Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BZS'77

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
BZS'77 2012.12.13 13:59:56
@decens:

Félreértettél, az csak egy megjegyzés volt, nem panasz. Főleg azért írtam be, mert előtte évente 50 környékén volt a szervizköltség, most az utolsó két évben meg több, mint 150. Tíz éves koráig a kötelező körökön kívül a következő, igen komoly műtéteket kellett végrehajtani rajta, ráadásul nem egyszerre: féktárcsa-, fékbetét- és kipufogódob-csere, egyszer elromlott a generátoron a feszültségszabályozó, a megemelkedett feszültség elrontotta a diódasort, és kiégett néhány izzó. Most, az utóbbi két évben egyszerre jött ki minden, volt hengerfejtömítés-csere, 4 lengéscsillapító, hátsókerék-csapágyak stb. Jövőre még kijavíttatom rajta azt az egy-két alkatrészt, amire eddig nem került sor, meg van egy-két hiba a karosszérián, azt kijavíttatom, és szinte olyan lesz, mint az új. Nem mellesleg arra, amire én használom (napi 40 km, +bevásárlás, + belföldi nyaralás), nincs értelme drága autót venni, erre a célra egy használati tárgy kell.
macro-spider-head-electron-microscope Fotó: Oliver Meckes mosquito-larva-with-parasite- Fotó: NIcole Ottawa   parasitic-mite-on-mosquito-larva- Fotó: Nicoe Ottawa macro-caterpillar-microscopic-photograph Fotó: Oliver Meckes       microscopic-image-of-sugar-crystal David…..
BZS'77 2012.01.28 12:01:08
@taxi33: Hát, amennyiben van rá pénzed, tudok ajánlani egy típust, ami kis költségvetésű laborokba teljesen jó, meg esetleg a kicsit vastagabb kezdő elektronmikroszkóp rajongóknak :)

Ez itt a reklám helye:
www.hht-eu.com/cms/19823.html
Kicsi, a normál SEM-ekhez képest olcsó, használata egy nap alatt elsajátítható. Hátránya, hogy csak visszaszórtelektron-detektor van benne (az összes fenti kép szekunderelektron-detektorral készült), viszont bővíthető EDX rendszerrel. Tavaly volt alkalmam egy ilyennel játszadozni, otthonra elfogadnám :) Mondjuk a munkahelyemre is, mert az abszolút rutinvizsgálatokat lenyomnánk ezen, ezzel tehermentesítve a nagyot, plusz két vizsgálat mehetne egyszerre, ami jelentősen gyorsítaná a munkát. Fel is vetem az ötletet a főnökömnek :)

Amúgy meg szerintem alapvetően egy sima fénymikroszkóp is elég hobbimikroszkópos célokra, pl. egy sztereomikroszkóp. Árához képest jó minőségű sztereomikroszkóp pl. ez: makszutov.hu/termek/xtd_6b, ráadásul ezeknek a fenntartási költsége is sokkal alacsonyabb, mint bármelyik elektronmikroszkópé.
BZS'77 2012.01.28 15:47:56
@_Roll_: Ezzel egyetértek, sőt, annál még az is megbocsátható, hogy színezett. Viszont a legtöbb képről hiányzik a skála, és pont a vaskanyonnál érdekelne legjobban, hogy mekkora...
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
BZS'77 2011.08.27 22:45:47
@kolbászoszsömle:

A macska a területét vizelettel jelöli meg, ellenben a menyétfélék, pl. a nyest a sz@rával. Ajánlom figyelmedbe: www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1999/9919/ahodito/ahdtnyes.htm

Ha nincs kedved elolvasni, akkor a lényeg belőle: a nyest "területének határait bűzmirigyeinek a vizelettel és a széklettel folyamatosan ürülő váladékával jelöli meg. Székletét feltűnő helyeken, például köveken, fatörzseken, kitaposott ösvényeken hagyja."

Egy autó teteje elég feltűnő hely. Ráadásul ezek a dögök állandóan ugyanazt az útvonalat használják, és szinte csak az én autómat mászkálják össze (heti 2-4 alkalommal), a szomszédokét sokkal ritkábban, inkább csak játék közben, mint ahogy én is láttam.

Aztán persze az érem másik oldala, a macskák is megérnek egy misét. Ha nappal került az autóra a nyom, akkor tuti, hogy macska. És a macskák vannak olyan szemtelenek, hogy a kutyák orra előtt sasszéznak fel s alá, a nyest vagy a görény annyira nem bátor.

A területjelölő macskára nem térnék ki, ha nagyon unatkozol, a youtube-on biztosan találsz olyan videót, amikor a macska "kézen jár", na az azért van, hogy magasabbra tudjon pisálni (és nem sz@rni!), mint a szomszéd macska.

@Ben Franklin:

Hát remélem, hogy működik, mert bár az én autómon nem kell félteni a fényezést, attól azért tartok, hogy bemásznak a motorházba, és szétrágnak valamit.
Sok megközelítésben lehet egy autó jó, ki ezt, ki azt szereti jobban. De mit szeretnének a Totalcar autós őrültjei? Mai cikkünk blogposztja...