2007.07.25 14:08:45
Jó. Van vita. Szerintem jöjjenek. Be.

Valami közös összetartson? Nem vallási közösség ez, és még csak nem is a felvilágosodás eszméi tartják össze, hanem az a felismerés, hogy egy adott területen a gazdasági koncentráció több lehetőséggel kecsegtet a világpiac egyensúlyban tartására. Adok-veszek, együttműködök, és próbálok a kialkudott szabályok szerint viselkedni. Kábé nekem ennyi egy szövetség. Nem várok többet sem mint EU polgár. Nekem elég ha az tart össze, hogy jó pozicióból lehessen a ma meglévő gazdasági hatalmakkal üzletet kötni.(Ha a kialkudott szabályokba -EU alkotmány- beleveszik a keresztény hit gyakorlását is, akkor egyúttal meghúzták az együttműködés határait is.)

Plusz: utálnám korlátozni mások lehetőségeit - talán főképp ezért engedném. Nem azért kell beengedni őket, mert benyúlik a területük 5 százaléka ahogy fentebb írták már, hanem mert tettek érte. Hozzá mertek nyúlni olyan tabukhoz amelyeket még európai demokratikus országok is félősen kezelnek. Majd minden "lemaradt" országnak a felvételt megelőzően is voltak problémái - és vannak is - amelyek ha feszegették volna szintén lehetett volna indok a felnemvételre.

Egyetértek TWÁval abban, hogy a visszautasítás pofonja nem csak rajtuk csattanna -és nem a sértődésre gondolok-, hanem végső soron az EU jönne ki belőle rosszul. Ugyanis oda kéne figyelmezni arra is -ez nem fenyegetés, csak drágába kerülhet- milyen szájízzel kötne megállapodást az EUval bármely iszlám ország miután az EU kijeleni, mint társának, tagjának, nem tart megbízhatónak egyet sem közülük? Észre kell venni azt is, hogy ha mint gazdasági versenyt nézzük, az EU, a Japán, Kína, USA, Orosz versenyzőkhöz képes cefetül áll, és a jelentkező a csapatunkba fizikailag és gazdaságilag erős, lelkileg és erkölcsileg pedig támogatásra szorul. Bent lenni az EUban az én értelmezésemben véd önmagad hülyesége ellen is, -ahogy TWÁ is úgy érzi ez pozitív hatással lehet a meglévő feszültségekre.

Voltam párszor náluk, és tetszett. Jó idegenforgalom, kedves vendégszeretet, mű almatea minden üzletben:). De végső soron én elfogult vagyok, hisz egy olyan városban élek amelynek jelentős részét török kéz formálta. Mielőtt bárki a 150 évvel jönne, nem vagyok haragtartó. (Ez alatt azt kell érteni, nem büntetnék ma senkit a török megszállásért.)
w Nemigen 2007.07.13 05:00:00
Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy…..
LukeL_Reloaded 2007.07.13 10:06:21
Nekem nagyon tetszik Kálmán László akadémikus húzása. (Herótom volt már attól, hogy a kérdések mérlegelésekor egy OVB csak azt vizsgálja, hogy törvényeségi szempontoknak megfelelő-e a beadott kérdés.) Annó amikor a szakdogozati fejtágítás keretében magyarázta el naccerű egyetemi tanárunk, hogy a kérdezés, a magyar nyelvtudomány érdekes, és érzékeny része. Amikor a vizsgálatra kerül majd a sor, és kérdőívet állítunk össze az igazolásra - vagy épp cáfolatra -, ügyeljünk a helyes kérdezésre. Ne várjuk meg míg Ő alkot róluk véleményt. Feltett egy kérdést 5 féle módon, és ezekből 4-re egyértelmű volt a "kívánatos" választ kitalálni. Ezeket szuggesszívnak hívják. Nos ki hivatottabb annál, hogy ezt a kérdéssort a maga módján negligálja, vagy nevetségessé tegye mint egy nyelvész? Igazi tanár módjára kijavította, két vörös vonallal aláhúzta ha úgy tetszik, és ahogy W is mondaná Helyedre, egyes!-el visszaküldte gondolkodni kicsit.

Hozzátenném még, miért is állítod W, hogy a tanárúr kb. olyannyira független mint a pártfinanszírozott Vizsla zsebszerkesztője? Kicsit összeesküvés-elmélet szagú a gondolat, és hasonlít ahhoz, hogy Zsanett a fidesz felbérelt embere a rendőrség lejáratására. Óvakodjék mindenki, aki civil kurázsiból -és mondom szakmája jogán- ekként alkot véleményt, mint Kálmán L.

Nekem is van összeesküvés-elméletem. Nekem az a büdös picit, hogy elsőként a HirTV kopogtatott a tanárúrnál, holott állítja, senkinek -az OVB épületén kívül-, nem lehetett tudomása a beküldő kilétéről, és címéről. A kérdés beküldéséhez szükségesek ezek az adatok a polgár kilétéről. Azt nem is gondolom, hogy a "politikailag független" bizottságból eredt az infó (no nem azért mert fedhetetlenek, hanem mert hülyék hozzá), inkább egy "őszödi beszéd" szagú szivárgást, és rendszeradmin-t sejtenék mögötte inkább.

Friss hír ami sejthető is volt, a Fidesz sértődötten a saját kérdéseit soronkívülinek érzi, hiszi, és gondolja. Ma már az időpontot nem feszegetik. Az egyiken pecsét, iktatószám, és időpont, a másikon iktatószám, és rendszeridőpont. Tiszta ez.

A fenti morpho kérdésre -ami tán álnaívnak is tűnhet-, miért ment személyesen Pokorni a kérdésekkel? Lehetett volna online, ugye.

Egyrészt nem ment egyedül, hanem ez egy médiaesemény volt. Bekopogunk Rityko Emihez személyesen, hogy a PÁRT van itten az ajtóban, és mindenki láthassa, ahogy odaadjuk szépen a NEMZETnek égető kérdésit, ennek a nem kicsit pártos szervezetnek. Érthető, hisz én sem kérdőjelezem meg a politikai befolyásoltságot az OVB részéről. És érthető az is, hogy egy email-t dramaturgiailag még Hollywood sem tud izgalmassá faragni.

Egyszerűen, ilyen "csalafintasággal" nem számoltak, ahogy Pokorni mondta.

Még egy: Ha nem Kálmán kérdéseit veszik komolyabban, akkor Kálmán menjen tovább polgári jogi úton, hogy jogellenesen járt el az OVB? A jogszabály egyértelmű, nem tesz a beadó személye közt különbséget -jogegyenlőség-, és a benyújtás sorrendisége az irányadó.
w Roswell 60 2007.07.09 11:00:00
Tudom, hogy vannak, akiknek Gyurcsány páncélautójánál, illetve és ezzel szemben Orbán nyolc kocsijánál nincs ma fontosabb téma, viszont hálás vagyok, hogy nem tartozom közéjük. Így aztán szarhatok mindkettőre, és nem is alacsonyról: Hatvan éve történt a roswelli eset: valami…..
w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..
LukeL_Reloaded 2007.07.07 11:05:44
Nah. Betettem egy kis Queen-t, hogy meglegyen a meleg hang...Egy jó részén végigrágtam magam a hozzászólásoknak, és elképesztő már a számuk is. A minőségük pedig arra enged következtetni, hogy a klisék szerint alakult a dolog (vágatlan verzió). Várható volt.

Nincs ellenérzésem a melegekkel kapcsolatban. Minden kultúrkörben fontos szerep jut nekik a társadalomban. Művészetek, oktatás-nevelés, filozófia, kézművesség. Ami a felvonulást illeti azt eszköznek fogom fel -ha úgy tetszik egy hatalmas transzparens mely mindig eltúlzott, elnagyolt- amely mindaddig lesz eszköz, amíg a kedves "buzizó" tábor a társadalom uniójának nem tekinti őket, és meg nem engedi az azonos jogok élvezetét. Ez hasonlóan alakul mint az emancipáció hajnalán a nők szavazati joga...Sok idő. Az előttem szóló is, és sokan előrángatnak kliséket, pl. a befolyásolhatóságról. Ezek nem igazolt félelmek (azaz cáfoltak), másik felük félretájékozottságból fakad, vagy szimpla utálatból. Aztán jön a normalitás és nem normalitás kérdése. Nincsen olyan, hogy normalitás. Testi érintkezés van, és emberek. Vágy, fantázia, megvalósítás, vagy elfolytás. Akit érdekel, a tudománynak hisz és felméréseknek a normalitásról, az olvasson róla. Vagy, ha gyorsan akar eredményre jutni, nézze meg a Kinsey házaspárról szóló filmet Liam Nieson-nal. Kiemelném, Kinsey nem a melegeket kutatta, hanem az emberi szexualitást, szép nagy mintán. A normalitásról alkotott kép az amit szokás mondani, öröklődik, tanult, és definiálhatatlan. Ostorozhatnám a keresztényi nevelést is, de nemcsak ott van jelen, és már megtette más. A normalitás olyan, hogy ha bármiben is eltér tőle valaki, "abnormálissá" válik önmaga számára is. Az első szégyen belülről -ebből- fakad, a második a coming out -és a családtagoktól ered-, a harmadik fázis -az első kettőnél jóval könnyebb- a társadalomtól. (Ez irodalom, hangsúlyozom nem tapasztalat.)

A könnyebb érthetőség kedvéért megkérdezném kedves heteroszexuális sorstársaimat: Melyik pozitúra az amely normális, és melyek azok amik már abnormálisak? És most nem az "istennektetsző"-ről van szó ugyebár, hanem arról, hogy mennyire más erről a képe mindenkinek. Előreláthatólag volna némi vita nem? Nos, ha mégsem jutunk ebben dűlőre, akkor lehet, hogy normális sincsen, csak párok akik vagy megbeszélik egymással a vágyaikat, vagy magukba zárják és kiélik -vagy mégsem- máson máskor, esetleg pénzért? Magánügy. Két ember ha pár, annak lesz ez közös ügye.
A legjobb tipp, amit hallott a Homár, ha külföldről kap csomagot mezei postán keresztül, lehetőség szerint hegesztesse be a küldeményét egy fémdobozba. Oké, hogy több lesz a postaköltség, de már a gondolat miatt is megéri, milyen fejet vághatnak, amikor ki akarják bontani... Ez…..
(Csak azért figyelek meg ilyen részleteket, mert „megfertőzött” a mérnöki tudomány?) Azt hiszem nem erről van szó, hisz leírásokból és elbeszélésekből tudom, mások is megfigyelik ottlétük során az idegen kultúrkörök, és városaik együttes működését. Nos. Az…..
w Anyagi jog 2007.05.09 06:30:00
Olvastam nemrég egy kis színest: újféle műkezet fejlesztettek ki amerikai tudósok. Robotikus, idegvezérelt, gondolattal működtethető. Hiperszuper! Csillió dollárba kerül. Mert az egészség nem üzlet persze, viszont a robotika például az. Vagyis a robotkart fejlesztő tudósokat…..
LukeL_Reloaded 2007.05.09 15:35:42
Kiváló alkalom nyílik egy urológiai osztályon elmélkednie reformokról jobbosnak, balosnak egymás ágyszomszédságában. Idő mint a tenger, a viziteket leszámítva kénytelen az ember felmérni a közvetlen környezetét, annak állapotát, minőségét, használatát ha néhány napnál tovább lesz ott. (Én ugyan 5napot voltam, de egy és fél hét volt papíron.) A nyugati példákat nézve már a beavatkozás –endoszkópos, két behatolási pontos kőeltávolítás- napján, vagy másnapján hazaengedik az embert. A hülyék! Milyen felelőtlenek.

A mellettem fekvő honfitárs egy mosolygós, jólelkű 60as ember volt, István bá. Nyugdíjas vasútmérnökként végignézte az előző, fentről vezérelt „reformot” amely végbement az ő szakterületén. Ez valójában a vagyon széthordását, (tényleg jól üzemelő) sínek felszedését - és födémgerendaként való felhasználását a vezetőség mecseki hétvégi házaiban-, és a teherszállítás 80%ának felszámolást jelentette. Ez persze -mára már tudottan- kihúzta a talajt a személyszállítás alól, hisz annak fenntartó forrása a teherforgalom volt. Tartott tőle, hogy ismét ezt értik reform alatt az elvtársak. Miután a vasutat átbeszéltük vitapartneremmel, és megállapodtunk az újítás irányában és szükségszerűségében, következett az egészségügy témája.

Az én területem a várostervezés. Érdekelt az ő tapasztalata és meglátása mint mérnöké. Itt most mindketten látunk, tapasztalunk. A gyógyító erővel – ápolónő és orvos – egyaránt elégedettek voltunk eltekintve attól, hogy ő a Prof-ot választotta amikor időpontot kért, én megelégedtem (tapasztalatból) az osztályos orvosok egyikével. A különbség a szakmai alázatban, a bizonyítási vágyban, és ennél fogva a beteghez való hozzáállásban keresendő. Az egyiknek a 1367. kövese vagy a bal uréterben, a másiknak az 158dik. Rutin, unalmas, de az egyikük még élvezi. A többi szempontot már embere válogatja.

Körbetekintve a következő volt a látvány. A „betegszoba” amely inkább terem, 8 ágyas, 5 nagydarab egyenként 120W-os lámpatest (benne ezernyi 20évnél is idősebb rovartesttel), 4,20-as belmagasság, 2darab 1,50 X 1,90-es duplaszárnyú ablak, 2darab öntöttvas radiátor, mely az alagsori szén- és fatüzelésű kazánból táplálva ontotta a meleget. Csak az ablakok teljes kinyitásával lehetett a 25 fokot megközelíteni. A legutolsó tisztító festés vagy meszelés még a 70es években történhetett, a csempék 40%-a hiányzott.

A kórház csöppet sem a város szélén van. A központ középpontjában sokkalta inkább helytálló lenne. 3 oldalán folyamatos a járműforgalom, ennek ellenére túl szűk az utca ahhoz, hogy a mentő kényelmesen a bejárathoz álljon. A nyugalmas gyógyuláshoz szükséges csendet és jó levegőt feledni lehet, hisz ezt a mai nyomasztóan sok autó, és a vezetési kultúra nem teszik lehetővé. (De lehet, hogy nem is elvárás a halkan járás, és kevés forgalom egy város szívében.)

Lehet, a kórház van rossz helyen? Ezen, és hasonlókon gondolkodtunk. Társam sokáig hajtogatta azt, hogy meg kell tartani az intézményt, az épületet, az orvosokat benne. Együtt kezdtünk el számolni, hogy ennek az egy szobának a fenntartása, esetleg a felújítása és mai követelményekhez igazítása mennyiben lenne. És akkor még a helyszín ugyanaz, a forgalom nem apadt, az utca nem szélesedett, és ne adj isten egy helikopter továbbra is csak egy kórház tetején tud beteggel leszállni a város kórházai közül. Én a tanulmányaimban sokat tanulhattam arról, hogy „egy város folyamatos változásban van (egy élő struktúra), és részeinek, és építményeinek funkcióit az idő, és az elvárások szabják meg.”

Tegyük fel, hogy ez az épület szép, század eleji, megóvandó, változtatási tilalom írható ki rá. Tegyük fel, hogy ennek mai értéke, -az elhelyezkedéséből adódóan- az üzleti befektetőknek (nem Gyurcsány fan, legyen ez példának) megér annyit a tilalmakkal együtt, mint egy új klinikaszárny a zöldövezeti klinika részeként. 2,70-es belmagassággal, patyolat tisztán, új műszerekkel is talán, plan-üveg nyílászárókkal, környezetbarát és gazdaságos fűtés-rendszerrel, barátságos barackszínt és ultraibolyát kibocsátó lámpatestekkel (hogy adjunk az antibakteriális védelemre is). Ugyanezzel a személyzettel.

A régi épületnek új funkciója lenne, és egy kávéház lenne alul, felül pedig irodák. Lehet a legnagyobb befektetői csoporté, és egy újabb bankszékhely működne ott. Vagy ha ragaszkodunk a megtartásához mint állami vagyon is érdemes számolni. Felépíteni egy újat, vagy álmennyezettel, és nagyfelújítással a régi funkciót hagyni egy egészségtelen környezetben? Csinálni belőle könyvtárat, és múzeumot. Ezek mind elképzelhetőek belvárosban.

Sikerült meggyőznöm Istvánt, hogy érdemes volna belekezdeni. Mindketten láttuk és szomorúan szégyenkeztünk is amiatt, hogy ilyen körülmények között kell színvonalat megkövetelni, és elvárni. Mindez egy színvonalas helyen könnyebben menne, de ott viszont lehet, hogy külön szobákban lettünk volna, és akkor odavész a jó vita és érvelés.
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
LukeL_Reloaded 2007.05.07 12:37:34
Ellopták Antall József szobrát
index.hu/politika/bulvar/aj070507/


Ehhh. A gyűjtő telhetetlen. Nem csak az öreg kommunistára hajt, megteszi bármi. Csont, szobor, bronz címer. Nem a színesfém felvásárlókat kell ellenőrizni, azért csak feltűnik a felvásárlónak, hogy ilyen egy lakásból viszonylag ritkán kerül elő.

...még a végén igazam lesz?
w Mese pappal 2007.04.30 08:30:00
Vallási vitákban előbb-utóbb előjön az evolúció vs. teremtés című témacsokor, akkor is, ha épp semmi köze az aktuális kérdéshez. Mint ahogy az eggyel előbbi postnál. Gondolom, azért, mert az Isten oldalán prókátorkodó kollégák minden, az övéktől különböző véleményt…..
LukeL_Reloaded 2007.04.30 11:48:11
Az én hitem nagyon távol áll és nagyon közel is a vallásokhoz. Nem kell sokat filóznom rajta. Számomra mind ugyanazt mondják, csak más-más korból, más-más közönségnek. Ha tetszik mindegyik felruházott egy arctalan alaktalan főhőst -mert anélkül az ókori dráma sem működne-, és történetekbe öntötte a félelmekre adott magyarázatokat. Megtalálható a természet minden törvénye a haláltól az "újászületésig" csak szeretné az ember azt szó szerint érteni. A por, víz és a hamu igaz, és mint körforgás a születés is belőlük. Ma már Anyagnak hívjuk. Az én meglátásom szerint csak az elnevezések változtak az idők során. Én is abban hiszek, amit tapasztalok -mint Tóta is- a természetet tisztelem ha úgy tetszik, hiszek egy Természetben.:)

Én is vitatok azért, de csak elgondolás: Nekem az az érzésem, olyannyira ehhez a Földhöz tartozunk, hogy annak elhagyását és más bolygókon való kolonizálást -nem technikai alapon- nem tartom kivitelezhetőnek. Amit annak idején Tesla is vizsgált és úgy aposztrofált, hogy a Föld frekvenciája lehet(úgy 6Hz környékén), az az eddigi kutatások szerint épp úgy lehet egy a működésünkhöz elengedhetetlen alkotórész, mint a belélegzett levegő. Bárki, aki eddig elhagyta a bolygónkat annak nem csak a vázizomzata és kalcium háztartása kezdett gyors leépülésbe, hanem szinte minden fiziológiás, és neurológiai folyamat rossz irányt vett.

Lehet, hogy csak az elvágyódás marad?
Londoni feljegyzések Munkakeresés 2007.03.27 00:00:00
Ez az ittléted egyik legfontosabb állomása, amelynél cáfolhatod végre - vagy igazolhatod - a rosszalló megjegyzéseket, amik a kinti lehetőségeidről szóltak. Amit ajánlatos otthon hagynod, az az EGÓ-d. Majd növesztesz idekint másikat. A hazafiságodat nyugodtan és büszkén…..
Természetesen fontos, hogy milyen készségeket, tudást, és tapasztalatot szereztél odahaza, és idővel talán bizonyíthatod is a rátermettségedet a szakmádban. De meglehet, előbb meg kell barátkoznod azzal a gondolattal, hogy mint minden ország (ahogy a miénk is tenné valószínűleg)…..