Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Ren-

34 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A hírszerzési és atomenergiai miniszter szerint megérett az idő az iráni fenyegetés elleni cselekvésre. Teherán nukleáris ambíciója már nem a távoli jövő homályába veszik, s ha mindez megvalósul, akkor az felborítja a hatalmi egyensúlyokat – írja a Jediót Ahronót…..
-Ren- 2009.09.14 18:07:30
@Tilikov: teljesen egyet értek veled, és örülök, h előttem leirtad azt, amit én is irni akartam. Iránnak az én meglátásom szerint esze ágában sincs elsőként bevetni az atomfegyverzetét. (Feltéve, hogy van neki, mert én még sehol nem találtam meggyőző bizonyitékot ennek létezéséről, r-go honnan tudjam, hogy tényleg van?) Irán már csak vallási okokból sem támadhatna, max védekezhetne, de itt jön az érem másik fele: mi számit támadásnak és mi számit védekeznésnek.

@aser: lehet, hogy két külön bolygón élünk.
1. számomra paradoxon és értelmezhetetlen az a kijelentés, hogy Irán vezető szerepre tör az arab világban. Maximum A világban törhet vezető szerepre. 2. Arab-perzsa háború??? HOL??? És mégis melyik arabok ellen gondoltad??? 3.Izrael az arabok mellé áll??? Hát erre tudnék egy nagyon csúnyát mondani, hogy ez mikor történHETNE meg, de igyekszem tekintettel lenni másokra és megtartom a véleményem ezzel kapcsolatban.

@j.i.: nem tudom jó ötlet-e, h a te soraidra is válaszolok, de egyszerüen nem tudom magamban tartani. Előre leszögezném, hogy én is fiatal (és naiv?) vagyok, sőt! a tetejébe még lány is, de ezért ne gondold azt, hogy mi "nem tudjuk felfogni a gonoszságal megvert vezetők elvetemültségét" - mert nagyon is sokan a huszon- vagy harminc x éveink ellenére talán túl sokat is felfogtunk, átéreztünk és átéltünk belőle - csak talán egy másik perspektivából.
Hidd el, hogy átérezzük, hogy Izraelnek is mennyire kell az atomfegyver, de amit előtte leirtál, az egy szép mese habbal, mert ennél azért kicsit összetettebb (volt) a helyzet.

Magára a cikkre reagálva pedig az a véleményem, hogy
1.Dan Meridor belekiáltott a nagyvilágba, de csak a visszhangjára kiváncsi. Talán fel akarja mérni, hogy mégis mik azok a nemzetközi erők, akikkel egyesülhetnének.
2. Izrael nemcsak az iráni vezetők szerint nem legitim - a kijelentés ügyes elferditése a valóságnak.
3. Ennyi erővel Irán is állithatná magáról, hogy "felelős ország", és hogy "helyzetünk egyedülálló" (ez nézőpont kérdése).
4. Az utolsó mondat jókis hablaty.
  Egy szaúdi nő úgy állt bosszút a férjén, amiért az nem akart megvenni neki egy gyűrűt, hogy feljelentette a rendőrségen – tudósít a Gulfnews.com.    A szaúdi Al-Yawm napilapban megjelent riport szerint a házaspár egy manamai (Bahrein fővárosa és egyben…..
  Egyhetes ünnepségsorozatra készül a „Nagy Szeptember 1-ei” forradalom negyvenedik évfordulóját ünneplő Líbia. A légi bemutató, katonai parádé és táncosok performansza ellenére a népnek nincs oka az örömre – áll a Financial Times elemzésében.  …..
-Ren- 2009.09.05 19:03:56
Szerintem Castro intelligens ember, de nem is emiatt irok.

Kb egy hete hallotam a Kossuth Radioban egy tudositast Kadhafi es Berlusconi ... hat ... nyelvtudasarol.
Az tortent ugyanis, hogy ez a ket joember valamilyen nezmetkozi talalkozon voltak (bocs, de nem emlekszem, hol is pontosan), de a lenyeg, hogy Berlusconi ugy dontott, hogy a kezdetleges angol nyelvtudasaval szolal fel, aminek kovetkezteben mindenki kapkodott a tolmacs-fulesek utan - beleertve az angol tolmacsokat is, vegeredmenyben senki nem ertett semmit, mit lehet ilyenkor tenni, ciki, de vegig kell hallgatni, anelkul, hogy tudnank, milyen nyelven beszel.

(Namost eddig el is hiszem a sztorit, de ezt csak a poen kedveert irom le, nehezen hiszem el ugyanis, hogy arab tolmacs se ertene, amit Kadhafi mond)

Tehat a sztori szerint ezutan jott Kadhafi, akit szinten a tolmacsok sem ertettek, nemhogy a hallgatosag, mivel a joember volt szives olyan dialektust hasznalni, amit (hogy a tudositas veget idezzem:) a foldon valoszinuleg csak o hasznal, tekintet nelkul arra, hogy megertik-e vagy sem.

Lacapc szerint gondolkodni nem tud, a radio szerint beszelni nem tud - szerintem viszont valamit csak tud, ha negyven eve tartja a helyet, es igy vagy ugy de reszt vesz a nemzetkozi politikaban is. Aztan lehet, hogy tevedek, de en azt gondolom, hogy az emberek hulyitesehez es a hazugsagokhoz is intelligencia kell, ahogyan ahhoz is, hogy eltuntessuk az olajbeveteleket. Mellesleg sok elkepzelesevel egyet ertek, a kivitelezessel van baj, illetve azzal, hogy nincs tisztaban a hatarokkal, es azzal, hogy meddig valosithato meg egy eszme anelkul, hogy a nep rovasara menne.
UJ CIM WWW.KUVAITBLOG.BLOGSPOT.COM Bocsi mindenkitol, de a masikat sokkal konnyebb szerkeszteni - tovabbi bejegyzesek ott - pusz! ..
 Felmerultek bizonyos technikai problemak, ezugyben keressuk a megoldast, es gyanitom meg mindig van egy-ket dolog, amire nem gondoltunk.  Hard Rock Cafe odakint - hm hm talan tuleljuk?A lenyeg, hogy lassuk a CELt! Ennek erdekeben fel is nyomok nehany uj kepet a Cityrol - lehet…..
-Ren- 2009.08.29 14:15:50
Kuwaitblog by ®εnα 2009.08.29 11:51:03
Ne gondoljatok, hogy depresszalok, egyszeruen csak nagyon tetszik ez a szam foleg a vegen a la-la-la-laaaaa...  :)Hireim is vannak! A kuwaiti felunk visszaigazolt (gratulalok hozza, igy augusztus vegen), mostmar 1000%, hogy megyunk (nekem eddig is az volt), jovo heten kuldik a repulojegyet…..
Kuwaitblog by ®εnα 2009.08.21 15:12:39
Udv mindenkinek Ramadhan ho 1-jen! A bojtoloknek kitartartast es beket, minden tiszteletem a tietek! ..
Kuwaitblog by ®εnα 2009.08.18 14:41:41
Nem irtam reg - egyreszt nem volt mirol, masreszt elhavazott a tanulas. Soha nem volt meg olyan nyar, hogy folyamatosan tanultam volna: ez az egesz ev januartol kezdve egy veget nem ero vizsgaidoszaknak tunik! Borzaszto!!! Es az a szomoru az egeszben, hogy egyreszt nincs vizsga, hogy tul lehessek a…..
 Úgy tűnik sehol sem robbantotta fel magát ilyen rövid idő alatt annyi nő, mint Irakban, ahol 60 öngyilkos merényletet kíséreltek meg, vagy kiviteleztek nők – írja a The New York Times.  Az amerikai hadsereg és az iraki rendőrség statisztikái szerint a robbantások…..
-Ren- 2009.08.13 21:14:32
Ha nem is sokat, azert annyit biztosan hallottunk mar a mocsari arabokrol, hogy egy rendkivul sajatos kultura, nemcsak Irakban, hanem az egesz arab vilagon belul szemlelve is. Nagyjabol ketezer negyzetmeternyi terulet volt annak idejen Irak delkeleti reszen. Aradas idejen a videk belathatatlan…..
 Szandekosan nem is emlitettem eddig Szaddam Husszeint, nem is akartam. Akit erdekel, utananez, en nem fogom bemocskolni a blogot azzal, hogy rola irok, ami viszont a halala utan is megmaradt, az a nehany palota, amirol erdemes nehany szot szolni.  Szam szerint ez a nehany palota 56…..
Iszlamon belul a siiaval foglalkozom most. Az iraki siitak az orszag deli reszen elnek, 12-es siitak, tehat 12 imamot fogadnak el, es varjak az utolso imam visszatereset.Osszekapartam, hogy melyik imam hol van eltemetve:I. Ali ibn Abu Talib: Nedzsef (Irak)II. Haszan ibn Ali: Medina…..
Irakkal sokkal nehezebb dolgom van, mint az eddigi helyekkel, amikrol mar eddig irtam. Egyreszt rengeteg mindenrol szeretnek irni. Masreszt beirom a google-be, hogy Irak, es szornyubbnel szornyubb kepeket ad ki, a legundoritobb ezek kozul pedig George Bush feje, hanynom kell, de igyekszem a posztra…..
Kuwaitblog by ®εnα 2009.08.07 20:13:19
Nem tudom, mennyire retusalt, de nekem tetszik...
Kuwaitblog by ®εnα A Parlament 2009.08.07 20:05:56
Ladies and Gentleman, let me show you the Parlament of Kuwait... ..
Kuwaitblog by ®εnα 2009.08.07 20:03:01
Kit erdekelnek a tornyok (?), gyerekek, JET SKI JET SKI JET SKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  MasaAllah!!!! ..
Kuwaitblog by ®εnα 2009.08.07 19:59:23
Nem vagyok biztos abban, hogy ez a mecset meg all - ugyanis ez egy 1982-es felvetel. Amint lesz infom, javitom ezt a posztot, de egyelore csak annyit tudok biztosra, hogy ez itt a Seikha Fatma Mecset az Abdullah Al-Salim teren. Legalabbis 20 eve meg az volt - amint lesz tobb infom, irok rola.Ja, es…..
Kuwaitblog by ®εnα Miss Kuwait 2009.08.07 19:52:00
Tadamm, holgyeim es uraim az idei Miss Palestine es Miss Kuwait! (Jovore en leszek Miss Kuwait muhahha)..
Akarmennyire is szeretnem, nem tudom atadni a helyzet komikumat, de azert megprobalom.Adott egy tekintelyes (meretu) arab ferfiu, komoly uzletember, nagy bajusszal es szakallal, az a tipus, aki ha azt mondja, hogy mesz a Dunanak, akkor nincs mese, mesz. X helyen vagyunk, varakozunk, majd a siri…..
-Ren- 2009.08.04 11:28:48
@Ithilia: SZABO ERVIN KONYVTAR :D Meg a liftben is!!! :) Cukik, fiatalok, es meglepodnek, ha mosolyogsz, mikor erted oket... :)
Masfel orat vartam ma reggel egy arabra, s mikozben magamban szitkozodtam (mivel persze en vagyok ugye a hulye, hogy komolyan veszek egy arabbal megbeszelt idopontot) megfogalmazodott bennem, hogy erdemes lenne errol ide irni a blogba, mert tanulsagos, es nem art ezzel tisztaban lenni arab…..
A regeszek szerint is Damaszkusz a vilag legregibb, tobb, mint 6000 eve folyamatosan lakott varosa. Mint tudjuk, Sziria fovarosa, arabul Dimaskh, Sham. (الدمشك - الشام)Az Omajjad mecset mar csak azert is egyedulallo kis bolygonkon, mert minden korban szakralis jelentosegu volt. A…..
Kuwaitblog by ®εnα 2009.07.27 09:55:26
Dragaim!Koszonom a sok pozitiv visszajelzest a blogrol!!! :)Orulok, hogy sokan olvastok, es megjobban orulok, hogy tetszik nektek, amiket irok, es hogy meg tudlak nevettetni titeket! :) Kommentelni azert nem tudtok sokan, mert ahhoz regisztralni kell az indapass-on! (2 perc)Tobben kerdeztetek,…..
Talaltam egy cikket az indexen. Tanulsagos. Kuvait megirigyelte, hogy amikor epiteszeti csodakrol esik szo, mindenki Dubait emlegeti. Most egy Selyemut nevu varost epitenek 15 ev alatt 132 milliard dollarbol. Kozpontjaban egy 1001 meter magas toronyhaz all majd. A Perzsa-obolben talalhato…..
A regi neve nekem jobban tetszik, de ma Baki-nak hivjak Azerbajdzsan fovarosat.A wiki szerint Baki nepessege 1.240.000 fo, agglomeracioval 2 millio folott van. Kulturalis, kereskedelmi kozpont, mint altalaban minden fovaros.Megjegyzes: remelem orientalista kollegak tudjak, hogy a legtobb azeri nem…..
Kuwaitblog by ®εnα 2009.07.25 11:16:01
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA ..