Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bacsi

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert minden hozzám hasonló átéli ezt családi ebédek, kocsmázások alkalmával. Akinek még nincs autója, nem tudja, hogy mit gondoljon erről. Ő most talán közelebb kerülhet az igazsághoz. Vagy mégsem?..
Bacsi 2016.09.20 20:47:53
@Válasszunk: Ha kőzel van a 10 évhez az eladás, akkor már nem beszélhetünk a fogalmaid szerint megbízhatóságról. És akkor jönnek az elmaradt hasznok, stb.
Én munkábajárásra használom elsősorban az autómat (napi 150km). Eszembe sem jutna minimum 5-6milliót beletenni egy új autóba (hitellel vagy kp-ra, egyremegy), azért, hogy évente ESETLEG 1-2 nap ne tudjak elindulni, mert valami gond van az autóval. Karbantartásokat időben elvégzem, ha valami zörgést, zajt, rendellenességet érzékelek, 2-3 napon belülre bejelentkezem késő délutánra a szerelőmhöz és megcsinálja vagy betervezzük a javítást. Azokra a napokra meg a feleségem kocsiját használom és megoldom az ő mozgását is.
A márkaszervizes javításra is kiesik az autó. HA nem lízingelt, akkor a csereautó sem játszik automatikusan.
Nem az én esetem az általános, de nem is az, hogy valaki bankár és üzleteket bukik naponta mert nem új autót vett.
Nem mondom, hogy megértem, mert ahhoz nem vagyok eléggé baltával faragott jellem, de el tudom képzelni a helyzetet, amikor nagyon közel kell megállni a lépcsőházhoz, és emiatt odaparkolnak más garázsa elé. Egy rövid időre. De azt nehezemre esik felfogni, amikor valaki úgy gondolja, hogy az ő élete…..
TComment Egy parkolás: százezer 2014.09.30 06:15:00
Nettó pénzbeszedés, maffiás módszerekkel. Annyira megéri, hogy éjszaka is érdemes strázsálni, hátha beáll egy balek. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Bacsi 2014.09.30 06:40:04
Már csak alig több mint kétszázat kell aludni, és bemutatják a Premium Rush című filmet, amely a hollywoodi hősök közé emeli a nagyvárosi biciklis futárt. A cool figurához cool járgány dukál. Ezt a rendező nem kis késéssel a fixiben találta meg. Az amerikai biciklis szájtok…..
Bacsi 2012.01.06 17:34:27
@tonalcar: Szerintem ez egy olyan dolog lehet, ami inkább (élet)érzés vagy talán érzelmi alapú dolog. Nem igazán lehet elmagyarázni, hogy mi benne a jó. Ki kell próbálni és vagy bejön vagy nem.
Akit pl. a DH vonz, általában nem érthető pl. az országútizás. De ettől még mindkettő jó dolog (legfeljebb nem ugyanannak az embernek).
(Mellesleg csak tetszik a fixi. Nekem még nincs, de gondolkodom rajta, hogy fűzök egy flip-flop agyat a szinglimbe és kipróbálom.)
Egy újabb tétel, amit nem cserélek, hanem felújítok. Két okból: mert az új túl drága és jobban tetszik a polírozott alu, mint a fekete.A gyári 33 év után:    Nem tudom, hogy miféle festékkel festették le ezeket az alkatrészeket anno 33 éve, de brutális módon…..
 Tegnap visszavittem a vázat és a hátsó lengőkart a szinterezőhöz. Megnézték és kiderült, hogy nem lett rendesen lehomokszórva a régi festék, csak nem látszott. Ez a festék és a porfesték nem bírja egymást. Úgy néz ki, megoldják garanciába. Ott hagytam a teleszkóp…..
A bukócső és a kartervédő leszerelése zsibbasztó művelet, mert néhány csavar a tank alatt van Ha jól számolom, már nyolc éve okom lett volna írni az emberről, aki miatt mégsem utáltam meg a motorozással járó állandó szerelést és szereltetést, a…..
Bacsi 2011.11.01 21:36:43
@akos696:

Igen, ő az. Bori mester.
Zsibbadt lábbal álltam fel a vécéről, ahová cigizni járok esténként, amikor hideg van a teraszon. Kezemben a notebookkal, letolt tréningben csoszogtam ki a nappaliba a feleségemhez: - Nézd, ezt most megvesszük neked! Rita ölni tudott volna a szemével. Aztán megnézte a képeket. - De…..
Bacsi 2011.07.24 22:40:33
@falfirka:
"dögöljek meg ha vennék egy régi szart,még ha egy robogó ára is..

inkább köhögöm a hitelt,mint egy ótvarosban járjak,amiről nem tudom,mikor fordult az órája és alkatrészért sem a bótba,hanem a bontóba kell venni hozzá.. "

Egészségedre. Sokan -szerencsére- másképp gondolkodnak.
Bacsi 2011.07.24 23:10:34
@gumifust:
Azzal igen kevesen számolnak, hogy csak az általad említett összegből mennyi üzemanyagot, alkatrészt lehetne venni. (Esetleg a családra költeni...)
(Mondom mindezt úgy, hogy az én autóm újonnan lett lízingelve. Céges és kb. havi 6ekm-t megyek vele. Igaz az asszonynak meg egy öreg 205 1,7 szívódéje van. Évi kb.2-3e km-hez.
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Ott mérnek, ahol kell, vagy ott, ahol többet tejel? Megkérdezték a vezetőt. Válaszolt is. Inkább ne tette volna. Tudták, hogy idehaza a szakmaiságnak van prioritása, nem a pénzszedésnek? És akkor még elő sem került a mindenható statisztika... Vélemények az azonos című…..
A kötelező biztosítás egy bonyolult ügy, és az is marad. És van egy átkozott tulajdonsága: minden anyagi kockázat, ami a rendszerben van, az az ügyfelekre hárul. Ha sok a csalás, az adminisztratív költség, ha drágán dolgoznak a javítók – ez végső soron mind oda vezet,…..
Bacsi 2010.04.14 21:36:32
@0Peti0:
Nekem inkasszó lett volna. MIELŐTT lejárt volna a határidő, felhívtam őket, hogy még nem vonták le a pénzt.
Az ügyfélszolgálatos készséges volt, leellenőrizte, hogy még nem tudták elindítani az inkasszós procedúrát. Megegyeztünk, hogy az biztos, ha elutalom az első negyedévnél a díjat.
Nem kell elfelejteni, hogy nem a biztosító feladata, hogy befizesd időben..
Bacsi 2010.04.14 21:46:52
@Jamesblond:
Amit írsz, az talán veri a többi butaságot.

Akinek annyi esze van/volt, hogy több a hitel az autóján, mint az autó értéke, annak miért kellene ingyen adni bármennyi pénzt?
(A bankok fedezet nélküli hitelezése egy másik dolog. Az autó értéke feletti hitelösszeg kockázatát nekik kellene vállalni, szerintem is)
Bacsi 2010.04.15 09:10:23
@Grifter:
Pedig eléggé nevetséges vagy..

Szerinted mi a reális határ?! És másnak mi?

Ha az 1500 Zsigulidat egy Babettás lezúzza (kimegy eléd, elütöd, de közben elrántod a kormányt és villanyoszlopot fogsz), akkor a Babettás mondhatja azt, hogy szerinte nem reális a zsigán okozott kár, mert -szerinte- járjon mindenki 10e Ft-os Babszival és akkor szinte nem is lesz baleset...
Mert neki csak ennyire telik.

Szerintem meg az vessen magára, aki hibázik a forgalomban, ne az aki megvehet egy drágább autót.
Rengeteg eladó autó hirdetését küldték az olvasók az év vége felé írt, totálkárossá vált Marutimmal kapcsolatos cikkemre, aminek a Totalcar főszerkesztője a 220 ezerért piros autót, valaki? címet adta. A cím kicsit megváltoztatta a várt tartalmukat, hisz eredetileg 300…..
Bacsi 2010.03.28 17:01:09
@Autószerető:
A kutat nem nevezném -ebben az időpontban a kép alapján- zsúfoltnak.
Feltételezem -pontosabban olyannak gondolom a cikkírót-, hogy teltházas kúton nem maradna bent kajálgatni (mint sokan mások, akiket én is utálok)
Amikor a szerkesztőségi levlistán elhatároztuk, hogy csinálunk egy levélbeküldős blogot, még nem sejtettem, hogy az én öreg, valaha szebb napokat látott francia autómmal kezdünk. Tanulságot senki ne várjon, az nincs. Van viszont szívás, ami egy öreg autónál nem ritka. Lássuk a…..
Bacsi 2010.03.10 21:28:26
@loláb: Nem kell nagyon sokat utána olvasni, hogy tudd, hogy az átfúvókázás megoldja az összes belpiacos hűvös időben történő nehéz indítását.
  Picit furcsa ez a rendőrautó. Ja, hogy ez valami biztonsági szolgálat! Nyilván véletlen, hogy széles, ferde kék sáv van az oldalán, fehér felirattal. A motorházfedél elején is van egy kék sáv, de ez tényleg csak a vak végzet műve lehet. Hogy ilyet szabad? Akkor én is…..
Bacsi 2010.01.21 06:06:53
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
Aki a napokban nekifut a szokásos éves KGFB-kalkulációnak, valószínűleg találkozik majd - vagy már találkozott is - a jövőre érvénybe lépő változásokkal. Nem új dolgok ezek, lehetett tudni egy ideje, hogy amolyan "nesze semmi, fogd meg jól!" típusú változások ezek.…..
Bacsi 2009.11.03 18:11:03
@prokee: Ez azért nem teljesen így van.
Az új autód addig lesz A0-ban, míg a másikat el nem adod és kéred, hogy tegyék át a bónuszt az újra (legalábbis eddig így volt)
A második (harmadik, ..., stb) autóra is működik a bónusz, csak alapból A0-val indul.
  Érdeklődtem az ORFK-n: nincs olyan statisztika, hogy taxisok több balesetet okoznának, mint bárki más. Vélemények az azonos című írásunkról...
Bacsi 2009.09.24 05:50:42
@RUSSIANBOY: Ne viccelj már! Akkor fessenek fel a buszsávra mentőautót, betegszállítót, rendőrautót, tűzoltót is?
Ha ezeket tudod, hogy mehetnek rajta, akkor tudnod kellene a személytaxiről is.
Bacsi 2009.09.24 05:52:44
@manny: Minek?!
Bacsi 2009.09.24 05:56:03
@manny: A közvélemény-kutatásokat szentírásnak veszed? Vagy mire gondoltál azzal, hogy "És itt a vége!!!"?
Azt senki nem is állította, hogy a taxisokon kívül mindenki teljesen szabálykövető.
Belsőség Magyar dráma Imolában 2009.09.19 13:39:00
Az élet a legjobb rendező, ilyet hollywoodi forgatókönyvírók egész hada sem találhatna ki. Az előzményekről csak annyit, hogy adott egy szerény, végtelenül tehetséges fiatal srác, akit egy traktor és egy számítógépes szimulátor konyhaasztalra rögzített kormánya mellől…..
- prokee - Izzó 2009.09.02 14:23:09
- Jó napot, H7-es izzó van ?- Van.- Akkor kérek egyet.- Tessék.- Ez nem az.- De.- Nem, az nagyobb.- Nem, a H7 ekkora.- Dehogy, most szereltem be az autómba, az nagyobb.- Uram, a H7 ekkora, és ez az. Nézze, rá van írva, hogy H7.- Ne szórakozzon már velem, nekem nagyobb kell.- Akkor az…..
Egyszerre csak egy irányban lehetne átkelni, max 30-as sebességgel, ha jön egy hajó, egy óra zárás, vízszint-változáskor további barkácsolás. Lenne egyáltalán értelme?Budapest, 2009. július 14., kedd (MTI) - Megkezdődött az egyeztetés az esetleges pontonhídról, amellyel a…..
Bacsi 2009.07.14 20:15:00
@Pirin:
Miről beszélsz?!
Hol van az a híd Dunaújvárosban, amit nem használnak?! Persze, nincs akkora forgalom rajta, mint a Margit-hídon, de hogy a kutya sem használja, az ritka nagy baromság.
(Főleg most, mikor Dunaföldvár és Solt között felújítják a kis hidat, így az a javasolt helyette)
Az összes papírját, kulcsát, mindenét egy dossziéba zártam, és a fiók mélyére raktam. Az emlékek könnyebben felejtődnek, ha nincs szem előtt rá emlékeztető dolog.Az utolsó pillanatban kaptam még egy papírt a rendőrségtől. Tájékoztatnak hogy lezárják a nyomozást,…..
Bacsi 2009.07.12 22:05:25
@McK:
Próbáltad felhívni a segélyhívójukat? :-DD
Ha nem a pénzemből csinálnák, még röhögnék is rajta. De így inkább szánalmasnak érzem.
Bacsi 2009.07.12 22:12:07
@milango:
Az, hogy én sem járok lepukkant autóval, mégis megállítanak. Miért is? Alibimunka az egész.
Semmi olyan, amiért okuk lenne.
De mikor kellenének, akkor sehol nincsenek.
Bacsi 2009.07.13 05:35:05
@milango:
Pl. csak azt kiszedni a sorból aki csinált valami szabálytalanságot (de azt kiszedni!), ha pedig nem, akkor ne tartson fel. Ő lehet, hogy ráér, én nem annyira (arra meg végképp nem, hogy a papírjaimat nézegesse és emiatt újból azt kelljen nézegetnem, hogy hogyan előzzem meg végre a 70-el döcögő kamiont, ha már igyekszem betartani a sebességkorlátozásokat)
Következő sztorink első fele játszódhatott volna akár 1979-ben, mondjuk egy kiskörúti cipőboltban is. Néhány apró, járulékos motívum azonban kiemeli az Alföldi papucs cserzőanyag-illatú, cúgos cipős boltieladó-nénis, unott világából, és a mába helyezi át. Egyik, hogy…..
Bacsi 2009.06.18 08:01:56
@navanax: Pont az utóbbi két példáról beszéltem. :-))) Bár a Nissan-nál nem Szegeden voltunk, illetve nem is azt vettünk.
Bacsi 2009.06.18 09:00:52
@msadmin:
"az késön beeső vevők 90%a szart sem vesz. szarok rá h neki akkor jó. a fizu szar , és kész,"

Az nap közepén betérőknél is kb. így van. Gondolom azok is leszarásra érdemesek a részedről.
Ha kevés a fizu, keresni kell mást..

"nem kell mindenkinek akinek cincog a zsebében 20 ft kinyalni a seggét"

Nem is. De kiszolgálni nyitvatartási időben a munkaköri kötelessége!

"ez a cikk pedig kinyirt egy embert , és egy családot!"

Akkor megérdemelte! Most lesz ideje a családra.

(Egyébként ha a család a legfontosabb, akkor húzzon haza és ne focizni a haverokkal.)
Itt a vasárnap, bütykölünk hát megint. Lassan rendszerré válik itt a TC-n a hétzáró rozsdába fejelés. Persze két hete történt mindaz, amit írok, elnézést, csak most jutottam el a billentyűzetig, de hát nem Forma-1-közvetítés ez, nincs itt szükség paliklászlói…..
Bacsi 2009.03.09 21:52:32
@Reszö:
Azért ne kelljen már telephelyengedélyt kérnem arra, hogy kicseréljem itthon az olajat.
Igaz, ez annyira bonyolult dolog...
Meleg motornál olajleeresztő ki, olajszűrő le, fel az új szűrő megolajozva a tömítőgumi, míg lecsöpög az olaj levegőszűrő-csere, csavarnál réztömítés csere és vissza a leeresztőcsavar, bele az új olaj, rövid időre beindít, szint ellenőrzése/beállítása, tömítések ellenőrzése, veszélyes hulladékok megfelelő helyre szállítása.
azt hiszem a fentieken túl SEMMIT sem csinálnak meg egyetlen egy szervizben sem olajcsereként. Bármi más már egy átvizsgálás, amiért elviszem időnként a -számomra- megbízható szerelőmhöz.
Szerintem inkább - jómagyarszokásszerint- irigy vagy.
És nehogymá' ne vehessek olajat az autósboltban.
Az általam cégautóként használt PDTDI motorral felszerelt márka szervize hogyan számol el a 30e km alatt az autómba töltött 1 liter olajjal?! (Nekem még igen keveset kell utántöltenem...)