Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pihenő vándor

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap biciklivel mentem a Kongresszusi Központba. A bejárattal szemben akartal lelakatolni, de rámszólt egy nagyothalló készülékes fiatalember. Nem vettem volna a lelkemre, hogy nemzetbiztonsági kockázat legyen a bringám, úgyhogy kicsit arrább toltam. Arra jött három…..
Kénytelen vagyok tömbösíteni ezeket az usai legalizációs híreket, mert úgy tűnik, már az összes, a kampányban Obama seggét nyaló médium összefogott, hogy a marihuána adóztatására, de legalábbis a drogháború beszüntetésére szólítsa fel szeretett elnökét. Sok újat nem…..
pihenő vándor 2009.04.03 01:12:08
off

@Orbán meddig még? A jobboldal gátja és kerékkötője:

- ez nem az a topik...

on

- még az sem kizárt hogy a globálisan agyonforrósodott, egységes földi éghajlat alatt majd tényleg ez lesz az a növény, ami elvegetál, miközben a többi már kipusztult. Már ha ilyen szcenárió is felmerülne. Tornádóktól majd lehet védeni addigra tökélyre fejlesztett törhetetlen üvegből (vagy poly izékből) készült kupolák alatt. Így még akár egy jégkorszakot is fel lehet melegíteni ha kell :D sőt, még a Marsra is be lehetne vetni, miután egy kicsit a terraformálás felpuhítja az ottani helyzetet. És nagyokat lehetne gravitációs bongokkal tépni útközben arrafele :D Ötlet továbbra is van :D

Mandiner blog Bolond-e Ön? 2009.03.31 11:01:00
Ne kerteljünk, közélet iránt érdeklődő ismerőseink és kommentelőink körében végzett megfigyeléseink szerint kis hazánkban egyre többen kezdenek megbolondulni. Talán Gyurcsány a hibás, talán a globális felmelegedés, talán a zsidó-etruszk összeesküvés, mindenesetre…..
Kerékagy Pofátlanul hazudik a BKV 2009.03.31 12:41:00
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy egy buszvezető több száz méteren át életveszélyesen előzött egy kocsisort, kis híján elütötte a szabályosan haladó újságírónkat, e sorok szerzőjét, majd mikor az újságíró, azaz én egy közeli megállóban lefotóztam a buszt és a…..
pihenő vándor 2009.03.31 17:41:22
@pitty1:

Bizony, peches volt a biciklista. Valószínűleg az egyedüli az országban aki reggel 8 előtt forgalmas útvonalon fényképezőgéppel felszerelve kerékpározik, és pont vele történt meg. Tudod, manapság roppant nehéz beszerezni az ingzsebbe betehető csillió gigapixeles fényképezőgépet. És még hihetetlenebb, hogy ezzel felszerelkezve még biciklire is ül az ember! :D :D :D vagy még nehezebb ugyancsak csillió megapixeles kamerás telefont hordani :D tiszta összeesküvés, szegény sofőrt ki akarta túrni a közutakról, hogy ne zavarja őt a továbbiakban, nem? ezért ez a patália :D

Érdekes lenne egy hazugságdetektort igénybevenni az igazság (akár részleges) kiderítésére. Hogy kerek legyen: mindkét fél mondja el a magáét bedrótozva, oszt hadd mondja meg a szaki a véleményét a grafikonokkal kapcsolatban :D
Nem tudom mi volt azoknak a KDNP-s vezetőknek a fejében, akik kiadták az alábbi közleményt: "Bajnai Gordon jelölése, akinek emberéletek száradnak a lelkén, nyilvánvaló provokáció. Minden jó érzésű ember számára megdöbbentő, hogy Gyurcsány Ferenc és köre olyan embert…..
Pásztor Tibor Twitter 2009.03.26 16:44:00
A kormányfőkeresés olyan tempóban zajlik, hogy kövesse aki akarja a neten. Én meg végre rászántam magamat, hogy kipróbáljam a twittert. Egyelőre várakozó álláspontot képviselek ezzel kapcsolatban...
pihenő vándor 2009.03.27 01:46:42
Kormányfőkeresés? inkább ez történik: negymadar.blog.hu/2009/03/26/maradek_lehetoseg - és tágabb perspektívából kb. már úgy néz, ki, hogy a lábosra már egyik fél sem ügyel, mert mindenki a másikkal foglalkozik. Ezt megenni nagyon rossz lesz, uraim :)
Nézzük először, mit is mondott Pásztor Albert:Valamennyi bűncselekmény, valamennyi elkövetője cigány volt - ezt Pásztor Albert a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője mondta azon a péntek délelőtti sajtótájékoztatón, ahol lopás- és rablássorozatok felderítéséről számolt…..
pihenő vándor 2009.02.06 00:26:47
@Pásztor Tibor: Dzsenkujem! brb
pihenő vándor 2009.02.08 19:41:46
Nocsak! Lassan előkerülnek a források is.

A link még mindig hiányos. Nem igazán vagyok arra kiváncsi hogy valaki mit mondott valakiről és azt hogy idézgették.

Érvelésedet szétszedni nem érdemes, úgy ahogy van egy semmit nem érő beleröffenés a témába, úgy tekered ahogy akarod, a baj a személyes objektivitásod, ami köszönőviszonyban sincs a helyzet lényegével. Pompásan tekered a dolgokat, pofonegyszerű dolgokra hívod fel a figyelmet, amiért mindenki nagyon hálás.

Szerinted rasszista a polgármester, rasszista a háta mögé felsorakozó "széles társadalmi konszenzus" - ezt persze nem így értem, csak félrecsöppent a lúdtollból -, lassan az egész többségi társadalom rasszista, miközben rasszizmusuk célkeresztjében magatehetetlenül vonaglanak kirekesztett népcsoportok, emberek tömegei szenvednek. Lehet, hogy a távcsövet fordíva emelted a szemedhez, és közben meg vagy győződve hogy jól tartod. Pedig amit vizsgálsz, szabad szemmel látható.

Tényleg, ott ragadtál le, hogy a demokráciának két fontos eleme van? Vagy most CSAK erre e kettőre gondoltál? A választ sejtem, most CSAK erre a kettőre gondoltál. Ha nem csak erre a kettőre gondoltál (márpedig gondolhattál többre is, ugyabár nem csak ennyiből áll a demokrácia) - akkor bizony kihagytál még néhányat és ezért (is)omlik össze érvelésed.
Ha meg gondoltál többre is, de most csak ezt a kettőt gondoltad célszerűnek említeni, akkor meg az a baj.
Egyébként - ugyan már, a demokrácia nem állapot, hanem cél, egy ideál. Leegyszerűsíteném: egy szlogen. Szép gondolatok, amikért érdemes meghalni, és amikért érdemes harcolni. Szeretném azt is látni, hogy úgy harcolsz, hogy nem csak akkor ugrasz fel, amikor a baj már megtörtént, és annak következményeiből kell beszédet faragni, hanem kiállsz bátran egyéb, ugyancsak a demokrácia aranykönyvébe feljegyzett eszmék mellett.

Ugyan már, tényleg magyarázatra szorul, hogy a rasszistázó hisztéria egy gerjesztett dolog? Hogy jó kártya, megfelelően karbantartva a témát lesz mivel sokáig az embereket ijesztegetni és haptákba állítani a társadalmat?

Tényleg közelebb állnónk a megoldáshoz, ha a Munk Vera által leírtakkal többet értenének egyet. Milyen megoldáshoz lennőnk közelebb? amit "...évtizedek alatt lehet megoldani..." - azaz a cigányság integrálódásához állnónk közelebb. Príma egy következtetés, én vontam le az általad írottak alapján.

Baj van, Tibor, baj van. Sokkal nagyobb baj minthogy rasszisztázgatással, cigányozgatással lehessen ezt elkezdeni megoldani. A demokráciának nevezett lábosba mindenfélét beledobálunk, még akár imádkozunk is egyet minden alkalommal amikor belemegy a lébe a cucc, és aztán várjuk, hogy milyen finom leves lesz belőle. És csodálkozunk (vagy rasszistázunk és cigányozunk) ha a levesnek rossz az íze. Én azt mondanám, nézz utána, kik és milyen céllal használták fel a cigányságot ászként az ingujjban - választási célokra. És annak is nézz utána, ki issza meg a levét a kialakult helyzeteknek. Esetleg annak is nézz utána, volt-e őszinte, céltudatos munka a kérdéskörben. Munk-féle irkálmányokat lehetőleg mellőzzünk, az már csak kelés a kelésen. Mint a rasszisztázás is. Ha pedig úgy látod, senkinek sem érdeke, hogy megoldódjon a probléma, nézd meg pontosabban kinek a kezében vannak a kártyák, ott fogsz meglepő dolgokat tapasztalni, nem kint terepen, ahol a helyzet változatlan, nagyon rég. Az is világos, hogy az elkövetkező időszakban a szánalmas gazdasági helyzetben a megélhetési bűnözés erősödni fog. És várhatóan erősödni fog a sértettek, érintettek reakciója is. Akkor is csak rasszistázni fogsz? Az ilyennek a neve: eső után köpönyeg. De legalább melegedni jó lesz, ugye?

Ha nem volt érthető: harcolj a közbiztonságért, a csendháborítás ellen, a lopás ellen, az integrálódás gondolatát hintsed el csírázni azok között akik még fel sem fogják milyen helyzetben vannak. Azok között, hogy félre ne érts: azon csoportok, egyének között (hogy nehogy ebből azt következtetnéd, hogy egy kalap alá vettem mindenkit) - akik számára a lopás, csoportos garázdaság, csendháborítás, késelés mindennapos, legalábbis elkövetési sűrűsége fenneb felsoroltaknak mindennapossá fajult. Amit te nem méltóztatsz észrevenni, az bizony az, hogy mindezeket valakik sérelmére követtek el. És hogy fajult ez rasszizmussá? miért egy város elöljárói nyilatkoznak úgy, hogy egyeseket - mint jómagad, például - elgondolkoztat és rögtön rasszizmusra tudnak csak asszociálni? Erre meg csak azt lehet mondani: a fától nem látod az erdőt.

Azt mondod kicsit úgy vagy kérdéseimmel mint az említet úriemberek azokkal a bizonyos parancsolatokkal. Ezzel az a baj, hogy míg vélt dologra hangosan felkiáltasz és diagnosztizálsz (egybként nem tudom, érzed-e milyen zsákutcába taszítod a dolgot azzal hogy rasszistázol? mert azalól kiút nem nagyon van, esetleg hosszú évekig kelle ezeket az embereket nevelgetni, hogy meszabadulhassanak írmagjától is ilyen gondolatoknak) - nem elég a demokrácia EGYES elemeinek védelme.

Most vagy az van, hogy egy demokráciában élsz, ahol minden úgy megy, ahogy minden demokráciában - lassan de biztosan, de jófele -, vagy pedig egy rasszista ország közepén kiabálgatsz rasszista elöljárók ellen.

Egy biztos: semmiképpen nem vezet sehova sem a Munk féle szellemes firkálmányok sora, sem a te rasszisztázgatós blogbejegyzésed. Mindkettő a felszínen kapargatja a problémákat, érdemben hasznosat nem csinál. Pedig tennivalók sora vár még mindenkire. Ha nem vetted volna észre, a miskolciak egyelőre a fennálló állapotok javításának megoldásán gondolkodnak. Mert ott élni jelen helyzetben nem hogy nem kellemes, hanem egyenesen kellemetlen. Az igazi megoldás akkor fog már nem váratni magára, amikor közösen, közös problémák megoldásában működik együtt minden érintett. Hogy ez mikor fog megtörténni? Előbb-utóbb meg fog történni. De nem attól, hogy a problémákat továbbra is a szőnyeg alá söpörgetjük és rajtuk caplatunk egész áldott nap. És biztosan nem attól, hogy rasszistát kukorékolgatunk, ha kell, ha nem.

 A többi képviselővel együtt Gyurcsány Ferenc is közzétette 2008-as vagyonnyilatkozatát (és feleségéét is). Miniszterelnöki fizetése bruttó 18 millió forint volt tavaly, amit feltételezhetően továbbra is jótékonysági célokra fordít. Az Altus ZRt. egyszemélyes…..
pihenő vándor 2009.02.05 00:10:54
@ufó: felent a vicc.
pihenő vándor 2009.02.05 00:14:08
@ufó: de nem kell aggódni, az max. a pokol lesz. Addig valahogy ki kell majd húzni, tudod? majd lesz idő lazítani ott. Addig itt lapátolunk, a Kapun innen.
pihenő vándor 2009.02.05 00:19:54
@ufó: fasza ;)
Az alábbi eset egy közeli kollégával történt meg a hétvégén. Azért döbbenetes, hogy a rendőrségnél még mennyire működnek a kádári éra reflexei, és az sem zökkenti helyre ezt a szemléletet, hogy sorra nyerik ellenük a hasonló törvénytelenségekért a kártérítési…..
pihenő vándor 2009.02.03 21:37:21
@catica: az utolsó totyás kommentedről szólt :)
pihenő vándor 2009.02.03 21:58:09
@catica: azért vagyunk még itt, mert begcsódöltünk, és pár számlát még ki kell egyenlítsünk. Utána meglátjuk.
Ne menj sehova, próbálj meg otthon (itthon) maradni, vakarózz kitartóan, ne hagyd a tetveket uralkodni. Ugyanazt fogom én is csinálni, csak otthon.
Számolj azzal, hogy jobb nem lesz. És akkor majd jó lesz, ha változás lesz - jófele.
pihenő vándor 2009.02.04 18:07:06
@malacful: Nem szabad országban nőtt fel, sajnos.

A kérdés nem is az volt, hogy hibázott-e vagy nem. Persze hogy hibázott.

A kérdés lényegében az volt, hogy azok a rendőrök visszaéltek-e a hatalmukkal. Persze hogy visszaéltek.
Csak emlegetni kellett. Svájci rendőrök Google Earth segítségével fedeztek fel egy masszív marihuánaültetvényt. Ráadásul tök véletlenül, mert igazából két fickó címét keresték, amikor egy kukoricaültetvény közepén kiszúrták a kéthektáros kenderparkot. Az eredmény 1,2…..
pihenő vándor 2009.02.02 19:02:31
@portis: szerencsére a britniszpírzes dugásos hírek megjelenésekor sem a tényleges jelenetet látjuk.
pihenő vándor 2009.02.04 14:36:05
@...0 .. 0...: nem egészen száz éve Amerikában ha csak az utolsó három lett volna kivilágítva, a yard biztosan benézett volna :D