Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nork@

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
w Elzúgtak forradalmai 2009.03.16 09:00:00
  Tulajdonképpen minek ünneplünk egy olyan gusztustalan dolgot, mint a forradalom?   Egy másik ünnep óhajtása A tehetetlen halott ..
 Egy ország romlása nem a nagy bűnökkel kezdődik. A nagy bűnök ugyanis könnyen azonosíthatók, a közösségnek tisztességes része azonnal látja azok mibenlétét, s konstatálja: ez tűrhetetlen, ez így nem mehet tovább. Egy közösség morális alapjait jobban…..
Nork@ 2009.03.03 09:17:15
Vegyes érzések vannak bennem a tanárverésekkel kapcsolatban…

Egyrészt: lassan 30 éves vagyok, és örülök hogy nem pedagógiai pályát válaszottam, bár terveztem ezt is. Most nem örülnék neki, ha tanítanom kellene, főleg, ha általános iskolában. Nem örülnék neki, ha munkavégzésem közben féltenem kellene a testi épségemet.

Másrészt: emlékszem a saját általános iskolai élményeimre. Debreceni, külvárosi iskola, egyre növekvő arányban cigány diákokkal. Az én osztályomba is járt jópár felsőbb osztályból „lebukott”, túlkoros cigány gyerek. Mégse velük kapcsolatban vannak negatív élményeim, hanem a tanárokkal.

Emlékszem igazságtalan, önkényeskedő, hatalmaskodó viselkedésükre. Egy magáncégnél mezei alkalmazottként nem engedhetnék ezt meg maguknak…
Emlékszem, amikor igazságtalanul csak azért is bevágtak nekem egy egyest.
Emlékszem, sok tanár beskatulyázott engem, pedig nem vagyok cigány, csak szegény magyar gyerek voltam sok testvérrel. Nem jártam csinos ruhákban, így szinte sose tudtam 4-esnél jobb jegyet szerezni.

A sok tanárból, aki tanított, talán 1-2 akad, akire utólag is tisztelettel nézek fel. Köztük volt a matek-fizika szakos tanár – talán nem véletlen, hogy mérnök lettem? Pedig az irodalom is jól ment volna nekem, de egy életre meggyűlöltették velem a verseket.

Akkoriban suttogva beszéltük egymás közt – mi gyerekek – hogy Amerikában néha a diákok megverik a tanárokat. Ez akkor hihetetlen volt számomra!
És emlékszem, titokban arra vágytam, bárcsak nálunk is megverné valaki igazságtalanul hatalmaskodó magyartanáromat… Nem sajnáltam volna egy percig se.