Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ungarskevine

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dán Vinbladet bormagazin a kisharsányi Vylyant választotta meg az Év Borászatának. A villányi nagyok közül talán a legjobb ár/érték arányokkal dolgozó Vylyan amellett, hogy tavaly itthon is elnyerte az Év Pincészete címet, az utóbbi időben rendkívül aktív művészetpártoló…..
ungarskevine 2009.02.02 15:48:23
A Vinbladet/Borújság cikke nagyon pozitiv, amihez ezuttal is gratulalok Vylyan-nak! A laptulajdonos házaspár - a Budapesti Bor-, és Pezsgöfesztivál élményei után - egészében támogatja a magyar borászok törekvéseit, akiknek a legtöbbje "törekszik a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére".
Es ez a fontos, mert egy átlag dánnak teljesen mindegy, hogy milyen borvidékröl származik a magyar bor. Fogadja el, hogy jó MAGYAR bort ihat, mert már van rá lehetösége! Ennek érdekeben nagyon fontos volt, hogy a Tokaji Aszú 2006-tól bekerült három áruházláncba is, valamint a Tokaji Furmint áprilitól lesz kapható egy negyedikben. Dánia alkoholtörvénye a legliberálisabb Skandinaviában, de eddig a magyarok nem tekintették "célországnak".Talán ennek tudható be, hogy a korábban Dániaban megjelenö elismerö cikkek nem kerültek be a hivatalos magyar köztudatba:
Hotel & Restaurant magazin "A magyar borok ismét a világ élvonalában",
POLITIKEN orszagos lap különszáma: "Kóstolj meg egy szuper magyart - ilyen jó Cabernet Franc-ot nem ittunk Dániában az utolsó 3-4 évben..."
Vinavisen: "Utibeszámoló 20 kiváló magyar borászatról"
...és igy tovább...Csak remélni tudjuk, hogy a jövöben nagyobb gondot forditanak az érdekeltek a marketingre!
Tájékoztatásul álljon itt a magyar borok importja Dániába, 2007-es adat:
Pezsgö: 55 hl
-érték: 11.000 Euro
~ ár:1,95 Euro/l
Palackos bor: 92 hl
-érték: 55.000 Euro
~ ár: 6,05 Euro/l
ôsszesen: 147 hl
Mennyiségileg jelentéktelen, de bizonyság rá, hogy a dánok a minöségre szavaznak!
Svédország: 17490 hl ~ár:1,72 Euro/l
Finnország: 18004 hl ~ár:0,75 Euro/l
Norvégia: 3269 hl ~ár:2,18 Euro/l