Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etele789

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Miért utálják a furgonosokat a többiek? Gyorsak, rutinosak, nem félnek a kockázattól. Ritkán is esnek pofára, de akkor nagyon. Vélemények az azonos című cikkünkről...
etele789 2009.01.30 11:00:36
Csak néhány apró észrevétel.Jómagam is furgonal járom rendszeresen kis hazánk de főleg Európa útjait.Sok igazság van a hozzászólásokban,alapból a legnagyob,általában ifjú titánok kergetik a furgonokat akiknek a saját autójuk valami levedlett lusta verda.ezeknek persze nagy királyság a furgon ami igencsak fürge tud lenni.Ezekkel van is gond bőven.Persze az átlag magyar autóst sem kell félteni,mihelyt furgont lát azonnal próbál bármit kitalálni mivel tudja bosszantani.Ha addig békésen poroszkált 60-70 körüli tempóval az országúton azonnal padlógáz nyom nehogy elkerülje.Ha semmi oka nincs az átlag autósnak akkor is elkerüli és beáll elé a sávba nehogy haladjon és sorolhatnám az eredendően zsigerből és nagyon sokszor csak dacból,ok nélkül bosszantást.Szerencsére töbnyire külföldön járok,ahol azért nagyon más a közlekedési morál.DE. A nyugati furgonos ugyanúgy megáll a bolt előtt lerakodni,igaz csak rakodni és nem kávézni,udvarolni a boltos kislánynak.Lerakodik mihamarabb és húz tovább.Itthon viszont mindenki megáll ugyanezért,és döntően nem a furgonosok,csak az eredendő ellenszenv miat ezeket veszik észre.Sokkal többen annak akik a kicsit jobb autó /passat,bmw.merci/ okán királyoknak és minden szabályt lesza...nak gondolják magukat,akik előznek a balra kanyarodó sávban,ha megállok a sárga lámpánál még kikerül és átmegy a piroson,és a hasonló hihetetlen dolgokat produkálják.Ezek kulturáltabb országokban elképzelhetetlenek,még a mindig hajtó olaszoknál vagy spanyoloknál is.Sajnos ez a magyar - már valaki által említett - mindenkre tojok csak én haladjak és én vagyok a király virtusnak köszönhető.Időnként valóban nagyon hajtanak a furgonosok,lehet pont én száguldoztam 160 nal az M5 pályán.De egy apró dolog.Sokszor pár percen múlik,hogy le vagy fel tudjunk rakodni,és nem kell ott töltenem az éjszakát vagy egy egész hétvégét.Kérdem bárkitől: Ő nem sietne ez okból oly nagyon?
A lényeg:nem azzal kellene foglalkozni ki milyen autóval jár,hanem magával az emberrel,egymásal.Az olaszoknál is szépen beengedik a sorba a másikat,igaz aki pofátlan az várhat egy darabig.De kevés van belőlük.Az angolok irtó segítőkészek ha látják rossz oldalon ülök,pedi ott is csak egy furgonos vagyok.