Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hütte

151 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdők a pályán (Fotó: Inghams.co.uk) Hütte Anyó levelet kapott: "A párommal régóta szerettük volna kipróbálni a síelést, korizni is szeretünk, túrázni is. Most először tudunk rá időt / pénzt szánni, hogy talán ebben a szezonban kipróbáljuk, ugyanakkor nagyon sok…..
Stájerország a magyarok kedvenc osztrák tartománya: a statisztikák szerint a 2014/2015-ös téli szezonban 75 000 magyar utazó választotta ezt a régiót. Miért szeretik ennyien? Közel van, és a síelésen kívül más programokat is könnyű itt szervezni. Az Osztrák Idegenforgalmi…..
Új felvonók, szaunák közvetlenül a sípályán, magashegyi metálfesztivál – a 2015/16-os szezonban rengeteg újdonság várja az osztrák pályákra készülőket. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mi várható a szomszédban a nagyobb, ismertebb…..
Imádsz síelni, nem bánnád a pár másodpercnyi világhírt, és szeretnél egy új profi síkabátot? Találtunk egy nyereményjátékot neked. A Helly Hansen legújabb reklámfilmjét amatőr sírajongók videóiból akarja összerakni, ezt egészítik majd ki a "a Helly Hansen…..
Itthon még szép őszi időnk van, sorra érkeznek a hírek a havazásról az osztrák, szlovák, olasz hegyekben. Bár Ausztriában a gleccserterepeken – így nagy kedvenceinken, a Hintertuxon és Stubaion is – már lehet csúszni, a közelebb eső részeken azért még kicsit várni kell…..
"Elég furán néz ki a csomagtartóban a bringa és a futócipő mellett a síléc, főleg így április derekán, a húsz fokos tavaszban. Márpedig szükségünk lesz mindháromra, hiszen éppen az egyre népszerűbb hegyi triatlon versenyre, az osztrák Hochkar Challenge-re indulunk. Az…..
Alig, hogy leírtam a hazai síszezont, már jött is a hidegfront és a havazás a hegyekben – mégsem kell túlságosan elpakolni a sícuccokat. Így aztán, hogy nem mondunk még teljesen búcsút a télnek, teljesen jókor esett be a Hütte levelesládájába egy olvasói levél. Zoltán…..
"München felé, majd onnan Barcelonába tartva kétszer is átrepülünk az Alpok szikrázóan havas csúcsai felett. Miközben az ismerős hegyláncokat próbáljuk beazonosítani az ismeretlen perspektívából, elképzeljük milyen lenne lenyúlni, felkapni egy hógolyónyit a hideg…..
A fenti, Kanadában, Mont Saint-Sauveur terepén készült tuti felvétellel részünkről lezárjuk az idei síszezont. A harminc fős csapat az ugyanitt 1977-ben, 19 síelőből álló lánc által végrehajtott szaltót ismételte meg idén április 14-én. Állati jól néz ki az egész,…..
Egy szuper, új mobilalkalmazás híre pottyant be Hütte anyó levelesládájába. Az új fejlesztés segítségével már a pálya szélén fagyoskodó barátok, vagy egy kamera sisakra szerelése nélkül is készíthetünk felvételeket a sípályán nyújtott teljesítményünkről, méghozzá…..
Amikor helikopteres mentést kértünk a Magas-Tátrában (fóka) A legutóbbi túránk egész máshogy sikerült rendkívülire, mint ahogy terveztük. Egy kicsúszás következtében egyikünk olyan sérülést szenvedett, hogy helikopteres mentése vált szükségessé. Tizenkét…..
"A hegyeink nem nagyok, nem túl magasak, de a miénk és becsüljük meg őket! Úgy döntöttünk, hogy olyan helyekre kalauzoljuk el a nézőket, amit itthon csak kevesen  láttak. Magyarország legvagányabb snowboardosai segítségével bemutatjuk a Mátra eldugott és vadregényes…..
Milliókba kerülhet, ha bunkó a sípályán (dívány) Kevesen tudják, de ha valaki síbalesetet okoz a környező országokban – az autós felelősségbiztosításhoz hasonlóan –, anyagilag is vállalnia kell a baleset következményeit. Make Some Noise 2013 (vimeo) Dögös…..
Dacára a március elején beköszöntött tavasznak és hétvégi napsütésnek, másfél méteres, tömör hó fogadta hétvégén a mátraszentistváni Síparkba látogató snowboardosokat. Az Opel Make Some NOiSE esemény keretében megrendezték a snowboard diákolimpiát és az idény…..
Hatalmas ugrások Bad Gasteinben (curbed ski) A Red Bull mindig is szeretett extrém eseményekhez asszisztálni, ez most sincs másként. A "Playstreets Contest" névre keresztelt versenyen az amúgy igencsak nyugalmas osztrák városka, Bad Gastein fölött mutatják be a résztvevők…..
Március 1. és 3. között rendezik meg a Mátrában az első snowboard diákolimpiát, és a szezon második kupafutamát. A Make Some NOiSE! már tavaly a hódeszkások közösségépítő találkozójává vált, programja idén tovább bővült. A rendezvény megálmodóinak célja, hogy…..
Síterep Észak-Koreában (síelők) Már önmagában véve is ritkaság, ha videófelvételt lehet látni a világtól elzárt, diktatórikus módszerekkel irányított Észak-Koreából. Az pedig valóban kuriózumnak mondható, ha egy észak-koreai síterep kerül lencsevégre, és egy rövid…..
Most hétvégén, február 15-16-án rendezik meg a Magyar Snowboard Szövetség első snowboard kupafutamát az eplényi Síarénában. A rendezvényen debütál hazánk első, földalapú ugratója, amelyet tavasszal építettek a szervezők – áll a szövetség közleményében.  Február…..
Chanel síléc közel egymillió forintért (sítv) A magyarországi sípályákon valószínűleg ritkábban találkozhatunk majd vele, mint külföldön. Courchevel lankáin, a francia Alpokban árulják a luxuslécet. Tizenegy méter hó esett Spanyolországban (síelők) Múlt hét óta…..
A kedvezőtlen időjárásra való tekintettel márciusra halasztották a IX. Naturelle Freeride Magyar Bajnokság döntőjét. A mínusz húsz fok, a hatvan kilométer per órás szél, a sűrű köd, és a rossz látási viszonyok miatt a szervezők úgy döntöttek, nem indítják el a…..
forrás: Sípark, Mátraszentistván A mátraszentistváni Sípark üzemeltetői szerint, így a tavasz felé tendálva, az emberek már nem hisznek a hóban. Milyen rosszul teszik! A Mátrában ugyanis az idei szezon legnagyobb havával készülnek a március 15-i hosszúhétvégére. No meg a…..
Fotó: Magyar Snowboard Szövetség Nagy sikerrel zárult a hétvégi Make Some NOiSE a mátraszentistváni Síparkban. Közel száz snowboardos vett részt az eseményen, ahol minden korosztály képviseltette magát: a banked slalom nevű versenyszám indulói között például a korkülönbség…..
Make Some NoiSE néven össznépi snowboardos megmozdulást tartanak a mátraszentistváni Síparkban most hétvégén, március 2- 4. között. A rendezvényen a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos kupafutama mellett egy 30 évesen elhunyt deszkásnak, Makács Zolinak állítanak emléket, aki a…..
Fotó: hohanyo.ro Február 24-től 26-ig, péntektől vasárnapig tart az idén tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő Hóhányó Olimpia. A kulturális és ügyességi versenyeket tartalmazó programsorozatra a székelyföldi Madarasi-Hargitán kerül sor – adta hírül az MTI. Az…..
Fotó: Magyar Snowboard Szövetség Ötödik alkalommal rendezték meg Eplényben a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos kupafutamát, a ShowDown-t. Bár az esemény előtti hideg időjárás kedvezett a pálya kialakításának, a versenyre a hó mégis megolvadt, ami csökkentette a versenyzők…..