Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zotya78

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégkorong Irány Svájc! 2008.11.24 12:43:00
Megindult a készülődés, a jegyvásárlás, a szálláskeresés és az útszervezés a svájci A csoportos világbajnokságra. Az eddigi tapasztalatok alapján óriási meglepetésben részesíthetik a magyar szurkolók a jégkorongvilágot, ha soha nem látott létszámban veszünk részt a…..
Zotya78 2009.04.27 12:25:26
Sziasztok !
Először is köszönöm a sok jó tanácsot az útra, segített ! Mi a HUN-CAN meccs után jöttünk haza kocsival. Minden simán ment oda és vissza is. Igaz az út kicsit hosszú volt, de megérte. Ausztriában matricát kell venni az autópályára, de van még 1-2 fizetős alagút is. Németországban ingyenes az autópálya-használt, Svájcban pedig meg kell venni az éves matricát (a határon meg lehet 40 CHF-ért). Ha valaki odaadja olcsóbban az is jó, mert nem rendszámfüggő.
A svájci határon minket félreállított a határőr oda is meg vissza is kb. 10 percre, átnézte az iratokat meg a kocsit (ezt csak ablakon keresztül szerencsére) és mehettünk is. (GPS-t ajánlom mindenkinek, jó és hasznos kis kütyü)
Mi Bassersdorfban parkoltunk le az állomáson fizetős parkolóban (1 CHF/óra), innen vonattal mentünk Klotenbe (4 perc az út). A belépőt elfogadták a kalauzok. Klotenben a peronról egy aluljárón át egy utcára értünk ahol van egy az Üvegtigrishez hasonló lakókocsis kocsma egy udvarban ami tele van magyarokkal ! Itt a 0.5 l-es dobozos sör és a 0.5 l-es kóla 5-5 CHF volt, ahogy a csarnokban is. A kocsmától kb. 10 perc az út a csarnokig ahol már a meccs előtt 1 órával is nagy tömeg volt. A beengedés valóban úgy megy ahogy Fazek írta viszont a gép után még van egy alapos motozás is, még az övtáskámból is kipakoltattak. A csarnok tényleg egy kissé lepusztult, de jó idő van benne, elég a póló, viszont este már hűs az idő ezért nem árt melegebb holmit is vinni. Mi a 4P-be voltunk, a kapu mögött és valóban álló és vasárnap szerintem kicsit többen voltunk ezen a részen a kelleténél. Aki kényelmesen akarja nézni a meccset, nem mint a heringek, az inkább ülőjegyet vegyen. Jegyekkel kapcsolatban, mi kíváncsiságból megkérdeztük az út mentén álló és 3 belépőt kínáló hölgyet, mennyiért adja, azt mondta 60. Csak azt nem tudom hogy darabja vagy mind a 3 ! Szerintem még a többi meccsre is lesz eladó jegy, mert első két meccsen nem volt telt ház.
A hangulat fergeteges, köszönhető a dobosoknak és a több ezer magyar szurkolónak. A csapat is jó és szeretni való. A 9:0 ellenére is úgy éltettük őket mintha megnyerték volna a Vb-t. A csapat pedig a meccs után még egyszer kijött a jégre és megköszönte a szurkolást.
Szurkolói sátrat én sem láttam.
Aki ezután megy azoknak jó és balesetmentes utat, jó szurkolást és jó szórakozást kívánok.
Zotya78 2009.04.27 14:07:32
@demizson bobby:
Korábban egonch írta, hogy a kloteni vasútállomás mögött van 1 Interspár. Én nem voltam arra de biztos így van. A svájci határon elvileg fejenként 2 liter 17% alatti alkoholt lehet átvinni, de nálunk ezt nem nézték.
@Káosz Professzor:
Szombathelyről indultunk, majd Bucsunál ki Ausztriába, Graz, Salzburg, München (itt elidőztünk egy kicsit), majd Lindau, Bregenz, St. Gallen és a cél Bassersdorf.
Zotya78 2009.04.27 20:11:54
@urimate:
100%-ig egyet értek a meccsekkel és a hangulattal kapcsolatban. Remélem jövőre találkozunk Németországban !!!