Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ecce homo

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás: talksport.com Sokáig nem fogjuk elfelejteni ezt a 2020-as esztendőt. Annyi szar ömlött töményen a nyakunkba, hogy alig győztük kapkodni a fejünket. Nyilván leginkább a Covid-19 kapcsán kialakult mizéria miatt fogunk az idei évre emlékezni, mert ezen kívül nem sok említésre méltó esemény…..
ecce homo 2020.12.10 20:17:34
forrás: duolooky.com Egyszerű srác vagyok, aki szereti is az egyszerűséget. Mert az egyszerű dolgok mindig működnek. Még akkor is, ha a világon manapság minden kurvára túl van bonyolítva. Gyakran érzem azt, hogy egyesek szükségtelenül bonyolítják az életemet és biztosan nem vagyok egyedül ezzel az…..
"Nincs annál felemelőbb, mint amikor a szorgalom találkozik a tehetséggel. Zoli barátom a rendszeres és mindennapos edzéseinek hála az erőt és az esztétikumot is birtokolja, amit meg is mutatott ország-világnak. Kérlek, olvassátok el ennek a nem mindennapi sportembernek a három egymást követő…..
ecce homo 2020.11.01 18:20:56
Nos, két hete betöltöttem a 43. életévemet. Hát igen! Ami huszonévesen egy szuper esemény volt, az negyven felett már nem egy népünnepély. De hát ez van! Különben meg ne izgulj! Te is leszel ennyi és te sem leszel boldogabb tőle. Na, de hol is tartok most? Nagyjából másfél éve kezdtem el…..
 Hogy milyen gyakorlatokat végzünk gyúrás közben az az addig összegyűjtött információkból az általunk leghihetőbbnek tartott verzió. Olvasunk, látunk a teremben másokat, esetleg foglalkozik velünk valaki, vagy a haveroktól hallunk ezt-azt. Ez alapján kipróbálunk dolgokat, aztán van, ami bejön és van…..
ecce homo 2020.08.18 07:40:38
Visszanézve az elmúlt pár írásomat kicsit negatívnak találtam magam. Pedig talán nem is én vagyok negatív, csak egyre több dolog esetében kezdünk rájönni, hogy szemmel verés. A mostani téma is folyamatos viták tárgyát képezi. Az egyik oldal szerint a népesség jelentős része, Dél-Európát kivéve…..
forrás: repsandtherest.com A dogmák makacs dolgok. Makacs dolgok és nehéz velük leszámolni. Folyamatosan törekszem rá, hogy a bejegyzéseimben az ilyen-olyan dogmákkal leszámolják, még akkor is ha ez sokak lelkivilágában kelt rossz érzéseket. És ugyan mindig lehet homokba dugni a fejeket, de ettől…..
ecce homo 2020.08.11 09:06:27
A Biotech USA most hozott ki egy natúr tejsavó fehérjét, ami legeltetett, hormonkezelés nélküli tehenektől származik, és végre nem tartalmaz a cukor mellett édesítőszereket sem.
shop.biotechusa.hu/products/iso-whey-zero-natural-premium-feherje-500-g?gclid=Cj0KCQjwg8n5BRCdARIsALxKb97IXHQyI-Jtj2s9LcuQjZLSp7BUCWr9icW3t8pNXKdJsWxkcE_QdkAaAunrEALw_wcB
Tudom, szerinted a tej nem, de ez elég tisztának tűnik. Ugyanakkor az erjesztett tejtermékek is fogyaszthatók mértékkel szerintem, jó zsír és fehérje források, minimális, vagy nulla szénhidrát mellett, de elfogadom a másféle véleményt is.
Ezek után érdekelne, hogy szerinted mennyi az a még és már optimális fehérje mennyiség, amivel lehet erősödni, és a káros hatásait is elkerülhetjük.
További kérdésem, hogy te hogyan osztod be a napi fehérje adagod, szükségleted, az edzés előtti és utáni időszakban.
Nem kötekedés, félre ne értsd, pusztán kíváncsiság. :)
ecce homo 2020.08.11 11:46:41
Szia, köszönöm a választ, sokat pontosított. nem tudtam ugyanis, hogy mit értesz a túl sok fehérje alatt. A 2-3 g/tskg fehérje valóban nagyon sok szerintem is.

Én jelenleg azt csinálom, hogy reggel edzés előtt fél órával (09.00, 09.30 között valamikor) iszom egy 20-30 gramm proteint, ebből 20 gramm tejsavó, (most álltam át a linkelt natúr fehérjére, pont az általad is említett okok miatt), valamint teszek bele 5-10 gramm marha kollagént.
Délelőtt kb. 09.30-10.30 között edzés, majd utána 30-45 perccel még egy 20 gramm tejsavó protein.
Az edzéseim itthon zavarom le, húzódzkodás variációk, fekvőtámasz, kettlebelles gyakorlatok sokszínűen variálva, főleg összetettebb, egész testes gyakorlatok, pörgősen.
Ebéd dél körül, kevés szénhidrát (főtt krumpli, rizs, vagy párolt zöldség), hozzá vajon hirtelen kisütött halfilé, zsírban sült csirkemáj, vagy valamilyen húsféleség.
Utána estig semmi, csak sok-sok víz, majd 18.00-19.00 között vacsora, tojás, sajt, zöldségek, alma, néha egy pohár natúr joghurt. Kellenek a pre és probiotikumok is a bélflórának.
Ha a két proteint is beleszámolom, ami mondjuk 50 gramm, akkor az ebéd és a vacsora is legyen 30-40, max 50 gramm, így éppen megvan kb. az 1,5 g/tskg, mivel 88 kg vagyok (186 cm-es magasság mellett).
Nekem ez vált be, próbálok kiegyensúlyozottan táplálkozni. Ch kb. 100 gramm, fehérje 100-150 gramm, a zsír is 100 gramm körül, bár nem számolom ki mindig tudományosan, csak érzésre, rutinból.
Olvastam a Tökéletes egészség diéta c. könyvet, számomra az az út tűnik fenntarthatónak, főleg, hogy családos ember vagyok, nem csak magamra kell főznöm, vásárolnom.
forrás: sciencefocus.com Sok olyan dolgot írok le a bejegyzéseimben, amelyek mindig is működtek, de mára valahogy elfelejtődtek. Sok olyan dologra is próbálom felhívni a figyelmedet, amelyek bár mindig is igazak voltak, de a ma aktuális edzési-, és táplálkozási szemléletben szinte tilossá váltak.…..
forrás: mfb-osteopathy.com 2015 nyara volt. Vasárnap délelőtt, sportpálya. Aznapra a Crossfit egyik gyakorlatsorát néztem ki magamnak, ami Michael P. Murphy, Afganisztánban hősi halált halt katona tiszteletére kapta a "Murph" nevet. Ezek a Crossfitben alkotott gyakorlatsorok (WOD) egyfajta fizikai…..
  forrás: yahoo.com Az emberi természet egy roppant érdekes dolog. Amint valamit elfogad tényként, szinte képtelen arról a véleményét megváltoztatni. Ezt persze sokan ki is használják. Elég csak feltévedned valamelyik közösségi oldal random témájú csoportjába, ahol a kollektív agymosás magas…..
A magyarság történelmében mindig is fontos szerepet játszott a lovasság. A ló nem csak egy egyszerű haszonállat volt, különleges bánásmódot igényelt. Minden nemzet különböző módon bánt lovaival és gyakran a lovakon múlott a nemzet sorsa is. Most csak a középkori lovas hadviselést és annak az…..
Vannak örök eldönthetetlen viták, mint például, hogy a Porsche vagy a Ferrari a legjobb sportkocsi, hogy Batman vagy Superman a legmenőbb szuperhős, esetleg hogy az android vagy az ios a jobb oprendszer. Szelídebb vizekre evezve a gyümölcsök terén is találni ilyen soha el nem dönthető párviadalokat,…..
Mindannyian mást értünk a régi fogalmán. Magam, közelítve az ötven felé*, a 30 évvel ezelőtti dolgokkal is közeli kapcsolatot ápolok, ezek még vastagon a relatív friss emlékeim között vannak. Értsd, Linn Sondek, Roksan Xerxes, Pink Triangle, Marantz receiverek vagy a kék…..
A prog-sphere egy progresszív rock- és metalzenével foglalkozó remek kis webzine, ahol rengeteg különböző szempontok szerint összeállított szubjektív listát találhat az ember. Az egyik ilyen listájukat - a legjobb 20 progresszív gitáros evör - kissé átszerkesztve közöljük mi…..
ecce homo 2014.08.11 11:33:49
Vajon mi lehet mostanában a hifi világ aktuális mémje? Ezen töprengtem minap, mert olyan nincs, hogy ne lenne valahol, valamelyik eldugott fórum legmélyebb bugyrában egy topic, ahol már megszületett a messiás, ahol már ismerik a jelenlegi Óriásölőt. Egész jól jönne most egy,…..
A zöldfelületi előírások teljes figyelmen kívül hagyásával estek neki ismét az önkormányzati vállalat szakképzetlen emberei a lakótelepi faállománynak. Lakatos lakótelepen ráadásul a fák egy részének a brutális megnyesése a föld napi takarításra összehívott helyi…..
Örökség Emlékmű 2014.04.29 09:54:22
Elöljáróban két dolgot szeretnék leszögezni. Egy: ha valaki olvasta néhány korábbi írásomat, az láthatta, hogy nem vagyok különösebben Orbán-barát. Minden kvalitása elismerése mellett leginkább csak őt bíráló megjegyzéseim voltak. Most az emlékmű hisztéria kapcsán mégis úgy érzem, meg kell védenem…..
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
Papírforma-interjúnak indult, durva újságírói felsülés, politikusi megdicsőülés lett belőle: sose gondoltuk volna, hogy Kálmán Olga egyszer majd Schiffer András bokáját nyaldossa. Pedig a zöld csávó csak korrekten elmondta, milyen kérdéseket tart fontosnak, amikor pedig a mást…..
Könnyen elképzelhető, hogy nem játszhat a Iniesta a BL-elődöntő első meccsén Madridban. A Barcelona-Sahtar Donyeck meccs UEFA-ellenőre ugyanis azt javasolta a fegyelmi bizottságnak, hogy tiltsák el a jó Andrést. Mégpedig azért, mert a katalánok 3-0-s vezetésénél kiprovokált…..
ecce homo 2011.04.19 10:52:01
@Lenny: Szerintem neked szövegértelmezési problémáid vannak, de segítek: Poronty a madridista írta, hogy annak örülne, ha a legerősebb felállásban játszó barcát tudná megverni a real. Erre reagálta a barcás karikaV43, hogy a reálnak még magas az a szint, amit a barca játszik, így ne jusson tovább. A hozzászólásod egyébként minősít...
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..