Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bob77

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint tudjuk, „Gugli a barátod!” – hangzik el igen gyakran, ha valaminek utána kellene nézni, információkat keresni. A Google persze ma már sokkal több, mint egy egyszerű keresőmotor vagy a modern ismeretek letéteményese. Minden nap használjuk, mégis meglepő dolgok vannak, amiket…..
bob77 2014.08.18 22:07:15
@Sergei Alexis: Ne, azt ne! Ha beírod a Google-be, hogy Google, akkor lefagy az internet.
Valamint néhány ismert biciklimágus, és máris kész egy újabb videó, amit milliók néznek majd meg világszerte. Martyn Ashton MTB legenda és barátai, Chris Arkigg, Danny Macaskill egy vörös szarvkormányos, vékony kerekű géppel ugrálnak át árkon-bokron. A vörös gép egy…..
bob77 2013.12.11 17:49:43
A november 6-i Soproni Témában jelent meg az alábbi cikk, amelyben Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője nyilatkozik Sopron új kerékpárhálózatával kapcsolatban, eképpen: Mint a zöld színű kiemelésből látható, az…..
bob77 2013.12.04 20:40:31
@tízpercbringa: Valóban kikerült a KRESZ-ből, hogy kerékpársávról nem szabad balra kanyarodni, de simán el tudom képzelni, hogy ez csak valami szerkesztési hiba. Az átdolgozáskor, amikor bevezették a nyitott kerékpársávot, ez a rész valahogy elveszett. Még sehol nem találtam olyan hivatalos (vagy annak tűnő) forrást, ami arról szólna, hogy szabad kerékpársávról balra kanyarodni. A KRESZ-ben az van, hogy ahol kerékpársáv van, ott a kerékpársávon kell közlekedni. Meg az is van, hogy balra kanyarodásnál a kereszteződés előtt kellő távolságban a felezővonalhoz, vagy egyirányú úton az út bal szélére kell sorolni. Na, ez a kettő egyszerre kivitelezhetetlen, valamelyiket megszegi a kerékpáros, ha kerékpársávról balra kanyarodik. Másrészt léteznek a kerékpáros közlekedés szabályait magyarázó, kerékpárosoknak készült leírások, amikben az van, hogy kerékpársávról balra kanyarodás helyett az út jobb szélén álljunk meg, és onnan (bizonyos leírások szerint) toljuk, vagy (más leírások szerint) tekerjünk át az úton. Pedig ezek a leírások már a KRESZ módosítása utáni kiadásúak.
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
bob77 2010.09.22 23:40:42
@BICO: Hát nekem ne menjen előre, ha hátra tekerem vaze. Ezt én így nem fogom megvenni. Fejlesszenek még rajta!
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
bob77 2009.08.12 15:14:55
@lápi lidérc: Mi lenne, ha autóknál is csak egy sebességhatár lenne. Lakotterületen bellülre és kívülre egyaránt ugyanaz vonatkozna. He?
bob77 2009.08.12 15:21:42
@tom sailor: az új bicikliken már nem lehet kivenni a szelepet.
bob77 2009.08.12 15:32:38
@Coyote82: ha a babettás bekanyarodhat balra, akkor a biciklis miért nem? Szerintem nem balesetveszélyesebb