Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor11

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anti-MLM Egy FLP-s levele. Le vele! 2007.08.28 01:37:00
Egy túlfűtött FLP-s fórumbejegyzése az indexről.Lássuk.Sziasztok Kedves Fórumozók! Köszönöm annak, akinek eszébe jutott, hogy indítson egy ilyen fórumot. Azt hiszem az emberek fejében tisztázni kéne egyet s mást az MLM-tevékenységekkel kapcsolatban. Sok mindennel megkerestek…..
Gábor11 2009.06.19 10:40:31
Hali!

Februárban már jártam itt, év elején kerültem kapcsolatba az egyik mlm céggel. Azelőtt is hallottam ilyen cégekről, de csak most léptem be egyhez, miután alaposan átnéztem jópár marketing tervet. Én azt vallom, h a puding próbája az evés, meg amúgy is kíváncsi vagyok milyen lesz. A "sima" melónál bármi jobb lehet...de legalább megpróbálom. Sokat nem vesztek, legalábbis az én mércém szerint.
Volna egy kérdésem? Vajon azok, akik itt annyira ellenzik az mlm-et már mind kipróbálták??? Megkerestek 1-2e embert? Mert ha nem, akkor hogy tudtok hitelesen nyilatkozni? Azért mert a szomszédnak, meg a havernak.. stb. nem sikerült..szal ezek szerint akkor másnak sem jöhet össze, háát nem hinném hogy ez így van.
Lehet, h én vagyok a buta de igazából nem értem mi a bajotok ezzel a kereskedelmi formával? A termékek, az ár v mi? Mivel a cég amibe beléptem egészségmegőrzéssel foglalkozik, ezért innen hozok példát. Év elején kipróbálásra vettem 1 sampont, később 1 tusfürdőt. Elsőre drágának találtam ezeket, de már látom h nem az...a sampont még mindig használom és csak a fele fogyott el, ugyanolyan használat mellett (2-3 naponta), asszem bőven megérte az árát, mivel nálam kb 10-12 hónapig lesz elég. A tusfürdő kb 3 hét után javított a bőrömön, érdekes módon már nincs kiszáradva, nem kell testápolóval is mérgeznem magam:D Azt hiszem a termék bizonyított és bőven megérte az árát, amit ha havi szintre osztok le, abszolút baráti. De még ha drága is lenne, inkább a hálózat kapjon pénzt, mint a külföldi kézben lévő importőr, reklámcég, nagyker és társai!!!
Ráadásul tudjuk jól, h ami olcsó az általában szar is, vagy legalábbis gyanús..
Tízezreket költünk cipőre, ruhára,kocsira meg egyéb szarokra (legtöbbször csak a márkanév v embléma miatt), de az egészségünkre (aminek köszönhetünk mindent) meg sajnálunk pár ezer forintot. Aztán csodálkozunk, miért van annyi allergiás, szemüveges gyerek, bőrbeteg, kövér ember, rákos (2 rokonom is ugyanazon évben halt meg, 50 év körüliek voltak, fasza:S) stb.
Akkor talán a hálózatépítéssel van bajotok? Elhangzott, h a legtetején lévőket gazdagítják az üzletépítők, és a tescoban való robotolással vajon kit gazdagítasz? Magadat?? hehe:D Alkalmazottként dolgozni ugyanúgy egy hálózat részesei vagyunk, csak nincs lehetőség gyors anyagi előbbrejutáshoz, viszont az igények gyorsan nőnek, ezért vannak eladósodva az emberek, aminek az eredménye több év ingyen munka(kamatok) Lehet, h nem az mlm a világ legjobb találmánya de sok embernél működik...persze soknál nem, az is biztos. Amúgy meg vicc ami Mo-on folyik, minap hallottam h vki 70-80e ért gürizik, 2 műszakot a kaiserban...kérdem én, ez egy életcél? Elnézést ha vkit megsértettem az utóbbi mondattal!
Még egy hátrányt fel lehet hozni, azt h nincs fizetés 1-2 hónap múlva. Sztem mindenki tapasztalt olyat h nem fizették ki a kétkezi munkáját...ki lehet bírni.
Tanács, biztonságra törekvő embereket ne akarjatok meggyőzni!! aki biztonságra törekszik annak nem való vállalkozás, semmilyen formában.

üdv

Gábor11 2009.01.31 12:37:40
Hali!
Azt hiszem egy fontos dolgot nem vesztek figyelembe, ha tetszik ha nem!
Két féle ember létezik a fogyasztói társadalomban, az aki mlm-ben vásárol, és az aki nem. Akkor már inkább leszek az előbbi tagja.
Átlagos fogyasztóként a rendszer alján vagyunk, ugyanis van egy cég aki előállít valamit, az odadja a kiskereskedőnek te meg megveszed a termékét. Míg ha mlm-ben vásárolsz a profitból is kapsz!! Ezek után még szép h sokan válasszák az mlm-et, én is azt fogom. Az meg csak ráadás ha a termék jó is, de ha még ugyanannyit is tud mint a sima, akkor is megéri mert kapsz a profitból. Ez pont olyan mintha akciósan veszel vmit. PL.:Vagy megveszed 100%os áron, és kapsz vissza kövi hónapban x%ot, vagy alapból
100-x%on veszed.
Nézzük vállalkozóként a dolgot. Nincs olyan vállalkozás amihez ne kelljen legalább milliós befektetés, (de inkább min 10millió) ehhez képest havi pár 10000Ft semmi. Viszont úgy kell hozzáállni, h nem a végetelnségig pumpálni bele a pénzt, az hülyeség. Mindenkinek fel kell mérnie, h mennyi ideje van kiépítenie a hálózatát, és ezt ugybár az anyagi háttere és a saját veszteség tűrése határozza meg. Amennyiben nem jön össze akkor sincs nagy tragédia, buktál valamennyi hónapot az életedből, de legalább megpróbáltál kitörni a robotból.
Én pl azért vágok bele, mert nem a pénzkereséssel akarom tölteni az időt, hanem jótékonykodással, legyen az bármilyen jellegű(anyagi támogatás, szoc munka, szervezés). És a legfontosabb célom, h anyámat felszabadítsam a munka alól:D!!!
Persze az is igaz, h ez nem működik örökké, tehát az ebből összegyűlt pénzt okosan kell felhasználni, nem pedig egyből kacatokra költeni...(pl 10millás kocsi)
Zárásként véleményem szerint, aki ellenzi ezt a rendszert az inkább tehetetlen és irigy!!! De szükség van az anti mlm-esekre, mert ők a fogyasztóink:)

Gábor11 2009.02.02 06:27:21
@angie\\\'s:
Szia!
Na akkor számoljunk csak egy picit. Nagy számok alapján elvileg mindenki tud szerezni legalább 2 stabil embert. Veszünk terméket pl: 30000ért/hó, ennek kapjuk meg a 8%át adómentesen, azaz 2400Ft. Ha csak 5 szintet nézek a 2 hatványaival, akkor van alattad 62 ember, ami
62*2400=148 800-at jelent. Nos akkor mennyivel is olcsóbb a kiskeres termék...Jah és ha éppen egy hónapban nem magadnak vásároltál, akkor meg pláne jól jártál, bár ez ritkán fordulhat elő. Alapul véve ezt a 30000/havi vásárlást egy év alatt beleraksz 360-at + amit a meghívásokra költöttél, legyen összesen 600000 Huf, de hamarabb végigjárod az összes ismerőst meg sokan hamar feladják szal ez az összeg jóval kevesebb. Amúgy meg mit tudsz kezdeni ezzel a pénzzel? Jó önerőnek egy élethoszig tartó hitelhez, vagy elmehetsz 3x nyaralni, ami után úgy jössz vissza, h másnpa az órád csörög. Nekem megér ennyit egy próba, rosszabb úgyse lesz mint ami van. Sok ember ezekre a "kacatokra" költi ezt a kevés pénzt, hiszen mindenkinek más az értékrendje, amit el is fogadok. De ezért van az, hogy kevesebb a vállalkozó, mint az alkalmazott. Csak a lottó az amiből munka nélkül és 200Ft-ból milliókat csinálhat az ember, de hát erre várni.....
Úgy nem is lehet hozzáállni, h nem fog sikerülni, meg neki sem sikerült stb..mert minden embernek mások a körülményei.Én mindennap azzal buzdítom magam, hogy csak 1x legyen alattam 1000 ember, már megérte. Ez sem rosszabb mint várni a lottót:)
Hozzáteszem még nem léptem be mlm-be, nincs konkrét tapasztalatom, a különböző jutalékok után kutatok és majd az alapján választok.
Még annyit. hogy itt talán az önző embereknek a legnehezebb, én nem sajnálom mástól a profitot (ezért drága egy termék), ha hozzám is ugyanígy viszonyulnak. Ha másnak jó akkor nekem is:)))