Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a_fater

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi sportközvetítésünk után következzék hát egy újabb sportélmény, ezúttal Muhi az önzetlen beküldő. Itt már egy-két riporter kolléga név szerint is szerepel, de remélhetőleg nem sértődnek meg, hogy bekerültek a kis Pantheonunkba :-)) Modoros sportkommentátorok,…..
a_fater 2022.10.13 08:14:10
@végh hanta: és 13 évvel a poszt születése után jöttem rá, hogy senki nem írta még le ide, hogy "maródiak listája"
A Ritkán Látható Történelem blogon egy újabb fotósorozatnyi vendégszereplést ajánlok a Tisztelt Olvasók figyelmébe: https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2021/02/10/a_szovjet_ursiklo_a_buran  ..
A modernwartech 2021-es első sorozata a hidegháború egyik legfontosabb katonai repülőgépének, az F-111-esnek a bemutatását tűzte ki célul. Az első rész még főleg a sztorira, semmint technikai részletekre koncentrálva, 41 képpel és 2 videóval ered a típus nyomába, a kifejlesztését célzó TFX, azaz…..
A 2019-es EP-választás előtt a korábbiaknál talán világosabban lehet látni, hogy Magyarország politikai értelemben sziget lett az Európai Unióban. Nincs még egy ország, ahol ennyire lefutott, belpolitikai értelemben szinte tétnélküli lenne a választás, ahol akkora fölénnyel nyerne a győztes, mint…..
a_fater 2019.05.22 19:16:30
@morph on deer: félreérthető voltam. Nem az európai érdekérvényesítő képességre gondoltam, hanem arra, hogy belföldre fogják "lefordítani" az eredményt.

Hogy közben elszigetelődnek az EU-ban? Nem érdekes, hiszen majd azt mondják, Soros! Idehaza még elszántabbak lesznek. Kim Dzsong Un is vígan megvan, hiába limitáltak a külpolitikai lehetőségei.
Énekelek Neked, Gyurka. Dühödten dalolom bele a képedbe, hogy: „A jövő előttünk romokban hever, és ha nem akarjuk, nem jön el…” De ez így túl egyszerű, túlontúl gyáva megoldás lenne. Nem sétálok bele egy kilátástalan pillanat hatása alatt a jéghideg Dunába, mint tette azt a férfi, aki képtelen volt…..
A mostani poszt több tekintetben is eltér a korábbiaktól. Ezúttal egy, még csak gyerekcipőben járó technológiához kapcsolódó, saját koncepcióról lesz szó: egy lézerfegyverrel ellátott harci repülőgépéről. Ezt két szakasznyi, összességében jó hosszú rész vezeti fel, megalapozva a maiaktól gyökeresen…..
Élenjáró haditechnika Cápa 2018.09.15 16:40:42
Októberre harapásra készen fog állni!..
a_fater 2018.10.11 10:01:36
@Pootj: meg is jelent, 5-én.
A katonai alapú SST és SSBJ terveket ismertető sorozat 2. része, ezúttal Oroszországból, (akár putyini!) szeretettel. Az első rész ITT.   MiG-25 pártfunkcionáriusok részére 1963-ban az OKB-155, azaz a Mikojan-Gurjevics iroda állt elő megrendelés nélkül a saját, a fentiekhez hasonló…..
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
A második részben: a győztes terv elkészítésre alkalmassá tétele, majd az U-2 műszaki ismertetője. Az első rész ITT.   CL-282-esből U-2, és ahogyan létrehozták A CL-282 legfontosabb tulajdonságai, amivel megnyerte előbb a civileket, majd végül magát az Egyesült Államok elnökét, persze takartak…..
A kettébontott poszt második része. E rész forrásai szintén az előzőben találhatóak meg!   Amihez tuning Jumbo Jet kell: az ALSV terv A HL-20 tehát a BOR-4-esen át a Spirálhoz kapcsolódik, azaz a blog előző témájához. Egy korábbi, kétrészes, számos különleges Boeing 747-est felvonultató poszthoz…..
a_fater 2017.05.11 08:51:47
A B-36 - méreteiből is adódóan - számos, különlegesnek tekinthető átalakítási program részese volt. Ezek néha pusztán kísérleti célokat szolgáltak, máskor prototípusok voltak, esetleg szolgálatba állítható gépeket is eredményeztek. (A sorozat korábbi, azaz az első, a második, a harmadik és a…..
a_fater 2016.11.22 12:46:56
A VTOL '60 sorozat, bár később még legalább két résszel folytatódni fog, egyelőre a fő tárgyának, az NBMR programok ismertetésének a végére érkezett. A brit V/STOL teherszállítók mellett egyfajta összegzéssel zárul ez az etap, no és persze a forrásokkal. A korábbi, Rakétaindítás deluxe posztokhoz…..
Dinamó Műhely Mi, Óbuda 2015.04.15 14:00:43
Buda az úri, az elit, Pest a progresszív, az izgalmas, Óbuda egyik sem. Óbudát nem ismeri a kortárs hazai progresszív baloldali ifjúság, már ha nem számítjuk ide a Szigeten eltöltött estéket. Talán éppen azért, mert nem menő, nincsen nyugati előképe. Az élményeitől…..
Kedves Tanárkollégák! Egyre vészesebben terjednek az amerikai, ill. Waldorf-módszerek: euritmia, betűtáncolás, legótiltás - másfelől ott van a klerikális visszarendeződés is. Ideje hát kicsit rendet vágnunk a szakmaiság, a sarlatánság és a kusza tantervek bábeli…..
a_fater 2014.11.16 13:47:59
@billy reed: Mondjuk az sajnos az emberi természet része, hogy a közös ellenség elpusztítása után egymásnak esnek az emberek. Inkább olyan szempontból érdekes a forradalom, hogy Robespierre hívei képesek voltak elhinni, hogy egy ilyen véresszájú begőzölt faszkalap kezébe érdemes hatalmat adni. Szóval jobb törioktatással a baloldali mozgalmak iránti szimpátia csírája sem alakulna ki az emberben :)
Sajnos mára a zeneipar futószallagon hozza a sok, szaros műanyag sztárt, akik nem tudnak énekelni, csak a seggüket rázzák - de producerre és Photoshop-művészekre telik nekik bőven. Nincs egy eredeti riffjük sem, csak lopnak, feldolgoznak, sample-eznek, tátognak. Szánalmas. Úgy…..
a_fater 2014.10.27 16:17:44
@Modor Tibi: igen, csodáltam, hogy nincs Acé villám Décé
Edward Blake, undorító egy féreg vagy. És ezért hálásak vagyunk Neked. Köszönjük szépen!   Olyan sokan ajánlottátok már ezt a helyet, hogy végül megtörtünk és elmentünk kipróbálni. Elképesztő vitákat folytattunk itt a szerkesztőségben, hogy melyik is a legjobb…..
a_fater 2014.10.21 06:57:56
Sziasztok, Csajosok! Atergó Annamari, a tapasztalt, örökké vidám és szókimondó férfifaló újra jelentkezik életvezetési és élvezési tanácsokkal. Ne feledjétek: ha nem tesztek érte, sose kapjátok meg! Ha akarjátok, mondjátok meg, követeljétek, vegyétek el! (Kép…..
Modorosblog Az Anyagtalan Ember 2013.11.15 07:49:16
Dematerializált. Borzasztóan nehéz szó (többször is ki kell szótagolnom, mielőtt leírom vagy kimondom: de-ma-te-ri-a-li-zált) - és még nehezebb ember sokak szerint, pedig minden tettét és megnyilvánulását a totális józanság, korszerűség és racionalitás uralja. Mods and…..
a_fater 2013.11.15 09:57:09
a_fater 2013.11.15 10:43:39
@hátsó szándék: igen, annyira jóra sikerült, hogy most nevetni se tudtam rajta. Találó.