Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baltzer

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy kiderült, szeretett köztársasági elnökünk elszegődött a CBA reklámarcának, jut eszembe, mennyire fura, hogy az utóbbi időkben a köztévé Híradóiban akárhányszor esett szó húsvétról, csokiról, razziáról, netán ugye a jó magyar borokról, akkor az…..
baltzer 2011.04.28 16:08:05
@Don Bandi: Nem pont a Te véleményedre reagálok, csak itt csatlakozom a témához.Egyetértek, hogy nem csak a CBA érdemel ingyen reklámot. Én egy hosszas, kicsinyes vita után a SPAR-nak igértem meg, hogy ahol lehet méltatni fogom őket. Más multikhoz hasonlóan -a sikeres vevőfogás érdekében-ők is gagyi műszaki árúkkal, olcsóbb áron kábítják el a vevőket. Minőség, alkatrész, szervíz sehol. Aztán elszalad az 1-2 év garancia, szavatosság és szervíz hiányában dobhatod ki a látszatra olcsón vásárolt árút. Én a Spárnál egy DVD recorderrel jártam így.Ez a legdrágább vásárlás még ha olcsónak tűnik is 32 ezer Ft a szeméátbe...Ne dőljetek be az ilyen szemfényvesztéseknek, inkább kicsit drágábban, de használható árút vegyetek!!
Tudjátok: Cipőt a cipőboltból...
Bár ami a fő profiljukat az élelmiszert illeti, ott is vannak érdekes dolgok. Borok, sajtok, csokik stb. rendre olcsóbbak az osztrák árúházaikban, mint Magyarországon. Vajon miért? Biztosan a magasabb magyarországi bérek(!)és egyéb költségek miatt. Ami pedig a valóban magyar árúk arányát és a forgalom százalékában fizetett adó nagyságát illeti, az megérne egy alaposabb tanulmányt annál, mint, hogy "itt adózik".A multik többsége ugyanis már a saját központi nagykerből való beszállitási áraknál kiveszi a maga pénzét.Aztán persze a maradék majdnem nulla eredményt leadózza nekünk.
Még egy megjegyzés:Tudtommal a CBA hálózatának döntő része un. franchise rendszerben dolgozik, tehát lényegében sok kis tulajdonos beszerzési szövetsége a versenyképes beszerzési árak elérése érdekében. Ha ez sok kis magyar vállalkozó megélhetését szolgálja akkor én drukkolok nekik. És ha ők is becsapnának mint a SPAR, legalább Magyarországon maradna a pénzem.
Ritka szerencsésen estek egybe az akciók csütörtökön, egyszerre árulták a fanszőrzetes csirkecombot és a zöld pörkölthúst. Aki a harmadik specialitásra is kiváncsi, alant kielégítheti a vágyait, ott olvasható Kis Balázs vonatkozó levele is.Kedves környékbeli Barátaim,…..
baltzer 2009.01.30 11:18:08
@frocli: Az egész Pilis Auchan élelmiszer részleg gusztustalan úgy, ahogy van.Nem is hasonlítható nem,hogy pl. a Corához vagy a Bécsi úti Tescóhoz, de még más Auchanokhoz sem.
A választék gagyi, láthatóan a mélyen alábecsült vevőkörnek szól(azoknak ez is jó...!)és ha véletlenül megjelenik tisztességes áron, tisztességes minőség, az 1-2 hét után a máshol reális ár fölé emelkedik rövidesen( pl.: jobb import sajtok)
Itt vagy a vezetés sokkal rosszabb, mint máshol, vagy a vevőkört nézik nagyon le, ami persze előbb-utóbb idomul is az árúház szinvonalához.
Fentieket már többször szóvátettem az árúházban is, de süket fülekre talált.