Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manzare

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piréz blog Már csak 3 százalék 2011.05.11 12:27:00
Egy új felmérés szerint a pirézektől még mindig fél Magyarország lakosságának három százaléka, annak ellenére, hogy ennek a népcsoportnak a fiktív volta évek óta köztudomású. A kutatási adatokból az is kiderül, hogy a homoszexuálisokkal szemben magasabb az elutasítás, mint a romákkal szemben. "A…..
Kopottas Targonca 2012 Elindultunk! 2011.06.02 14:20:00
Ezúton köszönjük szépen Lászlónak, hogy kedd este leitatott minket a Schönherzben, mert így a reggel 8-as indulás délután 2-re halasztódott :) Délelőtt még összepakoltunk, bescanneltük az útleveleinket a vízumokkal, megcsináltuk a táblát a stoppoláshoz, aztán 14:15-kor fel…..
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Dr. Orsovai Imre geológus tart előadást Gyógyító ásványok régen és ma címmel. Az ásványok, különösen a drágakövek az ókortól napjainkig vonzzák az embereket. Erre az érdeklődésre valódi ipar épült. A kereskedők között vannak jóhiszemű misztikusok és…..
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Sándor Klára turkológus, nyelvész tart előadást „A székely írás” címmel. A székely írás a legrejtélyesebb írásrendszerek egyike: tisztázatlan az eredete, hiába ismerjük jól betűit, mégis vannak olyan emlékei, amelyeket nem tudunk…..
Bruno Catalano Franciaországban született 1960-ban és ő is egyike azoknak a művészeknek, akik bevallva vagy bevallatlanul, de valószínűleg totál zakkantak (vagy akár gyermekkori trauma áldozatai szegények). A művészúr, mint ahogy a képeken is látható olyan szobrokat készít…..
Mintha valamelyik neorealista Fellini remekműből léptek volna át a párizsi falakba Gregos, a máltai származású, de ma már a francia fővárosban élő művész arcai. Első maszk szobrait még három évvel ezelőtt helyezte ki a város turisták által leglátogatottabb utcáinak, sikátorainak vagy passzázsainak…..
Az óceánokban úszkáló jéghegyek fog formájúak, a jetik szeretik lelopkodni a hegyekben kempingezők lakókocsijáról a kerekeket, a Golden Gate pillérei gitárokból vannak, az eszkimók meg Mercivel járnak vadászni, a tengeri akváriummá átalakított nappaliban békésen tengetik mindennapjaikat a házi…..
manzare 2010.08.12 21:43:35
ez király. danescobar.com/ a könyvjelzőim közt. Köszi! ERic Johansson gondolom megvan, elég hasonló dolgokat csinál, csak még bizarrabb.
Pár kép erejéig még csatlakozunk a lakótelepek, lepukkant épületek homlokzatának újragondolásával kapcsolatos témához, és bár az egyik legutóbbi komment arról szólt, hogy valakinek a színes falak annyira nem tetszenek, hogy részegen legszívesebben leokádná őket (???), én…..
A magyar társadalmat legkevésbé jellemző erény a szolidaritás. Ez a ridegség igaz természetesen a fogasztókra, így a Naiv Ügyfelekre is. Gábor például nem kegyelmez az érintőképernyővel hadakozó nyugdíjasoknak, csak remélni tudom, hogy ötven év múlva nem róla írnak nagyon…..
bdk blog archívum Is it Christmas? 2009.12.25 10:17:00
Az internet tudja az élet nagy kérdéseire a választ. Ha végső kétségeink között a Google keresőt kérdezzük, majd a találati listán kattintunk az első linkre, máris az adekvát válasz birtokába jutunk. Ki lehet próbálni, hogy az év összes karácsonymentes napján is helyesen működik a dolog:..
manzare 2010.01.19 11:36:16
Kételyeink vannak...   ... a tekintetben, hogy ... a homeopátiás Oscillococcinum szer - amely pézsmakacsa szíve és mája alkoholos oldatának hihetetlen hígítása - tényleg hatékonyabban javítja-e a gyerekek fütyülési képességeit, mint a természetes és magyar sárgarépa; a fütyülés…..
Hiába láttam először élőben ősznek, megfáradtnak, nekem a 70-es évek hosszúhajú dalnoka marad, utánozhatatlan hamiskás mosolyával, ahogyan tv-ből, fényképekről, lemezborítóról ismerhettem. Ugye jól emlékszem: egy Ki mit tud?-on láthattam először, ott énekelte - a…..
bdk blog archívum Hát ez mi? 2009.07.14 13:29:00
Nyájas Olvasóim! Rég játszottunk, és feladvánnyal is rég jelentkeztem. Itt az ideje egy könnyű nyári erőpróbának. Kérlek, válaszoljatok arra az egyszerű kérdésre, mit ábrázol az itt látható kép. Mivel bízom leleményességetekben, kicsit megnehezítettem dolgotokat. Viszont (ha nem érkezik helyes…..
A bizonyítékokon alapuló tudományos orvoslás és a homeopátia szinte egy időben, egyazon kihívásra adott válaszként alakult ki a 19. század elején. Az érvágással, hánytatással, purgálással, mérgekkel kezelt pácienseknek valami drasztikusan új dologra volt szükségük. Az egyik vonalon elkezdték…..
Már megnyitásakor hírt kellett volna adnom arról, hogy az OSZK gondozásában elkészült és hetek óta látogatható Örkény István honlapja. Most pótolom a mulasztást. A kezdeményezés kétség kívül igen dicséretes, szerteágazó olvasói igényeknek tesz eleget, igen értékes…..
Vagyok elég hiú ahhoz, hogy miközben József Attila emlékének is tisztelettel adózom születésnapján, aközben mégis saját versikéimmel ünnepeljem a magyar költészet napját, április 11-ét. Ezúttal a lejújabb, 2009-es kötetemben (Harmadvalaki) megjelent összes (harmincnál több)…..
Fotózni jó...! De amióta digitális gépekkel áldotta meg az emberiséget a civilizáció, a szelekció tűnik a legnehezebbnek.  Csöngét a múlt héten meglátogatta Budapesten egyik legkedvesebb itthoni, most Lemberg- ben tanuló barátnője (volt osztálytársa), és mivel Vlasztának…..
Épp a héten szembesült a Homár barkácsüzleteink középkori hómpédzseivel, amiken jó, ha az aktuális papírkatalógus szerepel, amiben alig van valami, keresni meg nyilván nem lehet. Tényleg annyira drága lenne felvenni egy embert, az online árlista frissítésére? Nem kell…..
Markovits Teodóra írja: "Esterházy Péternek sikerült a lehetetlen: létrehozta a matematika és a labdarugás irodalmi szintézisét. Illetve hát a dolog persze nem ilyen egyszerű.   Első lépésként az író elvégezte a futball matematikai modellezését. Abból indult ki, hogy a labdarúgás mozzanatait - mint…..
Kaptam egy felhívást, próbálok segíteni... "Fotósokat és fotókat kellene találnunk, azonnal, sokat! A rendszerváltásokról kellenének fotók százával. Bárkiket befogadna az EU-s projekt, profit, amatőrt... A téma: rendszerváltás, 89-ben és azóta, társadalmi témák,…..
[...] konkrétan hajazott egy ódon tengerParti, Nagy Lajos korabeli házra, minek szorgos takarító cselédei legkésőbb a mohácsi vész előtt felhagytak ez irányú serénykedésükkel; és a szinesztetikus hatás gyökerében gyilkolta meg (csírájában folytatom) a szemembe kiülni…..
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..