Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szigya

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
robotika A kosárlabdabajnok 2011.03.31 11:00:00
A tajvani Chiao-Tung egyetem kutatói elkészítettek egy robotfókát, ami 99%-os biztonsággal dob a tőle néhány méterre lévő, változó pozíciójú kosárra. A célzást két külső kamera képe alapján végzi,Forrás: gizmodo..
szigya 2011.04.07 15:39:05
@richard_szabo: Egy pillanat és linkelem :). Egyébként csalódott voltam, mert láttunk már ennél jobbat is, a cím (meg a robot fóka elnevezés alapján) nem egy robotkarra számítottam, amire ráhúztak egy plüssfigurát.

Én sem azt mondtam, hogy teljesen triviális, főleg, mert nem volt még lehetőségem ilyet csinálni, de nem hangzik túl nehéznek megtalálni egy kosárpalánkot egy képen (eléggé jól felismerhető részei vannak), utána meg a távolságot meghatározni, majd ezekből egy kis fizikával kiszámolni a hajításhoz szükséges adatokat.

Biztos sok buktatója van, mint mindennek kb., de ez volt az első benyomásom.
robotika Eperszedés 2011.01.03 11:00:00
Az alábbi japán robot szüretelésre használható.Sztereó képek alapján képes a gyümölcs térbeli pozícióját meghatározni és eldönteni, hogy elég érett-e a leszedéshez. Ha igen, akkor a szár levágásával az eperszem összenyomása nélkül be tudja gyűjteni a termést, mintegy…..
Subba Subba Apró: Análfűrész 2010.04.14 08:30:00
Potom negyven rugóért a hülyének is megéri ez a harminchat centis, titániumból készült készség! "Kialakítása célszerű, ergonómikus, mind az íve, mind a jó megfogást biztosító "T" vég!"..
Elérkeztünk lassan a történet végéhez, amikor a főhős megkapja méltó jutalmát, a gonoszak megbűnhődnek tetteikért és így tovább.Ma egy olyan megmérettetésen vettem részt, ahol annyi esélyem volt, mint egy kiló kenyérnek etiópiában. Nem is tudom, hogy elkeseredett vagyok vagy…..
szigya 2009.01.31 11:58:29