Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zo14, a kaller

2 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzőleg nem dolgoztam pár napot, és kicsit meglepődtem mikor meghallottam aznap a hangosban az új tájékoztatást. Nagyon érdekes és nagyon "hasznos". Persze nekem nincs semmi bajom vele. A lényeg a következő:Tisztelt Utasaink! Az ajtónál lévő nyomógombok nem…..
Zo14, a kaller 2010.12.27 14:16:46
@Peti817172M: Valószínűleg a Vezető-Jegyvizsgálónak. :) Ha nincs, akkor vészfék veszélyhelyzet esetén. De a veszélyhelyzet is meg van határozva az utasításokban.
Zo14, a kaller 2009.04.13 07:29:39
@Ákibard!: Hát igen...tisztában vagyunk, illetve legalábbis én tisztában vagyok vele, hogy nem új bemondás, viszont abból a szempontból új, hogy hosszú idő után most kezdték el használni, és még nagyon sokan nem is hallották...:)
Zo14, a kaller 2009.04.14 18:09:21
@Ákibard!:
Az lehet, hogy nem hallják, viszont ez most nem ide tartozik, mert nem erről szól a cikk...
Tegnap este szolgálat közben váratlanul zizgett a telefonom, meg is néztem hát a Boráros téren, kinek voltam fontos. Adam huga keresett egy SMS-sel, amivel foglalkoznak ma az internetes portálok és a rádiós híradások is. Igen, kedves szerkesztő barátomat tegnap szolgálatteljesítés…..
Zo14, a kaller 2009.11.12 14:44:00
Először is szerintem nem jegyárakkal kapcsolatosan nyitott itt most témát a kolléga. Ami történt megtörtént vitatni tényleg nincs mit rajta, azon viszont, hogy a jövőbe ne történjen ilyen, az ellen lehet tenni. Valamilyen szinten igazad van Gina Neked is, hogy a járművek sokszor elhanyagoltak és ez irreális az árral szemben. De szebben is meg lehet fogalmazni. Mondd miért hagyod, hogy a sajtó, és a legtöbb ember birka módjára irányítson? Nem veszed észre, hogy ugyanazt szajkózod folyamatosan mint más? Pl. a a TV-ben hallottál már jó hírt a BKV-ról? Nem valószínű. És nem azért, mert nincs, hanem mert mindenki ellene van, legalábbis elég sokan. Pedig a főváros "meghalna" nélküle. Én is kalauz vagyok és furcsának találom, mikor az utas kijelentni, hogy nem akar jegyet venni, mert nincs megelégedve a szolgáltatással. Ilyenkor azt nem értem, hogy akkor mit keres a vonaton. Mindig megkérdezem, hogy a "lábbusz" nem ismeri-e. Persze ez csak süket duma amit mondd. Azért vontam ehhez a témához a sajtót, mert ez eléggé nagyban befolyásolja az embereket, és a legtöbben főleg ezek miatt vannak kiakadva a BKV-ra, pedig az igazságot nem is tudják, még a sajtó sem, még is birkacsorda módjára elhiszik azt amit mondanak rólunk. Ami a főnökséget illeti, lehet, "hangsúlyozom" lehet, hogy valóban van igazságalapja annak amit mondanak, de ha van is, akkor kérdezem én, miért minket, alkalmazottakat büntetnek az utasok??? Ha pl. azt látnám a TV-ben, hogy a kalauzok milyen bunkók, és milyen köcsögök, akkor ha igaz lenne, ha nem, jogosan büntetnének minket beszólásaikkal az utasok. De akkor is csak azért, mert a "TV-ben ezt mondták". Személy szerint engem sokan szeretnek, (nyílván a kalauz hozzáállása is számít az utashoz) és messziről integetnek már sok törzsutas, és ez nagyon jól esik. Mindezek ellenére akad egy-két idióta is, aki megalázva érzi magát, ha fizetni kell neki az utazásért, és bunkó. Nos a bunkó magatartása ellenére én ugyanúgy mosolygom - és nem műmosollyal - akárcsak a többi utasra, akik kedvesek. Visszatérve a bántalmazásokra, ugye vannak biztonsági őreink beléptetésre alkalmazva és ugyanezek jönnek velünk, kalauzokkal, néhány órát napközben. Nos, szerintem ezt a két munkakört szét kéne bontani...
Kallerblog! Én így szeretlek... 2009.04.04 20:44:00
Nincs gumibotom, nem vagyok rendőr, hiába az egyenruha és nem hordok karszalagot. Mindközül a leghosszabb vonalon dolgozom, és rajtam kívül még több ezren tudják mire gondolok amikor azt mondom: -Jegyeket, bérleteket! A számom megelőzi a beosztásom, és nem örülök amikor az utasok…..
Kb. 1 hónappal ezelőtt történt éjszakás számban. Az Örs Vezér teréről jöttem az utolsó vonattal Gödöllő felé két biztonsági őrrel. Cinkotánál felszállt két hajléktalannak tűnő személyiség (hozzáteszem a fiatalabbik nem látszott annak, piercingre van pénze de jegyre…..
Zo14, a kaller 2009.04.04 23:03:01
@bandee: Teljes mértékben egyetértek veled. Köszi.:)