Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Depheusz

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Van ez a botrány, ugye (már ha ezt annak lehet nevezni), hogy a Mass Effect 3 befejezése sok rajongónak csalódást okozott. Nagy igény mutatkozott ennek kibeszélésére, ezért nyitok egy külön posztot, hogy ne más posztok alatt gyűljön a sok offtopic hozzászólás, ami esetleg még…..
Depheusz 2012.07.30 14:38:51
Emlékszem, amikor kijött ez a poszt, úgy kerültem mintha pestises lenne, mert még nem játszottam ki a játékot, csak júliusban volt rá időm. Én ugye az Extended Cut után játszottam ki, így én elégedett vagyok a végével, habár tényleg logikátlannak tartok néhány dolgot és jelentősen lehetett volna növelni az utolsó fél-egy óra játékélményét:
Mint ahogy említette itt valaki, ha csak egy picit átment volna a játék stratégiai játékká, hogy eloszthassuk a seregünket. Vagy legalább annyit mint a ME2 végén, hogy beosszuk az embereket. Mondjuk az utolsó rohamot nem Harbringer vs. hangyák, hanem reaper szörnyek vs. hőseink és utána jelenne meg a Harbringer.

Igazából az előző két rész történései nagyban befolyásolják a játékot, kivéve a végső rohamot, mert annak semmi köze az előző részekhez... Ha ezt a zenét hallom, akkor elgondolkozok, hogy mekkora királyság volt a ME vége és hogy miért nem lehetett ennyire epikus ez is:
www.youtube.com/watch?v=NcrDWAuyqtc
De mondjuk ha nem az a lassú, szomorkás zene ment volna a végső bejátszás alatt, hanem mondjuk az öngyilkos küldetés zenéjéhez hasonló zene, akkor az is feldobta volna a játék végének epikusságát.

Nekem az elképzelésem így utólag az, hogy a Control vég igazán Shepard-höz illő, de szerintem túlságosan elüt az univerzumtól. A Destroy vég az igazán Badass lehetne, ha mondjuk több bejátszást láthatnánk a toborzott seregeink csatájából, nem csak annyit, hogy jajj egy Destroyert papírrepcsikkel dobálnak. Tehát én nem éreztem át annyira az ő harcukat, csak annyit, hogy nekem(Shepard-nek) már rohadtul elegem van az egészből. A Szintézis vég... hát eléggé optimista, Shepard feláldozza magát a tökéletességért. Elsőre ezt választottam. A valóságban biztos király lenne, az biztos.

Aki nagyon benne van a játékban az érteni fogja ezt (Egy barátom fejtette ki nekem):
A Reaperek rajokban mozognak az űrben. Na most ezeket a járőröző Reapereket megfelelő taktikával el lehetett volna pusztítani. Optimális esetben akkor lehet nyerni, ha 1-3 a Reaper-Dreadnought felállás. Mint láttuk, ha sokat scannelünk akkor a naprendszer körül lévő raj üldözőbe vesz minket, egy gyorsabb hajó képes elmenekülni, miközben X számú Dreadnought belép a naprendszerbe és hátba támadja a Reapereket, akik kénytelenek megfordulni, ilyenkor ugye meg kell állniuk, ilyenkor a hajtóművek kikapcsolnak és a pajzsuk is 0-ra csökken, tehát védtelenek lesznek, és innentől kezdve hal a hordóban a játék.
Egy másik dolog, miért nem használunk a játékban nukleáris fegyvereket, az űrben? Láttuk hogy 1 Cain mit tett a Destroyerrel, akkor ezt miért nem lehet eljátszani a többivel?

Eléggé hosszúra sikeredett, de őszintén szólva én még tudnék írni...
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Majdnem azt a címet adtam neki, hogy Budapest vs Vidék, de tudom, hogy a nem budapestiek (aka vidékiek) utálják a vidék kifejezést, úgyhogy most kedvükben járok. Pedig akármilyen inkorrektnek is tűnik a vidék kifejezés, szerintem találó, mert ez az ország annyira főváros…..
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
Az év eddigi legviccesebb híre a Balatonba szakadt két Hummer esete, nem is hagyott érintetlenül minket – illetve a CNG.hu Kft-t, ami felajánlott nekünk pár 4x4 Hummert. Ez egy pár éve készült, oroszok által fejlesztett Hummer-szimulátor, működés közben itt tekinthető meg,…..
Depheusz 2012.02.20 23:33:38
Nem fogjátok elhinni: Kim Dotcom, a Megaupload pár napja letartóztatott és 60 év börtönnel fenyegetett alapító-fővezére. Illetve hát nem feltétlenül a legjobb, de ő gyűjtötte a legtöbb pontot és ő érte el a legtöbb killt. Vagyis mocskosul jól játszik, és valószínűleg…..
Depheusz 2012.01.26 16:35:07
@Ironfist: Az írásaidra: De gondolj bele mekkora öröm amikor szétszedsz egy olyat? Pl. én egyszerre több haverommal szoktam együtt játszani és mi valami taktikával kiszedjük az olyat. Elég vicces volt amikor egy magyar kölyök játszotta ugyanezt el... akkor picit dumáltunk vele és kiderült hogy földi a gyerek, ráadásul még ismertem is. Azóta nem trollkodik annyit, hogy beszéltem vele...:D De visszatérve a témára, inkább legyen egyel több vesztett játékom (kilépek) mint, hogy felcsesszem magam idegileg...
Depheusz 2012.01.26 22:14:43
@Ironfist: Én most az FPS-ekre gondoltam:) De igazad van, van ahol ez nem kivitelezhető.
Oké, először is, mi az hogy randiszimulátor? Ez egy Japánban népszerű játékstílus, tulajdonképpen egy kalandjáték, RPG- és tamagocsi-beütésekkel, anime-szerű, rajzolt környezetben, ahol a főhős célja az hogy becsajozzon. Aztán hogy ez a cuki mangaszemű lánykákkal való…..
Depheusz 2012.01.10 19:17:04
@Umaitachi: igazad van, attól még hogy valaki fogyatékossággal rendelkezik attól még ugyanolyan ember mint a többi, sőt azt kell mondanom, hogy gyakran sokkal jobb társaság.
Speciel engem nem tud megfogni a manga/anime téma(igazából a legtöbb férfi karakter túlságosan bizarr nekem....) sajnos láttam már számomra elég furcsa dolgokat, akármennyire is szép a szándék.
Folytatjuk a 2011-es évizéit, a legjobb keresőkifejezések után váratlan fordulattal jöjjenek az év legjobb játékai. Mivel sajnos nem foglalkozunk játékokkal napi 8 (10-12-...) órában, idén is olyan arcokat kértünk fel az évértékelésre, akik nálunk alaposabban tudták követni a…..
Depheusz 2012.01.05 23:26:51
Az év első hetében azt csináljuk, ami 2010 elején is nagy sikert aratott: jönnek az évizéi, kommentek, besztofok, mindenekelőtt a legjobb keresőszavak. Először is, minden keresőkifejezés volt idén is, amit tavalyi hasonló posztunkban kiemeltünk, tehát megvolt az „amiben a…..
Depheusz 2012.01.03 19:34:10
Hoppá, jól átaludtuk a születésnapunkat. Az úgy volt, hogy tavaly október 4-én ünnepeltük, hogy egyévesek lettünk, mert ekkor született az első poszt a blogban. Aztán később rájöttünk, hogy ez a poszt még csak próbaposzt volt, amin a dizájnt reszelgettük, majd az IDDQD…..
Közszolgálati rovatunk következik. Olvasónk, Ádám végső kétségbeesésében írt nekünk egy játékot keresve, és olyan történt, ami ritkán: fogalmunk sem volt, melyik játékról ír. Esetleg valaki meg tudná mondani? Most már marhára érdekelne minket is. És akkor innentől a…..
IDDQD Hasselhoff...wins! 2011.10.13 23:44:00
Hogy David "Sajtburger" Hasselhoffnak nincs túl sok önkritikája, vagy éppen nagyon fejlett az önirónája, azt tanúsítják olyan csodás szereplései, mint a Hooked on a feeling vagy a Jump in my car videoklipje, de akár a Knight Riderből is megemlíthetjük azt a részt, amiben a…..
Depheusz 2011.10.14 14:45:34
IDDQD ArmA vagy IRA, nem mindegy? 2011.09.27 15:50:00
A Bohemia Interactive fórumán napvilágot látott egy videó, ami azt bizonyítja, hogy nem kell sem Puzsér Róbertnek, sem TV2-s szerencsétlennek lenni ahhoz, hogy valóságnak gondoljunk valamit, amit egy játékban látunk. Az ITV-n, ami az egyik legnagyobb brit tévéadó, leadtak egy filmet…..
Depheusz 2011.09.27 20:27:27
@Taurusz: Fail
A dokumentum film meg... Fa... most figyelj! IL!
Ameddig gamerek vannak a földön addig a játékokkal nem lehet hülyét csinálni az emberből... amíg hisznek a gamereknek... izé amíg értelmes és bizonyos IQ szinttel rendelkező, nem CoD2-n és CS-n felnevelkedett 12 éves vérpistikékről beszélek (és még sorolhatnám).
És végül, de nem utolsó sorba FAIL!
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
Depheusz 2011.07.12 12:57:31
@bonebear: Ott a pont, nálunk is csak mi, a speces rész vette át. Úgy is gyakorolnom kell valamikor megpróbálom a feladatot:D
Mostanában egyre többször hangzik el: a videojátékok elértek a társadalmi elfogadottság egy olyan szintjére, hogy senkinek sem kell szégyenkeznie a hobbija miatt. Nos, úgy tűnik, azért még akadnak kerékkötők - a lenti videóból 2:11-től kiderül, hogy Amerikában is vannak olyan…..
IDDQD Orvos ellen nincs orvosság 2011.06.26 15:23:16
Upsz, hát ezzel a hírrel elkéstünk vagy három napot, de sebaj, hátha valakinek még újdonság: a Valve a zseniális Meet the XY sorozat legújabb, a felcser kasztot bemutató darabjával jelenti be, hogy ingyenessé tette a Team Fortress 2-t.   ..
A PlayON (leánykori nevén CD Projekt) bátor vállalkozásba fogott: ezentúl nemcsak játékokat, hanem könyveket is ki fog adni, méghozzá a lengyel Andrzej Sapkowski fantasy regényeit. Aki nem tudná: Sapkowski írásai alapján készült a The Witcher című pc-s szerepjáték, aminek a…..
Az elmúlt hetekben minden a Watsonnal volt tele: az IBM szuperszámítógépe egy háromnapos Jeopardy-maratonon legyőzte ember kihívóit (később aztán kiderült, hogy ő sem verhetetlen). Az esemény miatt megint felkapta a mainstream sajtó a mesterségesintelligencia-kutatásokat, a New…..
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
A közel négy év alatt nagyon sok vidám, kedves, de olykor bosszantó és stresszes pillanatokat éltem meg. Így sorrend nélkül azonban jöjjön 10 olyan, amelyek különösen emlékezetesek maradtak nekem és e projektem nélkül sosem lett volna ilyenben részem. Rangsor ezúttal nincs.…..
Talán ezek a legviccesebbek..
Depheusz 2011.02.11 18:55:32