Regisztráció Blogot indítok
Adatok
döme2009

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért nem maradt minden következmény nélkül az átigazolások körüli hercehurca: a versenybíróság három mérkőzés végeredményét változtatta meg, a Miskolc elleni büntetőkkel elveszített meccset, a Fradi elleni 4-5-öt és a Brassó elleni 2-0-át veszítettük el a zöld…..
döme2009 2012.10.10 06:30:09
@dattila: Én ritkán írok, de most megteszem. Teljes mértékben igazad van a Petres üggyel kapcsolatban.
Az is igaz, hogy viszonylag szarban vagyunk a pontok levonása miatt, de nézzük meg, hogy is jutottunk ide: eldöntödött a farmcsapat (igazából egy másik klub az általad említett első mondat miatt, plusz az a tény miatt, hogy Romániában jégkorongban nincs második divizió). Miért? Hogy sok fiatal, aki keveset vagy egyáltalán nem tudna játszani a "nagy" csapat mérkőzésein, lehetőséget kapjanak. Nos, ezek a fiatalok nincsenek annyian, hogy meglegyen a teljes keret, egyetlen megoldás az, hogy a nemzeti bajnokság alapszakaszának végéig kölcsönkap néhány játékost a HSC-től, gondolván, hogy a HSC, így vagy úgy, valahogy csak bekerül a rájátszásba csökkentett létszámmal is. (Ha másképp nem, majd Golán kisegít! :)) Erre a helyzetre keresett a klub vezetősége megoldást a szövetség képviselőivel együtt, elvileg okés ügyet támogatva (több csapat a bajnokságban, több mérkőzés, fiatalok játszanak, bla-bla). Ez, a most már nem annyira szerencsésnek tűnő, kölcsönadási szerződéses megoldás nyert, amiről a szövetség képviselői azt mondták, hogy rendben van. Ebben a szerződésben világosan írja, hogy a kölcsönadás kizárólag a RNB mérkőzéseire vonatkozik, semmi más rendezvényre (pld. MOL Liga) pedig nem. Tehát az a helyzet alakult ki, hogy a RJSZ-nek az ötlet tetszett, szerintük kivitelezhető,játékosok MOL Ligában játszodhatnak, erről Tánczos elnök úr a sajtóban is nyilatkozott (www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/lavinat-inditott-a-brassoiak-ovasa). Amikor pedig Brassó csapata megóvta azt a bizonyos 3 mérkőzést, a MOL Liga versenybizottsága feltette a kérdést a RJSZ-nek és, általam nagyon furcsa módon, az a bizonyos interjú megjelenésének másnapján, a kérdésére valami oknál fogva mégis azt a választ kapta, hogy a 4 játékosnak nincs (pontosabban: nem volt) játékengedélye a HSC-nél... Nektek ez így nem furcsa?
Az teljesen normális dolog, hogy a klubunk a RJSZ-gel egyeztetett és az ő véleményére alapozott, hisz, amint látjátok, a MOL Liga versenybizottsága számára is kizárólag ez a vélemény számít. Csak ez megváltozott valami miatt, és teljesen egyértelmű, hogy ki ennek a legnagyobb haszonélvezője: kedvencünk, az ASC Corona Brasov. Felteszem a kérdést: Olyan nagyot hibázott a klub vezetősége? Igazságosnak tűnik a MOL Liga versenybizottságának elsőkörös döntése??
Azt még hozzáteszem: mi azt kértük a romániai szövetségtől, hogy csak akkor történjenek meg ezek az igazolások, ha nem veszélyeztetik a MOL Liga szereplésünket, és kizárólag a kölcsönadási szerződés szellemében, vagyis, hogy kizárólag a RNB mérkőzéseire vonatkozzanak.
Ami pedig a Zsombi ügyét illeti: megkérdeztük egy tényleg jelentős tekintélynek örvendő és hozzáértő ember véleményét a témával kapcsolatban, és amikor elmondtuk, hogy KB miről van szó, és, hogy több mint 1 éve történt az a "dolog", csak kacagott.
Petres Tivadar teljesen egyértelmű ügyében, ha már nyilvánosság elé került, amennyiben a RJSZ nem talál számunkra elfogadható megoldást rövid időn belül, majd dönt az IIHF. Nincs amit sokat cifrázni.
Szép napot mindnekinek!
Véget ért a második felkészülési ciklus. A hargitafürdői edzőtábor után Márton Simon mesteredzőt kérdeztük, aki elmondta meglátásait, tapasztalatait: ITT olvashatják el a beszélgetést!  ..
döme2009 2010.06.29 23:08:39
@HSC: Te mégis mit képzelsz magadról??? Neveket említesz és sértegeted őket névtelenül... Gyönyörű vagy. "Díszpinty", "pingvin"... Hogy engeded meg ezeket magadnak? Te mit (pozitívumot) teszel hozzá az egészhez?
Bár a vezetőedzőről és a játékosokról egyelőre nincs publikus információ, azért zajlik az élet Székesfehérváron. Ezen a héten még van jég a csarnokban, folynak az edzések. Jövő héttől négyhetes száraz felkészülést vezet az Énekes Lajos, Kóger István edzőpáros. Az…..
döme2009 2010.05.29 10:06:00
@csatoimi: Demeter Attila vagyok, nem vagyok senkinek sem a főnöke, főleg neked nem. Egyébként azt mondtam, hogy nem tetszik a "fenntartó minisztérium" kifejezés. A felnőtt csapat költségvetéséhez viszonylag kis százalékban járul hozzá az említett minisztérium.
Kihasználom az alkalmat, hogy elmondjam (leírjam), hogy sértőnek találom és elítélem az alábbi beírásodat: "svédet nehéz igazolni, mert a kék-fehérek kicsit lejáratták a várost". Nekem erről más a véleményem, nem hiszem, hogy amiatt, hogy időszakosan pénzügyi nehézségek voltak a csapatnál, attól a Cs1kszeredai Sportklub lejáratta volna a várost. Ennek az ellenkezőjét hiszem.
Alacsony színvonalú, rengeteg technikai hibával tarkított mérkőzésen a taktikusan játszó, de semmi extrát nem mutató Steaua Lusneac 25. percben szerzett góljával legyőzte a rendkívül gyenge napot kifogó Sportklubot, újabb bukaresti túrára kényszerítve a kék-fehéreket. Ismét…..
döme2009 2010.03.24 08:47:18
Kedves ismeretlen @cccp89, illetve most már nem ismeretlen @hajraszereda és rajongóik!

Röviden az én véleményem a csodálatos beírásaitokról: pontosan abba a kategóriába illenek bele amiből, sajnos, egyáltalán nincs hiány a Sportclubnál és körülötte: NAGY DUMA. Ezt úgy értem, hogy valaki leül a szobácskája sötét sarkában egy gép elé és névtelenül (ezzel együtt felelőtlenül) kiosztja az észt mindenkinek, anélkül, hogy kijelentéseit bármiféle tett követné. Az utóbbi időben rájöttem, hogy erre nagyon sok példa van sajnos, emiatt tudom sokkal jobban tisztelni azokat akik tesznek és eddig is tettek valamit a csíki hokiért, a jelenlegi könnyűnek nem nevezhető helyzetben is. Visszatérve: mivel a 15 pontban megfogalmazott listádban, a sok marhaság mellett, vannak tényleg kivitelezhető és aktuális megoldandó feladatok is, kérlek mond el nekünk, melyik pont vagy pontok megvalósításában vagy hajlandó segíteni a Klubnak, akár fizetésért is. Mindenképpen számítok egy pozitív válaszra, ezzel mindenki jól járna: te bebiyonyítanád, hogy mégsem volt üres duma amiket névtelenül leírtál, a kedvenc csapatodat is segíted, ha jó munkát végzel, még pénzt is keresnél.

Hidd el, engem is nagyon érdekel a Csapat sorsa, szívesen találkozom Veled egy beszélgetésre ebben a témában, csak szeretném, ha minél konkrétebb és megvalósíthatóbb dolgokról beszéljünk, felelősségteljesen. Esetleg arra is kíváncsi leszek, hogy elmond nekem, mire gondolsz pontosan amikor a "klubbon belüli cigányság" és "az elmúlt jópár év legszégyenletesebb és leggyengébb szezonja" minősítéseket használod. Várom, hogy megkeress a napokban, lehetőleg ne meccsnapon.

Megkockáztatok még valamit, kizárólag megérzésre hivatkozva: úgy gondolom, hogy Te még bérlet megvásárlásával sem támogattad idén a Sportclubot. Igazam van? :) Hmmm? Így szokott lenni az ilyen "okostónik" esetében. Természetesen nyilvánosan bocsánatot kérek Tőled, amennyiben bebizonyítod, hogy tévedtem.

Látod, most amikor tényleg elég gond van a Csapat háza táján, gondolok erre a fellebbezéses sztorira, hogy nagyon gyenge játékkal kikaptunk vasárnap itthoni környezetben, nehéz mérkőzések várnak ránk Bukarestben, stb. stb., ahelyett, hogy még legalább egy hétig összefognánk és kitartanánk, megjelennek ilyenek alakok mint te, akik ilyenkor látják fontosnak, hogy korszakmegváltó ötleteiket megosztva, mindenképpem széthúzásra törekedjenek. Nem mondom azt, hogy a vezetőséget és akár a játékosokat, edzőket nem terheli felelősség, sőt, viszont ennek nem most van az ideje, hidd el.

Hajrá Sportclub!
döme2009 2010.03.25 07:20:49
@csik city: Nem kapok szavakat... Ezt a változást... Minek tudjam be? Eljött a tavasz? Közeledik Húsvét? :)
Nem nevez a HC Csíkszereda a szerdai határidőig a Mol Ligába, ezzel egy időben az előző kiírás győztesének játékosai szabadon igazolhatóvá válnak. Erről Kurkó János, a csapat korábbi fő támogatója tájékoztatta a jégkorongblogot. Jelen pillanatban úgy…..
döme2009 2009.06.12 17:44:27
Üdvözletem! Olyan személyként aki az utóbbi időben résztvett az említett "egyezkedési" tárgyalásokon, leírok én is egy pár észrevételt.
1. Ami egyáltalán nem jó, az a HC Csíkszereda "szétszéledése", amit ma, legalábbis a MOL Liga idei kiírásának szempontjából, tényként lehet kezelni. Meggyőződésem, hogy ennek a fordulatnak, talán az elmúlt szezonban a HC Csíkszereda csapatában hokizó játékosokat leszámítva, legnagyobb vesztese a Sportclub Csíkszereda.
2. Számomra nincs különösebb jelentősége a ténynek, de kijelenthető, hogy azok a bizonyos tárgyalások a Sportclub képviselőinek kezdeményezésére jöttek létre, kezdetben inkább konzultáló jeleggel. Az ezen a blogon is megjelent Csató Imre által adott interjú után, amiben ő világosan kijelentette, hogy az elkövetkező időkben is támogatni szeretné a jégkorongot, természetesnek tűnt számunkra, hogy ezt a témakört is érintsük. Nem zárkozott el a Sportclub támogatásától sem, viszont két, általa is említett, szokványosnak nem nevezhető feltételt szabott meg: a csapatnév és a mezszín megváltoztatását. Ami a csapatnevet illeti, számunkra elogadhatónak tűnt, figyelembe véve a támogatásra felajánlott összeg nagyságát is (ami azért még jelen válságos időkben sem éri el a Sportclub elképzelt költségvetésének felét, de igen jelentős összeg) egy "Sportclub-szponzornév" alternatíva (mondjuk a Progym Hargita Gyöngye csapatnévhez hasonlatosan). Sajnos ez a javaslat nem volt elfogadható számára. Ami a Csapat színének esetleges változását illeti, személy szerint nem vettem részt olyan megbeszélésen amelyen bármiféle közeledést éreztem volna ezen a téren. Mi inkább a klasszikusnak mondható szponzor-csomag (mez, jég, palánk, stb. reklámfelület) formában szerettük volna ajánlatunkat megtenni, de ez a csomag nem tűnt érdekesnek számára.
3. Természetesen mindenkinek alanyi joga eldönteni, hogy kit és milyen körülmények között szeretne támogatni. Ugyanakkor az sem ránk, Sportclub szeretőkre tartozik, hogy mondjuk a székesfehérvári kék-fehér szín miért nem annyira zavaró számára, az AV19 csapatának felajánlott nagyon jelentős támogatásért cserébe miért volt elfogadható a "klasszikus" reklámcsomag, szín és névváltoztatás kérése nélkül. Maradjunk annyiban, hogy minden személy aki eddig is és a jővőben is jelentős mértékben támogatta illetve támogatni fogja ezt a gyönyörű sportágat, megérdemli a hokiszeretők elismerését.
4. Nagyon röviden a Sportclub házatájáról: megegyezés ide vagy oda, a Csapat készül a következő idényre, tegnap és az elkövetkező napokban ajánlatot tett illetve fog tenni az elmúlt szezonban a HC Csíkszeredánál játszó 7-8 fiatal játékosnak, amire jövő hét végéig várunk választ. Ezen válaszok függvényében is fog rövid időn belül véglegesítődni a keret. Maximum két héten belül a Sportclub újonnan kinevezett vezetősége egy valószínűleg hosszan tartó, minden aktuális témára kiterjedő sajtótájékoztatót fog szervezni, amelyikre természetesen minden szurkolót és érdeklődőt is meghív. Meglesz az alkalom a bejelentésekre, kérdésekre, válaszokra, véleménykinyilvánításokra egyaránt.
A Mol Ligában meghatározó szerepet betöltő játékosokat bemutató sorozatunkban – Jánosi Csaba, Patrik Wallenberg és Ladislav Sikorcin után – a negyvenedik évében járó román Catalin Gabriel Geru, a Steaua Bucuresti legponterősebb játékosa következik. Geru Galacon…..
döme2009 2009.03.06 00:42:17
@szekely gobe: Nem voltal egyedul.
A HC-nek már csak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy a Mol Liga első kiírásának győztese legyen, Kurkó János csapata a döntő második meccsén is 3 gól különbséggel verte ellenfelét, 6-3. Mihály Árpád klasszisára kevésbé volt szükség, mint szombaton, két asszisztot…..
döme2009 2009.02.01 21:42:13
@csik city: Kedves félanalfabéta titkos követőm, aki minden lépésemet figyeled! Miután rólam írdogálsz becsmérlően, igazán felfedhetnéd ki vagy, meg is kértelek rá. De te nem teszed ezt, inkább folytatod álnév alatti idióta írásaidat. Részemről befejeztem az ilyen fajta kommunikációt. Túl nagy karakter vagy nekem. Isten áldjon! - ahogy szokták mondani. Hajrá Sportclub!
döme2009 2009.02.03 08:32:27
@@Boy@: Kedves barátom, én tényleg csak akkor szólok hozzá, amikor személyemet vagy az OTP-t mind szponzort szidják álnév mögé bújt jellemtelen emberek. Méghogy "tavaj vagy ikor a Otp kerte az emberek adojanak 1%-at a Sportclub reszere"... Komolyan mondom, te nem rosszindulatú vagy hanem valami annál sokkal több, mindenképp nem egyszerű eset. Kevered a fogalmakat, de nagyon. Ami a gazdasági előrejelzéseidet és éles meglátásaidat illeti, talán jobb volna másokra hagyni az ilyesmit. Valami azt súgja nekem, hogy annyira nem vágod ezt a témát. Egyébként még sok más kisebb-nagyobb szponzora és támogatója van a Sportclubnak. Szeretném ha azok iránti tiszteletből akik a jégkorong sportot támogatják, nem lennének támadva ezen a (mostmár) ocsmány fórumon. Egyébként, mint ahogyan jogosan hc-párti hozzászólók is kérték fordított esetben, tényleg ne búsuld a Sportclub anyagi helyzetét, mivel, nagy valószínűséggel, semmi közöd hozzá. Egyébként minden amit írtál, a Csíki sörre és a Borsec-re vonatkozó állításokon kívűl, óriási baromság. Hajrá Sportclub! (Továbbra is így írom, kedves Hutyuru. Látod, még a csapatom nevét sem tudom helyesen leírni, ahogy állítod. Nem csüggedek, mert átnézve a te írásaidat, "ha már magyarul írok", biztosan számíthatok a jövőben a helyesírási szakértői véleményedre és sokat tanulhatok Tőled. Előre is köszönöm.)
döme2009 2009.02.03 18:26:47
@Hutyuru: A "Borsec" dolgot inkább idéztem és nem is annyira városnévről van szó jelen esetben, a "Sportclub" vagy "Sportklub" témában lehet, hogy neked van igazad, tűnödtem még közben rajta. A régi Hargita Népére való utalásod pedig tényleg tetszett. :)) Egyébként minden a régi, így hát: Hajrá Sportklub! :)