Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morganmorgan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
V. Fiatal Római Koros Régészek Konferenciája, Pécs 2010. november 26-28. Kerekasztal: Kő a kövön – Mit tehetünk a pusztuló dunántúli lelőhelyekért? Vita vezetője: Dr. Visy Zsolt Jegyzetek alapján összeállította: Talabér Ildikó - Szabó Máté Magyarország lelőhelyei…..
morganmorgan 2011.01.11 08:46:21
@Szabó Máté:
Köszi a reakciót a kommentemre. "a rendszer felállásáig le kell rakni a keresőt". Ez mit takar pontosabban ? Lerakni, amíg teljesen új, használható, betartható törvényi szabályozás születik ? Én "fémkeresés függő" lévén, nem tudnám 1 hónapra sem letenni a gépet... Sosem volt 1 Ft hasznom sem belőle, nem is az hajt, hogy valami értékeset találjak, egyszerűen csak a történelem iránti érdeklődés,a találás öröme és a jó levegő a szabadban. Találomra választott szántóföldeken vagy ismerősök kertjében, földjein, keresgetek, általam ismert, hallott hivatalos lelőhelyre sosem mentem. Így egy alkalmat kivéve nem is találtam még komolyabb dolgot. Azt az egyet pedig a bp-i nemzeti múzeum kapta meg, a lelőhely pontos adataival. Hozzá kell fűznöm, hogy közvetítő útján küldtem el a leletet az illetékesnek, mert én sem akartam belefutni egy demoralizáló ejnye-bejnye, lealázó régész reakcióba. A visszajelzés alapján teljesen pozitív volt a hozzáállás, tehát e konkrét esetben nem volt jogos a félelmem. Limes-közeli lakóhelyem miatt szívesen segítenék bármikor, ha időm engedi. Holt tudom jelezni ezt a szándékomat ?
"Az eltelt évszázadok és háborúk sem okoztak annyi kárt a régiségekben mint ez az egy könyv" - írta Gaston Maspero (1846-1916), az egyiptomi régészet legendás alakja egy ősi arab iratról, az Elrejtett gyöngy könyvéről. Az ismeretlen szerzők által összeállított…..