Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e_coyote

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oliver Stone saját élményeire támaszkodva írta meg a fiatal, a háborús szolgálatra önként jelentkező, naív és lelkes Chris Taylor történetét, pokoljárását. Stone 1967-ben lépett be a hadseregbe, a dél-Karolinai Fort Jacksonban kapott gyalogsági kiképzést. 15 hónapot szolgált Vietnamban, 1968…..
Félrefordítások Ciszwestbankia 2010.09.18 06:59:00
Wile E. Coyote szeretné, ha tisztába tennénk a Közel-Kelet földrajzát, nyilván hogy ott is szétcsaphasson a gyalogkakukkok között.Nem csak TV-t nézek, időnkét olvasni is szoktam. :o) Legutóbb Daniel Silva: A hírvivő c. könyve került a kezembe. Néhány izraeli helyszínre…..
e_coyote 2010.09.18 22:44:53
@Komavary:
A post valóban a Nyugati Parttól indult, de igazán az alábbiakat szerette volna feszegetni, amiken eddig minden kommentelő átlépett:
1. A WP cikkben: "In English, the name Cisjordan is also occasionally used to designate the entire region between the Jordan River and the Mediterranean".
Eszerint Cisjordan nyugati határa a Földközi tenger is lehet, a Ciszjordániáé ezzel szemben Izrael. Vagyis Cisjordan <> Ciszjordánia. Tudtok még ilyet?
2. Ha Ciszjordánia=West Bank, akkor hogy lehet, hogy mind az arab, mind a héber neveik különböznek?
e_coyote 2010.09.20 09:30:07
@armitage:
A földrajzi vonatkozásban igazad lehet.
A bécsi analógiád viszont nem stimmel, mert Vienna MAGYAR neve nem különbözik Ausztria fővárosának MAGYAR nevétől, mint ahogy németül is Wien mind a kettő.
Az általm feldobott esetben viszont a Ciszjordániánál szereplő ARAB név különbözik a West Bank ARAB nevétől és ugyanígy Ciszjordánia HÉBER neve különbözik a West Bank HÉBER nevétől.

Igaz, hogy ezt csak mintaillesztéssel tudtam megállapítani, mert egyik nyelvet sem beszélem :o)
Félrefordítások A balek 2009.01.29 21:00:00
Kilfenora beküldése annyira megtetszett, hogy soron kívül teszem ki. Hugh Laurie (igen, ő Dr House) The Gun Seller című könyve a téma, ami nálunk A balek címen jelent meg. Ezúton is szeretnék gratulálni a Kelly Kiadónak, hogy ilyen minőségi munkát sikerült megjelentetniük. Több…..