Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MetalCore

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi eset egy közeli kollégával történt meg a hétvégén. Azért döbbenetes, hogy a rendőrségnél még mennyire működnek a kádári éra reflexei, és az sem zökkenti helyre ezt a szemléletet, hogy sorra nyerik ellenük a hasonló törvénytelenségekért a kártérítési…..
MetalCore 2009.02.02 14:13:38
@thorpe: Ebben nem voltam teljesen biztos, de köszi az észrevételt.
MetalCore 2009.02.02 17:07:44
@catica:

"Nagyon sok itt, a jelenleg is rendőr igazolvánnyal rendelkező, vagy fizetett kommentező...
"Van aki bekopizza a "véleményét", amit mailen küldtek neki! És ezt be is vallja."

Aha, megvan az összeesküvés! :D Ha hosszabb comment-et írok, akkor bemásolom Word-be, mert azt el tudom menteni mielőtt elküldöm, és akkor nem fordul elő, hogy elvész, (IE hiba, stb...) és elkerülöm az alapvető helyesírási hibákat.

Sokan felhozzák ezt fényképezés témát, hogy miért ne lehetne? Lehet, csak akkor nem, amikor veled szemben intézkednek, és mivel ő is a társaságban volt, így vele szemben is intézkedtek. Ennek elsősorban biztonsági oka van, részben pedig hogy ne akadályozza a intézkedést, más olyan tevékenység, ami nem a intézkedéshez kapcsolódik.

A sok szabadságharcosnak pedig az nem dereng az amcsi filmekből, hogy amikor nem világít az egyik lámpa az autón a rendőr úgy (is) kezdheti, hogy "Nem mozog, szép lassan kezeket a kormányra, vagy mindkét kézét dugja ki az ablakon?" Mi lenne, ha mondjuk kiugrana egy kamerával, hogy "Hoppá-hoppá felveszem ám!". (Persze ott sok törvény másként van, mint fentebb kifejtettem.)

Ingyenes jogi oktatás: (eljárás alá vont személyt):
- nincs ügyvéd
- nem lehet telefonálni
- nem jöhetnek látogatni az előállítottat
- nem sorolják fel a jogaid (A törvény nem ismerete nem mentesít...)
- elállított nem kap enni, inni, Wc-re mehet, és kérhet orvosi vizsgálatot, ha szükséges.
- cuccait, cipőfűzőt elveszik, amit visszakap utána
- nem viszik haza, és telefonálhat a rendőrségről utána sem. (ha jó fejek, megtehetik)
- nem kell a rendőrnek engedély ha szabálysértést, bűncselekményt észlel, vagy bejelentés érkezik, bemehet bárhova, sőt erőszakkal is, ha ezt a körülmények indokolják. Ha házkutatni kell, akkor sem kell engedély (halaszthatatlan nyomozni cselekmény esetén) utólagosan kell az engedély ilyen eseteben elkészíteni.

Nem védem a rendőröket, (megvan a maguk baja), erről is megközelíthetném, de itt úgy érzem az író erősen okot adott arra, hogy rendőrök kicsit meghajlítsák a törvényt. Továbbra is felteszem, hogy a hivatalos személy elleni erőszak csak duma volt, tuti nem lesz belőle semmi ügy, csak jól beszaratták a srácot.