Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ifrance

0 bejegyzést írt és 549 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor reggel letört hátul a fogamból egy darab, nem értettem, de most már tudom, ez egy nem semmi nap. Remegve vártam mindig ezt a napot, és titkon tudtam, hogy el is fog jönni. A munkahelyemen kiderült, hogy blogot írok arról, hogy mit dolgozom. Először megkönnyebültem, kész,vége, ennek…..
    A szülők. Azt hinnéd, hogy de hát állami gondoskodásban élnek a gyerekek, milyen szülő? Hát az, aki hetente jön, a meghatározott napon, és csinálja kárt. A nagy része. Azt szokták mondani. Kártékony, mint a krumplibogár, a peronoszpóra, meg a lisztharmat. Most tanultuk. Az van, hogy a legtöbb…..
ifrance 2016.01.26 09:33:40
@Tóth Lajos: nemmondod, hogy családi pótlékot kap bárki arra a gyerekre, akit ti neveltek?
arra a pénzre leginkább az intézmény lenne jogosult, hamár...
...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég átlagos erő és már jól érezzük magunkat. És hát...izé...rossz hangja van a négyhengeres E30-nak? Télleg? ..
ifrance 2015.07.31 08:23:37
@dr.oid: ombre, elkezdtem olvasni a kommented, anélkül hogy megnéztem volna ki az elkövetője. kb. a felénél megállapítottam, hogy tiszta droid stílusa van, majd gratulálok neki a végén. mielőtt megtettem, még megnéztem, hogy mégis ki írta a kommentet... :)
Á, dehogy! Kizárt. Amerika pénzeli őket, meg a terroristák. Meg a vudu. Meg a tudjukkik. A sok össze-vissza-esküvés-elmélet helyett mi lenne, ha megkérdeznénk őket? Így tett egy barátom, aki egy gyorsétteremben beszélgetett egy fiatal "gazdasági bevándorló" családdal. A világ…..
ifrance 2015.07.30 13:11:02
@Gégény István: "az általam akár csak hírből ismert, Iszlám Államhoz tartozó terroristák száma, akik bevándorlóként besurrantak hazánkba, és itt terrorizálnának bárkit: 0. Tisztességes, becsületes, tehetős menekültek száma: minimum 3. Ilyen arányú különbség a Bajnokok Ligája döntőjében már kiütésnek számít."

az általam személyesen ismert milliomosok száma legalább 10. az általam ismert igazi, mélyszegénységben élő emberek száma pedig nulla. ez még NBII-ben is kiütésnek számít.

különösen, ha ezzel bizonyítottnak látom, hogy magyarországon a szegénység, mint olyan nem létező probléma...

az idézet után írt soraid pedig annyira demagógok, hogy inkább nem reflektálok rá. inkább elmentem ezt a blogot a könyvjelzőbe, és az első európában végrehajtott isis merénylet után visszatérek a kérdésedre.

én igazán nem akarok beállni a bégető kórusba egyik oldalon sem. tény, hogy sokan vannak valódi menekültek. de tény az is hogy sokan egyszerűen a nyugati szociális hálóból akarnak jól megélni - személyes tapasztalat angliából. és tény az is, hogy egyszerűen nem vezet jóra, ha ennyire eltérő kultúrájú emberek ekkora tömege letelepszik bárhol európában.
mindenki csak a menekültek helyzetével foglalkozik, de arról senki sem beszél, hogy az itt élőknek is meg van a joguk ahhoz, hogy megvédjék azt a kultúrális örökséget, amit az elmúlt sokszáz évben megalkottak őseik.
a megoldásról nem beszél senki. az pedig nem megoldás, hogy idetelepül 100millió ember ázsiából, afrikából európába. hozzák a saját társadalmi problémáikat, sérelmeiket, kultúrális örökségeiket, és abból nem fognak kilépni egyhamar. de ha mégis, láthatjuk hogy mi történik a második, harmadik generációval. ebből már volt bemutató angliában, franciaországban, amikor a frusztrált és értékvesztett harmadik generációs bevándorlók nekiálltak tombolni.
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
ifrance 2015.07.20 12:27:19
@la115: ponton még csak ezután fog a zöld szobor sorsára jutni. utoljára ott tartott a történet, hogy holdfelszíni kráterek vannak a hengerfalon. azóta nem láttam újabb cikket róla.
tampi Majd elfelejtettem 2015.05.11 22:49:31
        Ez egy csocsó asztal működés közben.Ti vettétek.Nagyon köszönjük.Annyi, hogy a kisiskolástól bármeddigik senki sem pörget. Ezt először egy pillanatig nem értettem, aztán persze leesett. Az összes gyerek ült már kocsmában több csocsónyi időt.Szóval vagányak…..
ifrance 2015.05.14 08:41:44
@barnyúl: ki kell cserélni benne a szűrőket. ha csak nem ezer éves a gép, szinte biztosan lehet kapni hozzá filtert. egy-két ezresből megoldható a túlmelegedés problémája.
tampi Hjajh. 2015.03.29 18:48:39
    Az, ha valakinek ellopják az autóját, háát az nem valami jó érzés. Állsz, nem is tudod, mi van. Aztán szépen lassan leesik. Várod a rendőröket, és még mindig reménykedsz, mindenféle szarban, magad sem tudod, miben. Aztán megjönnek a srácok, hivatalosak, de tudod, amit…..
ifrance 2015.04.16 11:13:51
@tampi: az a kategória még csak most jön nálunk. és sajnos lesz vagy 6-8 év, mire a legkisebb is kinövi. mármint a te szempontodból sajnos, mert nem tudok benne segíteni... de azért majd körbemonitorozom az ismerősöket.
Remélem a Citroënnel jössz haza- kommentelte Perkó Rudi az elhagyott Méhari láttán. Romokat nézni indultam Karthágóba, és végül romokat is találtam, de még milyeneket! Nem mernék rá megesküdni, hogy a pun háborúk általános iskola végi, vagy gimnázium eleji tananyag-e, de a…..
xenomorf Csakazértis vasárnap! 2015.04.02 20:14:52
Csontig rágták már a bloggerek a vasárnapi zárvatartást, de az a legjobb módszer, ha nem hagyjuk rá, és felszínen tartjuk a témát, még akkor is, ha nem érünk el vele túl sokat. A szavazatmentes kádéempé-nek nevezett politikai szimbióta böffentett egy nagyot és bezáratták a…..
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
tampi sötét-világos 2015.04.04 10:47:46
  „ - És gondolkoztam egy történeten. - Melyik az? - A legősibb, a fény és a sötétség. - Háát tudom, hogy nem Alaszkában vagyunk, de nekem úgy tűnik, hogy a sötétség egyre inkább beborít minket. - Igen, ebben igazad van. - Hé, Marthy! - Na, mi van? - Toljál inkább a kocsi…..
ifrance 2015.04.07 12:35:04
TComment Levélben támad a hivatal 2015.03.06 07:22:45
Ki fogod nyitni, sőt, garantáltan is el olvasod, hiszen fentről küldték és címeres pecsét van rajta. És akkor jön valami, amire biztosan nem készültél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ifrance 2015.03.06 08:37:01
@triumphator: hát nem...
      Sokat sétálunk. Amikor csak lehet, busz helyett gyalog nyomjuk. Lehet beszélgetni. Egy ilyen alatt közölte velem Máté, hogy utálja a törököket. Szereti a történelmet, a maga kis egyszerű, naiv módján, gondolom olvasott valamit a török hódoltságról, vagy az iskolában…..
ifrance 2015.02.11 10:23:37
@tampi: pedig már én is rákészültem, hogy eszek nála egy jó gyrost. privátba sem akarod elküldeni?
Amikor elesnek, beverik valamijüket, és sírnak, majd elhangzik, hogy anyaaa, vagy apaaaa, na az fájdalmas volt mindig is. Na, nem úgy, mert megszokod, csak na. Anya, mi? A másik csoportból most is áthallatszik a sírás, és az elnyújtott anya. Zitának nincs jó napja. A múltkor sem…..
ifrance 2014.12.17 09:03:40
De
Sok egyéb mellett azért jó totalcaros újságírónak lenni, mert az ember postaládájában olykor egészen képtelen levelek landolnak, s jó részük mögött valódi sztorik húzódnak. Itt van például egy vasárnapi üzenet a „valaki mentse meg” tárggyal, amit Hanusz Ákostól…..
ifrance 2014.12.03 10:45:59
@Lobogó gatyaszár: aztán ha végzett a felújítással, jöhet még egy csomó gyerek a két srác mellé. beférnek majd a családi buszba... :)
tampi Dehogy van vége 2014.10.01 23:21:59
  Az előző munkahelyemről könyvet lehetne írni. Persze a végső, központi kijelentkezés sem okozott meglepetést, a kicsinyes szarakodás miatt két napom veszett el. Részletezhetném, hogy mik hátráltatták három papír aláírását, de faszom. Az Otthon. Na, igen. A vonaton ülve a…..
- Láttam egy zombit a lépcsőházban. - Belógunk a cateringre? - Szerinted mi az a lefóliázott tartály, ami itt lóg a darun? A szerkesztőség monoton spiáter-téligumi-kisturbós szólamokra tagolható kánonát új típusú mondatok színesítik csütörtök óta, amikor megindult a…..
ifrance 2014.09.02 14:18:50
@➊: az attól függ, mennyi időre bérelted ki a közterület-felügyelettől filmforgatásra az adott területet...
Belsőség Heti merítés 2014.08.17 08:15:56
Örök szerelem Úgy egyébként érdemes megbarátkozni a tulajdonosnak a gondolattal, hogy az autó nem annyival megy, amennyivel mi szeretnénk, hanem amennyit éppen bír. Ha húszat, akkor húszat. Mosolygok vezetés közben... Nem szabad megvenni a legolcsóbb példányokat, mind…..
ifrance 2014.08.18 14:43:16
@Mercel: érdekes, nekünk az összes (garancia időn túli) céges kocsit ők szervizelik. igaz nem gázt rakattunk be velük, "csak" kötelező szervizekre mennek, meg ami jön. nekem eddig felkészült, udvarias és főleg vállalható áron dolgozó csapatnak tűnnek. nem akarom megkérdőjelezni, amit írsz, csak annyira elcsodálkoztál az elégedett ügyfélen, hogy gondoltam jelentkezem én is. :)
Miért is kamu az összes, gyári fogyasztási adat? Mert a mérési metódus rossz és sok köze nincs a valósághoz. Az Égéstér 130. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
ifrance 2014.08.01 11:29:07
@Shadowbull: "Amugy meg minden katalogusadatot a valodi eletben is el lehet erni, ha az ember ugy vezet es olyan korulmenyek kozott ami a ciklusban van."
ebben majdnem biztosan igazad van. a probléma, ami miatt többen (én is) hőbörögnek, hogy NEM LEHET úgy vezetni forgalomban, ahogy a ciklusban teszik. ezen mindenképpen kellene változtatni. és most nem arra gondolok, hogy sokan nem képesek felfogni, hogy a görgők hogyan tudják szimulálni a légellenállást, mert az egy másik (menthetetlen) kategória. inkább arra, hogy abba a nyüves ciklusba bele kellene pakolni egységnyi idejű klíma használatot, pár kanyarodást, lámpa használatát, esetleg rádiót - előírt zenével, előírt hangerőn. ezeket mind be lehet lőni, hogy pontosan rekonstruálható legyen a mérés. és máris közelítené a valóságot a ciklus is, meg a mért érték is.
jelenleg ugyanis csak arra jó ez a rendszer, hogy össze tudod hasonlítani két típus fogyasztását. szvsz a vásárlói bizalmat is erősítené, ha a katalógusban szereplő adat megközelíthető/elérhető lenne takarékos vezetési stílus mellett.
A helyzet valós, nyilatkozni viszont mégsem szeret senki. Miért is? Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
ifrance 2014.07.31 14:03:52
@jaty: azért a szállítási sérült kocsi nem csak azért gáz, mert egy karcot újra kell fújni. pár éve vettünk családból egy xsara picasso-t. újkora óta ismertük, láttuk. Soha törve nem volt, egyetlen sérülését egy bringa okozta a garázsban: rádőlt a motorházra. az újra lett fújva. aztán 9 éves korában elindult a korrózió a jobb küszöb legelején. sebaj, erre van a 12 év átrozsdásodás elleni gari, irány a kereskedő. ekkor néztük meg festékvastagság-mérővel. és mit ad ég, pont ott vastagabb a fényezés. hiába voltak végigpecsételve a szervizfüzetben a korrózió-ellenőrző szelvények (amit egyébként simán nem csinálnak meg, ha nem kéred külön - aztán erre hivatkozva hajtanak el), jött a szöveg, hogy biztos törtük a kocsit, és ők erről nem tehetnek, bla-bla.
mindegy, nem vágott oda a javítás költsége, csak arra akartam reagálni, hogy nem csak azért gáz az utólagos javítás, mert letagadják, hanem azért is, mert ahol sérül a lemez, ott hamarabb indul el a rozsda.
Tegnap (de mire otthon a kollégák kiteszik a posztot, az olvasóknak már tegnapelőtt lesz) alapvetően sima utunk volt Budapestről Balatonföldvárra, ha leszámítjuk a pakolás kitalálásának kínos óráját. Sajna mire Földvárra értünk, a kocsi telefosta magát váltóolajjal, azt…..
ifrance 2014.07.21 14:39:15
@Pensive: a logikád szerint te viszont az index beépített provokátora vagy, aki a kattintásszámot hivatott növelni. hiszen ha a bérrajongók közé beeresztenek egy-egy ilyen trollt, akkor máris duplázódik a hsz-ek száma.

milyen szánalmas lehet úgy élni, hogy az élet minden mozzanatában az összeesküvés-elméletet keresi az ember... :)
  Két hét múlva ilyenkor madárcsicsergésre ébredünk Földváron, kiverjük a szemünkből a csipát a mosdó szélén, mint hamut a nagypapi pipájából – elég az alliterációkból –, azt a három, S-es méretű Tesco-szatyrot, amit összekészítettünk a kéthetes útra (és…..
ifrance 2014.07.07 10:19:52
@Csikós Zsolt: csodálom a bátorságodat! amikor kiszerelve járattad a motort, nem féltél, hogy a bikakábel lötyögése miatti feszültség ingadozás kinyírja a motorvezérlő elektronikát? ;))))
Belsőség Így add el az autódat 2014.05.14 10:21:57
Vannak, akik az éjszakai utcán, esőben fotóznak mobiltelefonnal. És vannak, akik megadják a módját. (A végén a please epic!) ..
ifrance 2014.05.14 14:02:15
@Sztavrosz_: csak crt-s tévét tud beszámítani a tulaj