Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laurelin

29 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pennsylvaniai Egyetem kutatói által végzett, és most áprilisban közzétett tanulmánya megállapította, hogy a gyermekkori trauma felnőttkorra súlyos depressziós tünetekhez vezet, amelyek az agy rendellenes működésében is megjelennek. A most megjelent tanulmány az első, amely fizikai elváltozásokat…..
laurelin 2019.04.22 20:01:14
@Látens Inszinuáció: Nem lettél depressziós. Viszont ha jól értem mindenféle rákod az lett. Van egy olyan vélemény, miszerint az elnyomott benyelt érzelmek gyakran fizikai tüneteket okoznak, főként rákot. Nem foglak győzködni, hogy higyj ebben, vagy belásd azt, hogy esetleg az elfojtott traumák okozták, mert nem vagyok a téma szakértője, mindenesetre engem elgondolkodtatott.
Olvastam valahol arról, hogy sok ember szenved attól, hogy úgy érzik nem alkalmasak arra a munkára, amit végeznek. Imposztor szindrómának nevezik ezt a lelkiállapotot.  Általában véve azt gondolom magamról, hogy jó munkaerő vagyok, gyors, ügyes intelligens és az ügyfeleket is tudom kezelni, de…..
Jól elhagytam ezt a blogot. Igazából ez jót is jelenthetne akár. Talán jót is jelent. Legalábbis jelentett. Rövid felzárkóztató az elmúlt időszakról: Amikor már azt gondoltam nekem senkm nem lesz és nem is kell, akkor belépett az életembe egy ember, aki azóta a férjem lett. Hog ne legyen minden…..
Nálunk garantáltan nem fog unatkozni! - ígéri a 3 csillagos Park Hotel Miskolctapolcán. Az alábbi sztori alapján ez végül is így is volt, igaz, Barbaráék kicsit másféle szórakozásra számítottak. Panaszaik egy része eléggé egybecseng  a Tripadvisor és az Ittjartam.hu értékelőiével, bár mondjuk a…..
laurelin 2016.11.15 19:31:50
@Terézágyú: Például azt vártam, hogy ha szombatra van kiírva, akkor szombaton is tartják meg. Valamint ha már leírták, hogy este rendezvény lesz ugyanennyi erővel azt is írhatták volna, hogy éjjelbe nyúlik majd. Sebaj, tanultam a hülyeségemből :) De azért ez a poszt kikívánkozott.
laurelin 2016.11.15 19:33:14
@sarostehen: Kösz a tippet, jövőre majd beruházok rá :)
laurelin 2016.11.15 19:41:45
@Drago Brutic1: Az esküvővel kapcsolatban az volt a probléma, hogy nem szombaton este volt, hanem pénteken, és nem némi zajjal járt, mint ahogy elképzeled, hogy egy esküvő hangjai felszűrődnek a szobádba, hanem akkora zajjal, mintha egy gipszkarton fal választana el az említett rendezvénytől. Ami azért nem mindegy. Némi zajban azért képes vagyok aludni, még ha felületesebben is, itt viszont egyáltalán semmit nem aludtam, amíg abba nem maradt. Azzal együtt, hogy naívan nem gondoltam bele a rendezvény jellegébe, ez nem elfogadható szerintem.
Érthetetlen rejtély volt számomra. Régebben éltem haltam azért hogy társaságom legyen, hogy mehessek helyekre, hogy csinálhassak dolgokat. mostanábanpedig igyekszem elkerülni ezt. Ha lehetnének is programjaim, inkább visszautasítom őket, vagy látszólag elfogadom, de később…..
A depresszió és én Rebarbara 2015.02.14 09:58:28
Néhányan már vártátok, hogy újra írjak. De nem tudtátok, hogy mit jelent ez a nagy csend. A csend minig azt jelenti, hogy jobban vagyok. Amikor mennek a dolgok, vagy legalább döcögnek nem szoktam írni. Mi történt az elmúlt két hónapban. Gyakorlatilag semmi kézzelfogható. Csak…..
Amikor a tévé fontosabb, mint az evés Megtaláltam azt a cikket, amit a múltkor kerestem. Ez szól a szegények körében fel nem tárt depresszióról. És hogy milyen furcsa logika mentén gondolkodik az aki szegény. Hogy ha szegénysorból kerülsz ki, kevesebb az esélyed arra,…..
Olvastam nemrég egy cikket arról, hogy a fel nem tárt depresszió aránya a szegényeknél a legnagyobb. Ez nem azt jelenti, hogy a szegények nem szenvednek depresszióban, hanemazt, hogy ők nem jutnak kezeléshez, ami még rosszabbá teszi a helyzetüket. És szenvednek is ettől, és ez egy…..
Gyakran jut eszembe ez a vers. Több időt éltem ezzel a verssel a szívemben, mint nélküle. 16 éves voltam, amikor megtanultam és elmondtam egy szavalóversenyen. Most 35 múltam, idén leszek 36 és még mindig velem van. Belém égett, ahogy egy billogot égetnek az állat bőrébe. Csak…..
A depresszió és én üzenetek 2015.01.03 13:08:28
Tegnap nem írtam. Ez nem jelenti azt hogy nem is gondolkodtam. Úgy tűnik ami az eddig leírtak után történt, azt még nekem is emésztenem kell. Nem azért mert súlyosabb, vagy rosszabb, mint az eddigiek, talán csak azért, mert ezekben a történetekben már idősebb voltam, nem annyira…..
Újév napjára úgy gondoltam, nem fogok panaszkodni, sopánkodni analizálni nektek. Inkább egy játékra hívlak titeket, vagy a bennetek lévő kíváncsiságot. Természetesen van azért csavar a dolgoban. Ez ugyanis, bár elsőre csak egy egyszerű platformjáték, valójában tanítani…..
Nem lennék teljesen őszinte, ha az éremnek csak az egyik oldalát mutatnám be. Hiszen senki nem mondhatja el, hogy vele kizárólag csak rossz dolgok történtek az életében. Bár igaz, hogy nálam dominálnak a rossz emlékek, azért megosztom veletek azokat a jókat is amikre emlékezem.…..
Ma a nevelőszülőknél töltött időről fogok írni. Szerencsére kaptam injekciót a lumbágómra, így testi kínok nélkül tehetem ezt meg. Pótoltam a tegnapi bejegyzés elmaradt korrketúráját is. Összesen 3 évet töltöttem nevelőotthonban, ebből kettőt Soponyán. Egy rövid egy…..
Vagy inkább, hogy miért nem... Az elmúlt napokban több visszajelzést is kaptam az ismerőseimtől, barátaimtól, hogy jó hogy írok, írjam tovább ezt a blogot. És sokkal több figyelmet odafordulást, törődést kaptam emiatt, mint amennyit valaha is remélni mertem tőletek. Olyanokról…..
laurelin 2014.12.28 17:26:25
A depresszió és én Falcolás 2014.12.27 16:29:46
Jöjjön egy keményebb téma, arról, hogy vagdosom magam, és hogy miért vagdosom magam. Az első sebeket 18 éves korom környékén ejtettem magamon. Írtam már arról, hogy kb. 14-16 éves lehettem amikor a depresszió első jelei mutatkoztak nálam. Az akkor annyiból állt, hogy sokszor…..
Tegnap nem írtam karácsonyi posztot, ennek 3 oka volt, és ebből csak az egyik rosz. Az egyik, az az, hogy a barátaimnál karácsonyoztam, úgyhogy 1 óra és 10 óra között nem voltam blogközelben. A másik, hogy 10 órakor, némileg alkoholos befolyásoltség alatt álltam, és nem kezdtem…..
A depresszió és én Fattyú! 2014.12.26 18:04:33
Tegnap írtam, hogy nagyanyám gyűlölt engem, de végül nem magyaráztam meg hogy miért. A törénet ott kezdődik, hogy elhagytam a székesfehérvéri GYIVI-t és elhelyeztek a nevelőotthonba Soponyán. A nevelők nagyon szerettek, és mindent megpróbáltak megtenni azért, hogy családban…..
A tegnapi videóban hallottam ezt a frappáns megfogalmazást. A depresszió ellentéte nem a boldogság, hanem az életkedv. Milyen igaz, mert ahogy a depresszió, mint egy szűk ruha szorult rám, úgy ment el a kedvem a dolgoktól.   Először még csak egyedül kimozdulni nem volt kedvem,…..
Egy nagyon jó leírás arról, hogy min megy keresztül aki depresszióban szenved. ..
Az első jelei a depressziónak nálam, olyan 14-16 éves korom között mutatkoztak. Középiskolába mentem, új helyre kellett beilleszkednem, teli voltam szorongással, amit még megnevezni se tudtam, és nem volt senki akivel beszélhettem volna róla. Bár lehet hogy tévedek és a depreszió…..
Furcsa dolog ez, már nem is akaródzik annyira írni. Ezt a történetet annyiszor meséltem hogy már kiveszett minden érzelmi töltet belőle, de leírni mégis nehezebben megy, mint gondoltam. Nyár volt, sikeresen végeztem az óvodában, még balerinának készültem. Mindenki nagyon…..
A depresszió és én üzenetek 2014.12.21 10:15:44
Ezt a mai kutyasétáltatás közben találtam. Ma a tegnap esti sörözés, és abból eredő fejfájás, valamint az éjszakai álmok hatására, a kétháztömbös körre indultam, és az egyik sarkon egy villamosszekrényre ragasztva találtam ezt. Miért? Ki? Kinek üzen?…..
Úgy látszik még számomra is nagy falat egyszerre leírni mindent. Bár nekem volt időm hozzászokni ezekhez az emlékekhez. Tegnap a halálfélelemről írtam, illetve arról a szeletkéjéről, amit 6 éves korom előtt éltem át belőle. Most kizárólag ezeket az emlékeket osztom meg…..