Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HardKal

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A rend hangjai 2007.10.04 07:30:00
Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek. Milliónyi baktérium fog elpusztulni. De a megbánás…..
HardKal 2007.10.13 12:14:52
A nagy többség hajlamos elfeledkezni arról, hogy ebben az országban nem kizárólag a politikusok gondolkodásával van gond. Sőt.
Amíg az a menő, aki kibújik a közterhek megfizetése alól, aki a legtöbbet össze tudja ügyeskedni, aki a legjobban tud korrumpálni, addig itt semmi nem fog változni, hiába veri akár őszintén a seggét a földhöz a politikusok zöme.
Vajon miért nem vezettek be az alapszintű közgazdasági tanulmányokat az oktatásban? Hogy megértsék a 8 általánost végzettek is, alapjaiban hogyan működik a rendszer, ki mit és hová fizet, mennyit, miért és hogyan kap érte. A válasz egyszerű, a tudatlan birkanyájjal könnyebb megetetni a süket populista dumát. Hogy van pénz nyugdíjemelésre valahol a kalapban, hogy meg lehet duplázni a szociáális juttatásokat az adó- és járulék bevételek közvetlen növelése nélkül, hogy itt mindenkinek jár valami, de csak 15-20 %-nak kell normálisan befizetni, stb.
Nem fog itt változni semmi, a következő választásokra eltelt 20 év a rendszerváltás óta, felnőt egy generáció, akik azt látták, hogy a becsületes adófizetéssel nem lehet ebben az országban boldogulni. Ők vagy elmennek (amire buzdítást is kaptak a vezértől), vagy átállnak az ügyeskedők népes táborába.
A magyar probléma jelenleg sem az, hogy túl keveset fizetünk mi becsületesek, hanem hogy túl kevesen vagyunk a népességhez képest. Ééés nem látom a reményt a változásra. Be fog dőlni a rendszer, vagy forradalom lesz előbb-utóbb, másképp nincs esélye a nagy változásoknak. Majd ha a vérszívók arra eszmélnek, hogy az áldozatok eltűntek, vagy karóval és foghagymával a kezükben, ordítva közelednek, abban az esetben várható nálunk drasztikus változás. Előbb nem.