Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kivi39

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Apák haza!?? 2009.03.20 23:59:00
Nemrégiben a Népszabadság hasábjain értesülhettünk arról, hogy az EU kötelezővé tenné, hogy a GYES vagy a GYED idejéből néhány hónapot az apa vegyen igénybe. Ha így lesz, akkor mi sem térhetünk ki előle – teszi hozzá az illetékes elvtársnő. Az első kérdés, ami felmerült bennem, hogy ugyan már miért…..
Kivi39 2009.03.26 22:53:04
@Domnisoara: "Szerintem azért nem érted a problémát, mert jó férj akadt a horgodra, aki meleg vacsorával és tiszta lakással vár, csak mert előbb ért haza, azért lássuk, be, hogy elég ritka. Két kézzel kapaszkodj belé, mert nagyon szerencsés vagy. De sajnos ez nem általános, és itt kezdődik a probléma, hogy igenis szükség van ilyen kezdeményezésekre, mint amit ez a rendelet leírt"

Szerintem viszont ezért a helyzetért mi nők vagyunk a felelősek. Mert mi vagyunk azok, akik ahelyett, hogy igenis elvárnánk már a 8-10 éves gyerekünktől is és a férjünktől is, hogy házimunkát végezzen, mártíromkodunk és mindentől megvédjük őket. Mi vagyunk azok, akik elhitetjük velük, hogy leesik a gyűrű az ujjoukról, ha mosogatnak. És ezen semmiféle rendelet nem segít. Ezen az anyák tudnak segíteni, azzal, hogy a sarkukra állnak és elvárják, hogy igenis, aki koszol, az takarítson is. Aki eszik, az mosogasson is és aki szennyest csinál az teregessen. Még akkor is, ha az illető 10 éves és fiú.
Kivi39 2009.03.27 09:24:20
@Felicitasz: "... ami persze nem igaz, de remélhetőleg átment, amit illusztrálni akartam vele. Mit gondolsz, kb. mit hall ebből az, aki egy vidéki szakközépiskolát végzett, a számlák kifizetése után harmincötezer forintból élnek hárman, két faluval arrébb van a legközelebbi fodrász, de amúgysem telik rá, nem is álmodik festővászonról meg színházjegyről, a Balatont még életében nem látta, Budapestet is csak egyszer, osztálykiránduláson, és amíg a gyerek alszik, addig megkapálja a veteményt."

Na végre. Rájöttem, hogy ugyanarról beszélünk. Tehát akkor még egyszer érthetőbben. Az elgondolás jó és nincs is vele semmi bajom, azon kívül, hogy a lakosság felénél kivitelezhetetlen. Ugyanis az általad jellemzett család ha apa dolgozik és anya otthon van, akkor 35 ezer forintból él a számlák kifizetése után. De ha apa marad otthon és anya dolgozik, akkor lehet, hgoy a számlákra sem tellik, mert annyival kevesebbet keres. TEhát az ötlet jó. Csak éppen a megvalósításhoz szükség lenne arra, hogy anya ne keressen fele annyit, mint apa. Mert amíg ez így van, addig apa egyetlen percet sem marad otthon a gyerekkel, nem fogja tudni, hogy mi is háztartásbelinek lenni, továbbra is ő lesz a családfentartó. Csak éppen a gyerek 1 évesen bölcsibe megy és a dadus néni lesz az, aki látja elindulni és hallja az első szavait. Magyarul veszít az egész család és legfőkképpen a gyerek. Ha majd egyszer elérjük, hogy anya ugyanannyit keres, mint apa, akkor egy nagyon jó ötlet lesz. Addig csak arra jó, hogy a családokat végleg leírja. Mert a jelenlegi helyzetben még az én leírásom is egy elképzelt szép jövő csak. Ugyanis bölcsöde nincs, az anya nem tud visszamenni dolgozni, marad néhány hónapig a munkanélküli segély utána meg a híd alja. Ezzel pont az ellenkezőjét érik el annak, amit szeretnének. A maradék szülési kedvet is el fogják venni. Hogy finom legyek, már megint fordítva ülünk a lovon.