Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GYP HARCOS

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több helyen olvasni évek óta, hogy mérnököket, szakmunkásokat hiányolnak leginkább a munkáltatók, mégis rendre a turizmus-vendéglátás-gazdasági-kommunikációs szakokra jelentkeznek a legtöbben utánpótlást adva a diplomás munkanélküliek egyre népesebb táborának.A DGS…..
Csak röviden, amolyan felvezető jelleggel fussunk át azon, mi történt eddig: megírtam a posztot Andrásról, amiből kiderült, hogy egy jóindulatú, a polgári attitűdhöz ragaszkodó hajléktalan lakik a Ráday utcában, aki egy sátorban próbálta meg túlélni az utcára kerülést, és…..
GYP HARCOS 2011.04.01 11:45:01
Sziasztok!

Én csak most olvastam a blogot, és annyi hozzáfűznivalóm csak, főleg azoknak, akik jönnek a családdal, meg testvérekkel, és azzal, hogy biztosan András nem megbízható, meg Andrással van a baj.... hogy nem feltétlenül Andrással van ám a gond. Ha egy ember, nem felel meg a (bármilyen) társadalmi normának, akkor azt még a családja is képes akár kitagadni, és nem foglalkozni az illetővel, elfordulni tőle.
Nagyon sok önző ember van, ezt ti is tudjátok. És attól, hogy valaki éppen pont a családtagunk, még nem biztos, hogy nem egy önző, szemét alak, és egyáltalán nem biztos, hogy úgy fogja érezni, neki segítenie kell egy lecsúszott családtagján.
A másik dolog pedig, hogy én sem szeretem ha egy hajléktalan iszik, bár mondjuk részben megértem. Megértem, hogy csak ebben a formában könnyebb elviselni a helyzetet, igaz piásnak én is nehezebben adom oda a forintjaimat.
De ha félretesszük az álszentségünket, hány olyan ember van, aki ha rossz passzban van, össszeveszett valakivel, vagy bármilyen problémába ütközött, az rögtön legurít otthon egy felest, vagy elmegy a haverokkal bulizni és berúgni?
Na igen, nem lesz alkoholista, de köthető ahhoz a helyzethez, amikor egy hajléktalan kezd el inni. Neki sokkal nagyobb gondjai vannak. Míg mi "átlagemberek" már kisebb stresszhelyzet után le akarjuk adni a feszültséget egy kis 'lazítás' útján.

A harmadik dolog pedig, hogy ha tudok, akkor igyekszem én is valamilyen formában segíteni bárkin. Vagy éppen tudatosan élni, tegyük fel.
És ahogy olvasom a negatív hangvételű kommenteket, úgy egy kicsit elveszitek a kedvem attól, hogy segítsek. Leszívjátok az optimizmusomat. És tudom, hogy ezt nem lenne szabad hagynom, de basszus, ilyenkor már szinte azt érzem, hogy ciki vagyok mert segíteni szeretnék, ciki vagyok mert remélek! Mert sokan azt mondják, hogy ha 1 emberen segítek, az nem számít, meg minek, meg úgyse jön be...

Ahelyett, hogy inkább egy ilyen blog kapcsán, ahol összegyűlnek a segítőkész emberek, és lenne rá lehetőség, hogy összefogjon egy csoport, olyanok szólnak hozzá, akik lehúzzák a másik hangulatát...
És ez a másik szomorú dolog, hogy nézzük ölbetett kézzel, hogyan csúszik szét körülöttünk a világ, az ország...és nem teszünk semmit, pedig összefogással nagyon sokmindent elérhetnénk.

Nekünk 2 okból is jó lenne: jól éreznénk magunk egy kellemesebb környezetben és segítenénk máson, valamint felszabadulna a lelkünk ettől, mert ahogy szokták mondani "adni jó!"

És ez vonatkozik a tudatos életre s, a környezetszennyezésre, stb... is.
Pengyomhegyi Áts Cuvée 2006 2009.03.04 19:10:00
Nos,borélményre szomjas barátaim,itt a nagy Ő,azaz az ár/érték arány bajnokok egyik legnagyobbika:az Áts Cuvée 2006.A Royal Tokaji borászat tudom,hogy létezik,de számomra azért annyira mégsem... Szóval,ritkán fogyasztom borait,pedig az a kevés is elismerésre méltó volt nálam.A…..