Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutyás zé

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Miért utálják a furgonosokat a többiek? Gyorsak, rutinosak, nem félnek a kockázattól. Ritkán is esnek pofára, de akkor nagyon. Vélemények az azonos című cikkünkről...
kutyás zé 2009.02.02 19:23:12
Én is fehér kisáruszállítót vezetek, volt olyan év, hogy 364 napot dolgoztam vele! Mások még egyik oldalukról fordulnak a másikra, mi már nyomjuk az ipart!
Mindig bekötöm az övem, mindig indexelek, a kocsiban nem, hogy ABS, vagy ESP, de még szervokormány, vagy osztott, aszferikus tükör sincs, ahogy egy rádió sem, és összesen 50 KW a max. teljesítmény, ellenben pontosan az ilyen hozzáállás miatt, ami a cikkben van, igen keserű a sofőrök élete. Mert nem kéne sztereotípiákat alkotni egy-két rossz tapasztalat miatt! Nekem péld'ul a sok gyökér autóssal van tele a hócipőm! Persze csak azokkal, akik a viselkedésükkel rászolgálnak.
Azt ugye szeretnéd Papp Tibi, hogy a gyereked időben megkapja az óvodában/iskolában a reggelit, ebédet, uzsonnát? Azt sem bánod gondolom, ha bemész este (vagy bármikor) a boltba és friss a pl. pékáru. Gondolom, húzod a szád, ha nincs a méretedben ruha/cipő az áruházban. De azt nem szeretnéd pl., hogy az, aki az árut viszi esetleg szabálytalanul megálljon, mert nem tud máshogy! Igen, lehet van 200 méterre hely, de cuccolj már be mondjuk 3 mázsa árut ekkora távolságról! Meg férjen bele az idődbe! Mert neked viszem az árut, nem magamnak! Te, meg a családod eszitek, isszátok, hordjátok, használjátok!
Zavar, hogy lassan megyek előtted a kanyarban? Hát, igen, az persze nem zavar, hogyha a gyereked nem fél adag levest kap ebédre, mert a többi kiömlött (volna, ha nem 15-tel veszem a kanyart, hanem 40-nel, ahogy te kényelmesen tudod venni azt személyautóval - ABS, téli gumi, alacsony súlypont, zéró áru, ami fel/kiborul/összetörik), ugye? Nyomod a dudát, meg villogsz, hogy menjek már, igaz? Arra már ne is gondolj, hogy esetleg oka van annak, hogy lassan megyek! Te vagy az, aki "bosszút áll", mert nem mentem gyorsabban, hiába villogtál, dudáltál, és mikor lehetősége van megelőzni, akkor elém vág és befékez!? Gratulálok! Tibikém, csak egy hetet töltenél el a munkahelyemen! 70 ezerért! És arról már ne is beszéljünk, hogy a céges üzemanyag, amiről beszéltél... szóval, van egy norma, amit ha átlépsz, fizethetsz!
Arról is írsz ugyan, hogy nem lehet kilátni a kocsikból, ami így igaz, de arról már nem írsz, hogy ennek ellenére a sok paraszt autós mind simán elmegy mögötted 30 centire, ha tolatsz ki valahonnan, mondván: neki van elsőbbsége. Ja, az neki van, csak attól én még nem látom, mert nincs oldalt ablak! És, ha nekikoccolok, mert akármilyen lassan tolatok, hiába sípol-világít hátul, ő mégis bejön mögém 20-30 centire, mire ráugrom a fékre, megvan a baj, akkor én vagyok a hibás! A gyalogosok dettó! Megy a hangos bíííííp-bííííp, világít a lámpa, de mögém lép. Amikor tele vagyok áruval és különösen nagy követési távolságot tartok, akkor azt azért teszem, hogy ha intenzíven is fékeznének előttem, nekem akkor se kelljen satuznom, mert kiborul az áru (jelenleg: étel), nem pedig azért megyek olyan távol a másik mögött, hogy bevágjanak 1 méterre elém hátulról, mert van hely előttem, és én biztos úgyis ráérek, ha ilyen távol megyek, ők meg beférnek. Amikor indexelek már látványosan messziről, hogy be akarok parkolni tolatva a szabad helyre a járdával párhuzamosan két autó közé, akkor meg megállnak mögöttem fél méterre és szidják az anyám, mikor kigyullad a tolatólámpa. Hátramenni persze már nem tud, mert mögötte is ott vannak, ahogy a mögött is... Ja, hogy nem kéne a másik seggébe mászni?! Igen, nem kéne, de hát ő nem látta a helyet, ahová betolatnék, mert nem lát ki mögülem, gondolja magában, és már nyomja is a dudát. Érdekes, milyen furcsa! Nekem is van személyautóm, s ez velem sosem történik meg. Egész elképesztő, hogy én, ha valakinek - mindegy, hogy személyautó, vagy más - elkezd villogni az indexe, akkor elkezdem a normál követési távolságot is növelni, mert nem tudom, mit akar. És láss csodát, sosem akadályoztam még senkit azzal, hogy úgy álltam meg mögötte, hogy nem tudott volna betolatni valahová. Ahogy senkinek sem mentem neki sem, pedig engem mind céges kisáruszállítóval, mind saját személyautóval törtek már össze hátulról, akik nem tudtak megállni. Hihetetlen, mi?! Elképzelhetetlen egyesek számára, hogy lehet másokra is tekintettel lenni, igaz? Ó, a kocsi méreteiből adódó személyautósok hülyeségéről még nem is beszéltem. Mert egyesek azt sem tudják elképzelni, hogy a másik fél autója kétszer olyan hosszú, másfélszer olyan széles, mint az övéké, így nem csak nem megy úgy, de nem is kanyarodik úgy, mint a sajátjuk... Ha üres kocsival megyek sem tudok úgy szlalomozni bizonyos helyeken, ahogy azt a kedves személyautós társadalom bizonyos egyedei elvárnák! Meg kicsit más egy üresen is 1700 kilós kisáruszállítóval kanyarogni szervokormány nélkül, mint egy 1200 kilós szervokormányos kompakttal…

És még 2 jó tanács Tibi:

1. Legközelebb mondjuk a tűzoltókat, vagy mentőket hurrogd le, hogy miért vezetnek úgy, ahogy

2. Ne felejtsd el az általad is említett karácsonyi gyűlöletlevelek közé betenni a saját írásod