Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dy

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO pszeudoközépkorról szóló, de sárkányos-csöcsös-varázslónős-zombis sorozata előszeretettel nyírja ki azokat a szereplőket, akiket a csatorna pr-gépezete szépen lassan szimpatikusnak épít fel, és a nézők megkedvelnek - és most az teljesen mindegy, hogy a sorozat alapjául…..
Márciusban a Kotaku készített egy felmérést az olvasói körében arról, hogy ki mivel, mit, hogyan játszik. Akkor ígérgettem, hogy az Indexen én is csinálok majd valami hasonlót, ez azóta megtörtént, most kiment címlapra az eredmény. Akit érdekel, ide kattintson. Természetesen…..
SvÉDország Vikivel -köpingekben 2010.06.08 16:46:16
Hej Hej! Persze ez annyira nem egyszeri eset, hogy vele vagyok itt Linköpingben, de mostanában Magyarország és Svédország között ingázik Viki, emiatt aztán 3 hét távollét után újra együtt tudtunk lenni itt Linköpingben másfél hétre. Az idő (szinte) jó volt végig, úgyhogy…..
SvÉDország Ne lopj. 2010.05.04 19:23:11
Hej Hej! Nem vagyok vallásos, de azt tudom, hogy a tízparancsolatban a nyolcadik az, hogy „Ne lopj.” Talán többen is egyetértetek velem, hogy Magyarországon az átlagember csal, lop, hazudik, ahogy, amikor, ahányszor csak tud. Jó tudom, nem illik leszólni, de engem most nem ez…..
dy 2010.05.05 19:54:55
Bennem alapvetően vegyes érzelmeket szült a bejegyzésed, ezért eddig ízlelgettem amit írtál :)

Alapvetően egyetértek abban, hogy itt más mentalitásúak az emberek, a becsületesség és bizalom nem megkérdőjelezett, hanem természetes velejárója az életfelfogásuknak.
Viszont úgy érzem nem érted a lényegét annak, amit Alex próbál elmondani. Igen, tudom, hogy mi Dániában élünk, de nem hiszem hogy mérföldekre van az itteni felfogás a svédekétől, ugyanakkor van egy nagy különbség: Te (a saját elmondásod alapján) egy diákvárosban élsz nagyrészt nemzetközi diákok között, mi viszont a fővárosban igazi dánok között. Mindaz a rendszer, ami lehet hogy nem olyan tökéletesen, mint Svédországban, de itt is megvan és működik, ugyanakkor olyan viselkedésbeli torzulásokat eredményez - legalábbis itt - amiket igenis észre kell venni. És ez nem arról szól, hogy mindenben a rosszat akarom nézni, pusztán mindennek két oldala van. Pl: az óriási fokú bizalom és becsületesség másik oldala az ahogy az emberek a gyerekeikkel bánnak, vagyis hogy szabadon engedik őket kószálni (2-3 éves gyerekekről van szó) és én már közel vagyok az agybajtól, hogy egy biciklista üti el vagy beleesik a tóba, a szülei meg ráérősen beszélgetnek, mert "úgysem lesz semmi baja, mindenki vigyáz".
Egyetértek Alexszel abban, hogy sem ez, sem a magyar helyzet nem normális, valahol a kettő között lehet az ideális. Vagyis hogy a becsületesség alapvető legyen, de ne ezzel a bamba naívsággal párosuljon.

Ha valamit megtanultam ezalatt a pár hónap alatt, akkor azt, hogy értékeljem mindazt ami körülvesz, de ne csukjam be a szemem a hiányosságok előtt legyen ez itt kint, vagy otthon.

Persze ahogy ezt mondtam, ez csak az én véleményem :)
Hej Hej! Még minimum 5 bejegyzést meg szerettem volna írni, mielőtt ezt megírom. Most viszont beismerem vesztemet és egy kicsit szüneteltetem a beszámolóimat, ugyanis fontos dolgot kell, azaz leginkább szeretnék bejelenteni, mégpedig azt, hogy HOLNAP JÖNNEK KI SZÜLEIM IDE KI HOZZÁM…..
SvÉDország Helsingborg 2010.04.11 23:33:42
Hej Hej! Hűűűű de komoly a lemaradásom az élménybeszámolóimmal. Gyorsan pótolok is egyet, mégpedig Helsingborgról. Remélem mindenki örömmel fog olvasni egy kis komolytalanságot így vasárnap a jajjdenagyonkomoly választás után... Ez igazából Koppenhágai bejegyzés…..
Maradhatok plusz egy félévre. :)..
SvÉDország Sportnap 2009.08.30 19:39:00
Hej Hej! Tegnapi kultúr napot sportnap követte ma...Fél 7-kor kelés, biciklivel el Resecentrum-ba, onnan busszal ki a rákba 30an, ott egy kis gyalogos túra, aztán indulhatott is a Canoe trip. Elég kalandosra sikeresett ez a kis kenuzgatás. Két személyes kenuk voltak, én Norbival…..
dy 2009.08.30 22:43:16
hiszitek vagy sem, de koppenhágában vannak biciklik, amik a város tulajdonát képezik. ezeket speciális jelzéssel látják el, és szanaszét hevernek a belvárosban...ez a gyakrolatban úgy néz ki, hogy ha valakinek szüksége van hirtelenjében egy biciklire, gond nélkül foghat és vihet…..
Orbán Viktor nem fogadja el a Reformszövetség javaslatait, mivel azok "egyáltalán nem illeszkednek a Fidesz programjába". Szerinte nem megjavítani kell a gazdaságot, hanem újat építeni. Na vajon mi az a legeslegfontosabb kérdés, amit ez a két mondat felvet?Nem, nem az, hogy…..
dy 2009.03.06 06:51:42
@br: Muhahaha..
  de mi lehet ez?a legkreatívabb megfejtők között közjegyző jelenlétében kisorsolunk egy dán 'királyi családos' falinaptárat.. ..
rozi dániában there's no sunshine 2009.01.31 15:31:40
eljött a holtpont. kezdünk befordulni. a napot utoljára londonban láttuk szerdán, és itt tavaszig nem lesz (hogy termelnek ezek d-vitamint?). hideg van, sötét, a felhőknek nincsen alakjuk - összefüggő szürkeség az egész. koppenhága egy szellemvárosra hasonlít így télen. na jó,…..