Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SPERET

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képgyár Nincs is Zsolnay-titok 2009.01.29 15:13:00
Amíg szembe nem kerültem a zöld porcelánkígyóval, úgy tudtam, hogy a Zsolnay-porcelánok a Csárdás királynővel, a csipketerítővel és a Gerbaud-val vannak egy halmazban. Hitemben az is megerősített, hogy a Zsolnayk egyik legnagyobb gyűjtője egy idős amerikás magyar, bizonyos…..
SPERET 2009.01.30 08:25:51
@Földes András:
1.) Ahhoz már nagy fiú vagyok, hogy a giccs megítélésben kétes értékű posztokra támaszkodjak, különösen nem - mint írod - eligazítás formájában. Az ilysemitől elszoktam az utóbbi húsz évben, és ha felbukkan egy-egy aczélos cyber-karikatúra, ízlést ficamítani, attól tényleg dühös leszek.

2.)Biztos van valami beteges logika abban, hogy ha Pécsett semmi sem valósul meg, akkor abból egyenesen következik, hogy a Zsolnay giccs. Ha pszichiáter javasolta, hogy ezt írd ki magadból, akkor mea culpa, és jobbulást. Ha komolyan gondoltad érdeklődéssel várnék egy esszét mondjuk arról, hogy a 4-es metró bénázásai miatt miért vált sramlizenekarrá a Budapesti Fesztiválzenekar. (Gondolom őket nem sikerült megnézned ugyanott)

Gyugyi tavaly nyáron adta el a gyűjteményét Matyi Dezsőnek, amiről akkor több hírügynökség is tudósított. Ez a kiállításon is elhangzott az mti pl .meg is írta, nekik valahogy fontos hír volt. Ezért bátorkodtam arra következtetni, hogy ha neked, mint a kiállítás egyik szemtanújának ez egyáltalán nincs meg, akkor vagy nem értetted az ott elhangzott szót, vagy elakadtál a sajtospogiknál.
3.) Az alacsony színvonallal egyetértek, de ennek nem a kommentezési lehetőség az oka, hanem a poszt. Legközelebb, ha olyan témát választasz amiben Magyarország egyik legrégebbi, és még élő brandjéről (sajnos nincs már olyan sok) akarsz írni, hogy arról ÉRTELMES vitát generálni, akkor talán érdemes lenne az írásodat is értelmessé, de legalább hitelessé formálni. Arra gondolok, hogy ha az anyagot Gyugyi-gyűjtmény mellé a magyar utcákon és szállodarecepciókon gyűjtöd, nem vagy komolyan vehető. Ez öncélú fikázáshoz biztos elég, de értelmes vitához semmiképp. De segítek: a fizetőképes piacokon, arab országok, arab sejkjei az elmúlt tíz évben is vásároltak olyan Zsolnay remekműveket, amiket nem Zsolnay Vilmos készített. Igaz, ezekkel a művészeti alkotásokkal nem találkozol a szálloda recepciókon, de erről nem a Zsolnay gyár, és még csak nem is a szálloda tehet. Talán érdemes lenne egyszer azokat is megnézned, talán még sajtos pogit is adnak.
SPERET 2009.01.30 09:47:20
@zordon.zord:

Ez jó! :-))))

Az egyik zombitól kellett megtudnod, hogy a Forbes Galleries az nem egy brooklyni rappercsapat?