Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyúl Anna

1 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszitek, viccelek, de nem. Bakos Piroska a magyar soros EU elnökség szóvivője kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkája során népszerűsítse a magyar tervezőket. Örömmel vettük észre, hogy elsőként a magyar női közszereplők közül végre valaki kezd a magyar divattervezők…..
Hazánkban a mézes pálinkának van a legnagyobb sikere, mert a magyar alapvetően édesszájú. A nők körében különösen kedvelt ital: 10 nőből 9 a mézes páleszre esküszik. Kellemes bódulatban poharaztunk, és közben megtanultunk rendesen kóstolni. A kecskeméti túrán Zwack…..
Mi magunk sem értettük, 2007 után miért nem szerepelt a COOL LISTA-n 2008-ban. Aztán kiderült, hogy azért, mert szép csendben megírta a 2000-es évek legjobb magyar könyvét. Hírnévről, pénzről, sikerről, egy komplett generációról, és persze a coolról. Ráadásul Gábor a…..
Az autós néha hülye, rendben van. De hogy annyitra hülye legyen, amennyire a kötelező biztosításokat (vagy kötelező-biztosításokat?) kínáló alkuszportálok nézik, az már túlzás. Az ugye rendben van, hogy a mostanában kommunikáló "Nagy Biztosítási…..
Nyúl Anna 2009.11.20 17:42:27
@tusnadi2: Jé, tényleg. De nagyot csalódnék az Indexben, ha pont azért vette volna le, mert a Netrisk a fő hirdetőjük. Mindenesetre tényleg furcsa. Eddig azt hittem, hogy szent és sérthetetlen a független tartalom, és ezt egy fogyasztóvédelmi blognak szántam... Kíváncsi leszek, mi lesz a következő postommal.
Nyúl Anna 2009.11.20 17:35:01
@BRudi: Kedves Rudi! Köszönöm az észrevételt. 1. nem azt állítottam, hogy az Union24 nem eletronikus portál, bár ez nem tudom, mit jelent azon kívül, hogy nem kell fákat gyilkolniuk a kötvényemhez. Hanem azt (maga Nagyokos), hogy a közbeiktatott alkuszokkal működő portálok egy része HAMISAT ÁLLÍT (hazudik), amikor arról hirdet, hogy nála MINDIG és MINDEN a legolcsóbb. 2. nem azt állítottam, hogy az Union24-ben dolgozik vagy nem dolgozik ügynök (azaz olyan szakember, mint Ön). Hanem azt, hogy NEKEM a legolcsóbb ajánlatot adták - olyat, amit NEM tudott a Netrisk sem a biztositas.hu. Capisce?
3. Mellesleg teljesen mindegy, hogy ügynökkel vagy ügynök nélkül kapom a LEGKEDVEZŐBB ajánlatot. Csak az számít, hogy ha valaki valamit nem tud biztosítani, ne verje rá a nyálát, mert erkölcstelen és - remélem - beperelik érte. Illetve ez utóbbi már meg is történt, ha jól értelmeztem dr. Dulin sajtóközleményét.
Nyúl Anna 2009.11.20 17:37:41
@Levéltetű: Próbáld az Union24-en :-). Viccet félretéve: van ilyen kategória is biztosan. Egy ismerősöm a K&H-n atlált egy olyat, ami az ő kategóriájában verte a mezőnyt.
Van élő ember Magyarországon, aki meglepődik azon, hogy a Pirítós szőrőstül-bőröstül átköltözik a Klassz/Class FM -re?..
Értem én, persze, hogy értem, a kötelező biztosításnál nem mutathat mást az ember, mint egy autót, mert másból nem ért a nép. De a Sziget fesztivál műmájer karaktere, vagy a Raiffeisen kisstilű hasitasis dílere után harmadszor is elsütni ugyanazt a poént egy kicsit…..
Nyúl Anna 2009.11.20 12:23:43
Tök jó a reklám, de ez nem még nem tűnt fel senkinek?

"Az online kötelező-biztosítással kapcsolatos hirdetések nagy része félrevezető"
2009. november 18. 17:09

Alább bemásolom a cikket is. Én is az egyik nagynál kötöttem előbb biztosítást (Netrisk), aztán az Union24-en találtam sokkal jobbat. Az a baj csak, hogy a ntrsk is és a biztositas.hu is azt mondja a hirdetéseiben, hogy garantálják a legolcsóbbat és valamennyi piaci szereplő árait nézik. Ehhez képest... Szóval, hazudnak a reklámok, lásd alább:

"Azt javaslom, hogy aki alkuszcég által működtetett portálon kötött szerződést és nem biztos benne, hogy valóban a legjobb ajánlatot kapta, mindenképpen ellenőrizze le az árakat"

Fogyasztói érdekek sérültek a kötelező felelősség-biztosításkötés idei kampányában – állítja dr. Dulin Zsolt ügyvéd, aki egy lakossági bejelentés hatására készített versenyhivatali keresetet.

„Ügyfelemnek szemet szúrt, hogy a piac egyes szereplői – jellemzően azok a biztosítási portálok, amelyek több biztosító ajánlatát összehasonlítva kalkulálják áraikat – hirdetésben vállalt kötelezettségeik ellenére nem mindig a „legolcsóbb” vagy „legjobb” ajánlatot kínálják fel megkötésre. Ez azért lehetséges, mert bár azt sugallják, valamennyi biztosítási árat feldolgozzák, de rendszerükbe mégsem építenek be minden ajánlatot. Több biztosító kedvezményei, illetve egyes termékei sem érhetőek el az online alkuszok portáljain, holott ezek a széles társadalom meghatározó szegmensének gyakran kedvezőbb árat jelentenek, mint a nagy összehasonlító portálokon jelenleg megjelenő árak.”

Az ügyvéd beadványában arra hívja fel a Versenyhivatal figyelmét, hogy a legtöbb biztosítási alkuszcég által működtetett portálok hirdetéseinek azon állításai, hogy „garantálják a piacon létező legolcsóbb ajánlatot” nem csak félrevezetőek, de megtévesztik a fogyasztót és károsan befolyásolják a piaci versenyt is.

„Egyelőre azt javaslom, hogy aki alkuszcég által működtetett portálon kötött szerződést és nem biztos benne, hogy valóban a legjobb ajánlatot kapta, mindenképpen ellenőrizze le az árakat közvetlenül a biztosítók által üzemeltetett site-okon, és ha kedvezőbb ajánlatot talál, kösse meg azt és vonja vissza korábbi ajánlatát. Ez a kötés időpontjától számított 15 napon belül minden további nélkül megtehető” – javasolja az ügyvéd.
Az online biztosítások árait áttekintve úgy tűnik, hogy főleg a vidéken élő ügyfelek számíthatnak rá, hogy több ezer forinttal kedvezőbb ajánlatot is találhatnak.
Október 11-én magyar vonatkozású természeti- és kulturális értékeket bemutató új sorozatot indít a Hír Tv. A műsor a gyomrossal felérő Mentés másként címet kapta, ezt leszámítva azonban érdekesnek tűnik. A sorozat készítői ugyanis hipertágan értelmezve a hungarikum szót…..
Pont a minap jelent meg egy bombasztikus "leleplezés" a Storyonline-on arról, hogy Csiszár Jenő nem mással, mint Fabio Cannavaróval fog főzős műsort forgatni, merthogy valaki lekapta őket együtt Olaszországban. A hír persze fals, de a dologból annyi tényleg igaz, hogy…..