Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utott a homokora

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük a hetet egy kis napsütéssel (ránk fér...), úgyhogy irány Dél-Alabama. A mai poszt szerzője, Rumitom IT-sként Németotszágban dolgozott, majd éppen a szubtrópusi napsütés kedvéért fogadott el egy amerikai állásajánlatot. Ma kiderül, hogyan is cuccolt át és miként…..
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
utott a homokora 2013.02.18 12:51:44
@Void Bunkoid:

az a "draga" internet szolgaltatas...

csak az en "allamom" 5x nagyobb, mint teljes kishazank terulete, nem is beszelve a teljes usa 105x nagyobb.

Nem meglepo, hogy vannak gondok az internet szolgaltatassal - adodoan a struktura es kiepites hianyossagai miatt, de a nagyvarosokban folyamatos a telefonos, illetve halozati kapcsolat.... problemamentesen...

bezzeg otthon... igazad lehet

:)))))))))))
(cask kullogunk szulohazam utan...) hagyma
utott a homokora 2013.02.19 03:53:33
@blackhair-lady:

"Irta, hogy csak 3 honapja laknak ott, aminek a nagy resze ugyintezessel telik. A "felfedezes" szerintem majd ezutan kezdodik, eloszor a sajat kis mikrokornyezetet kell helyre tennie, megismernie."

Az en gondolataimat nem szo szerint kell erteni, idointervallumban gondolkodva.
Nagyon az az erzesem, hogy nincs elhatarozott allaspontja, mit is keres ott, ahova kerult. - talan meg akarta mutatni a vilagnak es a baratainak, hogy o messzebbre-tobbre kepes, mint az atlag angol nyelvteruleten uj hazat kereso honfitarsa. Programozni otthon is lehet, egy szobabol es aranybanyat csinalni belole, ugyanugy mint barmi szamgepes mukat, jha jol es szivvel csinalja az ember.
Az hogy a gyerekei angolt tanuljanak, megoldhato kozelebb, europaibb legkorben. Az en gyerekeim itt szulettek es az anyanyelvuk az angol annak ellenere, hogy itthon csak magyar szot hallanak es igy kommunikalunk. Az egyik allapot sem tokeletes, nyelvtanulasi szempontbol.
Ha ide jossz rovidebb vagy hosszabb ideig, le kell vetned magadrol a "gunyad", amit magaddal hozol es cipelsz mar jo 30-40 eve es fel kell probalni egy ujat, abban elni tovabb, nincs kozepput, mert akkor csak keseru es savanyu lesz meg a kolbaszos keritesen is ativelo szololugas gyumolcse is.
Mindent, de mindent megkapott a tokeletes indulashoz, ez is visszafogo ero lehet, hiszen semmiert sem kuzdott meg ebben a rendszerben. A beilleszkedest es jobb megertest segitik a kisebb nagyobb konfliktusok, lepesrol lepesre torteno dolgok elerese. O atugrott rengeteg lepcsofokot, ami persze jo, de nem epito jellegu, ha hosszutavra gondolkozik. Ennyit tennek hozza.
A kosárlabda történetének talán legnagyobb zsenije 3500 négyzetméteres házat építtet Floridában. Bár még nincs teljesen kész, nem tudjuk megállni, hogy meg ne mutassuk. A 49 éves világsztár sportoló háza a golflegenda Jack Nicklaus nevével fémjelzett The Bears Club nevű…..
utott a homokora 2012.12.10 05:02:23
Sokan emlitettek, hogy soknak tartjatok a 3.5 - 4.5 eves idotartamot, amig egy ilyen haz felepul.

Szerencsere sok ilyen hazon dolgoztam es egyatalan nem meglepo az elhuzodo idointervallum. hogy miert is?

1. A kulonfele munkafolyamatok egymasra epulnek.
2. Egy ilyen hazhoz tobb fele terv keszul /szerkezeti, burkolati, belteri, kertrendezesi, medence, vilagitas stb/ Ezeket a terveket nem egy ceg kesziti.
3. Amikor nekikezdenek egy haznak a szerkezeti terveket jo 90-95%ban betartjak. Ezek utan jon kepbe a belsoepitesz vagy a belsoepiteszek, aki a tulajdonos es a decorator segitsegevel megalmodjak, hogy milyen is legyen a belso ter (szinek, anyagok, padlo, butor, ko stb).
4. Konzultaciok es anyagkivalasztasok kovetkeznek. Rengeteg minta begyujtese utan (ez hetekig honapikig is eltarthat hiszen a megrendelo penztarcaja annak a fuggvenye, hogy a marvanyt Olaszorszagbol szallitsak vagy Braziliabol, talan meg szemelyesen is megnezik, mielott eldontik, hogy mire lesz gusztusuk. Nem is beszelve a padlozatrol, amely kivalasztasa ugyanigy tortenhet.
5. Volt megrendelom, aki Franciaorszagbol egy szetszedett kastely burkolatat vasarolta fel es hasznalta ujra. Itt a szetszereles, szallitas es osszeszereles huzamosabb idot vehet igenybe.
6. Az anyagkivalasztas utan jonnek az anyagfelhasznalasi tervek, nem tudom szebben megfogalmazni. Mely anyagot hol es milyen kidolgozasban szereljenek fel.
7. Ezek reszletkerdesek, de a koves vagy csempes cegeknek terveket kell kesziteniuk az epittetonek, hogy hogyan kepzelik a megvalositast/szerelest, illetve a tulajdonosnak, hogy milyen latvany fogja varni oket, amikor elkeszul a termek.
HETEK es HONAPOK mennek el azzal, hogy nincs dontes... a tulajdonos epp Braziliaban anyagot valogat stb.... Nagyon frusztralo es lassu folyamatok valtogatjak egymast, mignem valaki raebred, hogy hajaj mar el is telt 3 ev es meg nincs kesz a 15 furdobol csak ketto.... es akkor nekiveselkednek.

Korulbelul igy zajlik.

Egy dolgot nem lehet az ilyen tipusu beruhazasoknal vasarolni: IDOT.
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
utott a homokora 2012.11.26 18:25:34
A cikk NAGYON tetszett!!!

1. a cikk iroja nem dolgozik. Egyetertek es tamogatni tudom. Nincs szuksege a nonek a munkara, ha a ferje elo tudja teremteni a biztos hatteret. Keszitse fel magat a gyerekvallalasra vagy csak eljen szabadon.

A felesegem 7 eve nem dolgozik, amiota megszulettek gyermekeink. Otthon van. Mikor ideje azaz a gyerekek beosztasa engedi az egyetemen vesz fel targyakat, - neveli az aprosagokat, suliba, sportra mindenfele programokra viszi oket es a haztartast intezi. Tobb mint amit el lehetne varni egy anyatol, sot mar neha az is sok.
Itt megoldhato, csak a prioritasokat kell a helyukon kezelni, hogy mi is a fontos es MIKOR fontos.
2. A fozes es ettermezes
Hetvegen nem akarom, hogy egy percet is a konyhaban toltson es a mi akaratunk es kivansagunk rabja legyen hiszen o is kemenyen dolgozik a maga teruleten, tehat etterembe jarunk, grillezunk. Nincs 6 fogasos vasarnapi ebed pontban delben. Nem hinnem hogy osszetarto ero egy csaladban, ha az anyuka 5-6 oran at a konyhaban DOLGOZIK, hogy a kedves ferj es a csemetek, nomeg a fel rokonsag jol lakjon, utana pedig orakig tartson a romok takaritasa. A hetvege az mindenkie es mindenki egyenrangu. Ettermezesre vagy elvitelre sokat koltunk, de megmaradnak a kozosen eltoltott percek AMIKOR ELFOGYASZTJUK, es ez a lenyeg.

3. Penz - Sohasem eleg, de biztos vagyok benne hogy mindenre eleg.
A havi 8 az szep, - de abszolut nem elerhetetlen vagy tulzo - csak tudjatok vele banni es tegyetek felre, ennyi az egesz. Nem szabad a seggere vagni, mindig kellenek celok, ami miatt nem szabad hogy elkoltsetek a fennmarado 2-3at.
Valaki irta, hogy Texas egy vilagvege hely… hat ilyet az ir, akinek dunsztja sincs a dolgokrol, abszolut halvany lila otlete sem. Minden nagyvarosnak megvan a maga millioje es a felsobb retege, ugyanigy Texasnak is.

4. Lakas
Nem kell a sajat tulajdont eroltetni – fokent 30 evben gondolkodva. Hosszutavon nem er annyit az egesz “sajat haz” okozta ceco, fejfajas, folyamatos karbanrtartas egyebek, mint amennyire szepnek tunik. Nem is beszelve az ingatlan adot, es a 2.3-3 szoros arat, amit kifizetsz a torlesztes vegen a kuckodert (amit a mai allapotok szerint sohasem fogsz viszontlatni)
Mi is egy hasonlo komlexben lakunk es ennel kenyelmesebbet elkepzelni sem lehet (4 medence, 6 tenisz palya stb). Korabban hazat bereltunk, de a hazzal valo torodes elvette sajat magunktol es gyermekeinktol az idot.

Orulni kell, hogy valakinek jo, befutott es elerte a celjat.
Semmi egyebet nem kivanok csak kitartast!!!
utott a homokora 2012.11.26 18:41:00
@csaxólok: ugy latom a hozzaszolasodbol, hogy KAVICS ALOL NEHEZ AZ EGBOLTRA NEZNI.
Az iPhone 5-ösért éjszaka is sorban állók százai bizonyították be, nagyon is mobilizálhatóak egy tárgyért, de ha valami többet, hasznosabbat, érdemeset kellene tenni, akkor már oda a nagy lelkesedés. Ez a lefelé nivellálás világa, ez a tehetős csőcselék világa. IPhone 5…..
utott a homokora 2012.09.29 01:02:30
@Peter T. Sinclare: Csak a teljesseg kedveert, itt nem arrol volt szo, hogy melyik jobb, hanem arrol hogy az egyen hogyan valasztja meg / - ki a szamara es lehetosegeohez merten legmegfelelobb termeket. Hisz a termekek es szinvonaluk kozel azonos szinten mozog.
A markahuseg is szerepet jatszik a valasztasban, ha az anyagi javak meglete nem akadaly es ez igy is marad, az emberi hiusag nem fog csak ugy hip-hop eltunni, csak talan kevesebben vannak akik megengedhetik maguknak
utott a homokora 2012.09.29 01:16:49
@Magyar Vitéz: Eleg vicces egy dolog, hogy pont ot fikazod..., de te is bevetted a gumicsontot amit handras.hu es a media eledvetett, hiszem tudod merre jart, mit csinalt es fikazod, neki ennel tobbre sincs szuksege, csak ismertsegre barmi aron
utott a homokora 2012.09.29 04:40:45
@domewalk_R: haaaaaaaaat
"mellesleg ez az életérzés duma tipikus marketinges trükk az ember különösen a városiak szeretnék különlegesnek érezni magukat nem csak egy lenni a sok közül tessék itt ez termék ezzel átélheted stb stb"
MOST mar teljesen tisztan ertem miert latjuk maskent a vilagot Te es en, en kozel 15 eve elek az allmokban es nekem 1-1/2 tank benzin ara egy iphone5. Tehat az eleterzes nem trukk vagy porhintes, hanem elerheto valosag. mindennapos valosag
Sasfióka még nem teljesen érti, miért nem lehet online fizetni a NAV-nak, hacsak nem a kártyás jutalék miatt.Csak egy gyors állapotjelentés:  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal MÁR NEM fogadja el a bankkártyás fizetést a számlanyitásra kötelezett adózóitól. Magyarra fordítva:…..
utott a homokora 2012.01.18 05:26:19
@vape: Nem ertem a felhaborodasod.

Csak hogy szolaltassuk meg a fejlett nyugaton elo magyart is, aki napi rendszeresseggel es CSAK kartyat hasznal:

Ez minden egyes helyen igy van. A kartyaval valo fizetes eseten kizarolag a korabban hasznalt kartyara utalnak vissza.

Ezalol kivetelt kepeznek azon szolgaltatok, melyek levasarlasi kupont (store credit) adnak.
Ezt helyben vagy a bolthalozat barmelyik lerakataban felhasznalthasz, ido megkotes / elevules nelkul.

csak ennyi. koszi
Naiv autóvásárló semmiképpen sem akarta átveretni magát, ezért úgy döntött, inkább többet költ egy új Citroenre most, mint egy használtra majd a későbbiekben. Azonban még sikerült így is megszívnia, a kereskedés a csőd szélén, a pénz a Citroennél, autó pedig…..
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
utott a homokora 2010.11.21 07:17:25
@Shinjuku:
koszi, de nem tudok linket adni hozza.
csak 2 kepem van a hazam melletti autopalya felhajtorol es lehajtorol itt Kaliforniaban.
neked elkuldhetnem es ha ugy gondolod es meg tudod oldani akkor linkelj ra .... valahogy. nem ertek hozza
VitaBox Team Hazaértünk!!! 2009.02.11 16:39:00
4-kor sikeresen hazaértünk. Jó már végre itthon...
utott a homokora 2009.02.16 05:40:49
VitaBox Team Dakhla 2009.02.05 23:16:00
Dakhlában vagyunk ma itt alszunk. Nem volt semmi gond az úton. Ha minden jól megy vasárnap megyünk át Európába és szerda körül érünk haza. Itt egy videó a 2009 es Bamakóról:  www.marathonrally.com/news/index.php..