Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sarek a Borg szófaragó

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borg Műhely titkok és Bit-Szösszenetek a közel 1 éves ürközi utazásunk folyamán gyültek össze. Diplomatikus levelezések, fenyegetések, hírek, információk ahogyan azok hozzánk eljutottak ========================= Ahogyan beszéltünk az akkor még hozzánk ellátogató…..
Sarek a Borg szófaragó 2009.02.06 18:26:26
@Winesack:

És csatlakoztak is :p
Ők lettek az USS csatahajóink egyikei.
A játék végéig kitartottak :)
Thnx nekik is.
Sarek a Borg szófaragó 2009.02.07 07:25:56
@Winesack:

Ez is Borg fegyver.
Verbális asszimilálás :) Hirtelen zavarukba, be is álltak a sorba :)))
borg Asszimiláltak 2009.02.04 15:32:00
Ma nagyon termékeny vagyok. Végre nem kell figyelni a búza és nyersanyag áramlást, így rengeteg időm lett. Nem is tudom, holnaptól mit csinálok. Lehet keresek valami rendes munkát. Egy rövid (de sajnos nem teljes) lista az asszimilált klánokról (akik témát kaptak a borg fórumban):…..
Ha már az AHA és a Borg leírta a maguk történetét, akkor érdemes lenne összefoglalni, hogy mi is történt Dél-Nyugaton...A Fremen történelem:Fontos az elején leszögezni, hogy a Fremen klánok a csatlakozásuk pillanatától kezdve egyenrangúak, függetlenül attól, hogy mi történt…..
Sarek a Borg szófaragó 2009.01.30 16:42:52
@lt. worf:

Szerintem, az igazi Kwisatz Haderach
II. Leto Atreides, volt. Sokkal jobb combói voltak mint az apjának, Paulnak :) Na jó ... az a vakság utáni látás sem semmi de amit II. Leto összehozott az Arany ösvénnyes dologgal szerintem az is eléggé ott van :))
Sziasztok!Megérkezett a várva várt Vogon ellencsapás. A visszavágóra alaposan felkészültünk, és újra sikerült egy kicsit izmosítani a védelmen, ami persze a kereskedőinkre nagyobb terheket ró, de ez legyen a legnagyobb bajunk.Minden további szócséplés helyett lássuk a…..
borg Hadititok 2009.01.29 19:33:00
Kis betekintés a Borg munkamódszerébe   Ahogy Worf parancsnokhelyettes is írta, már az elején tudatosan készültünk a feladatunkra, az asszimilálásra. Ennek egy része volt a tökéletes térnegyed megkeresése, a következő feladat viszont a regisztrálás után a terület egymás…..
Sarek a Borg szófaragó 2009.01.30 15:02:36
@etele a vogon:

A Vogonoktól lestük el a bürokratikus részeket.
Az hogy asszimilálunk egy fajt nem jelenti azt hogy erről Ők is tudnak :) Olvashattad lentebb:
"Biológiai és technológiai sajátosságaikat a miénkhez adjuk." ... persze úgy hogy arról Ti nem is tudtok :))
Na, ez az igazi Borg tudomány :)
Sziasztok!Lassan közeledünk a szerver végéhez, és még mindig nem tudjuk a választ az Élet, a Világmindenség, meg Minden nagy kérdésére. Kénytelenek voltunk hát meglátogatni Vogon barátainkat, abban reménykedve, hogy (némi papírmunkát követően) majd segítenek nekünk eme…..
Sarek a Borg szófaragó 2009.01.29 08:13:06
Nagyjónapot mindenkinek. :)

Nem terveztem hogy bármely klánszövetség Blogjába beleírok, de mostmár itt vagyok :) Gondoltam csak-csak a háttérben maradok, ahogy az elmúlt bő fél évben, de az itt olvasható rövidebb-hosszabb hszek megihletett engem is :)

Mókás így végig olvasni a 2. S1 szerver történéseit. Izgalmas és forgalmas egy év volt. Időnként olyan érzésem volt az itt olvasás közben, hogy tényleg találtatok valakit aki "elviszi a balhét" és lehet rá ezt vagy azt mondani.
Nem fogok külön kommenteket írni az egyes véleményekhez max dióhéjban válaszolgatok vagy észrevételezek ha eszembe jut valami, úgyhogy kénytelenek lesztek vagy átgörgetni vagy elolvasni :) Pechetek van, én is sokat szoktam írni ha rászánom magam így nem is olyan nehéz egy-egy kövér kommentet létrehozni ... igaz Nusy ?!

Akárki akármit mond én küldök Nusynak egy nagy virtuális kézrázást, (hamár másként úgy se találkoznánk) és elismertést az eddigi jelenlétéért, kitartásáért tevékenységéért és egyáltalán.

Lehet rá, rájuk fűt-fát, békát-gyíkot, papírzacskót dobálni de ha Ő/Ők nem lett volna ti sem tudnátok most miről beszélgetni stb. :)
(na jó lehet hogy tudnátok de nem ennyire vagy így ... vagy erről. )

Nusy: Amit ti ott az AHA berkekben vagy boszorkány konyhában kitaláltatok elismerésem. Server indítás után bő egy hónappal összeraktátok az AHA alapjait és képesek voltatok megjelenni egy egységes "arculattal" ami mindenki tudja hogy az ArcokHarcA volt.
Amikor először megláttam bevallom volt nézés bámulás ... a részemről legalábbis :)

A jelenlévő klánokból nem beszéltem vagy leveleztem Borg részről mindekivel de a Borg alapozásoknál és szövetség formálásoknál ott voltam és tudom tapasztalatból hogy egy ilyen szövetség formációt nem egyszerű összerakni. Egy csomó egyeztetés, levelezés hogy mi legyen a név, és egyébként hogy passzoljon egy egységes arculatba stb. De ez áll a Fremenekre is mert ti sem nyomtátok pitiben a sok ÁBC-s fremen klánnal :)
Igaz mi Borg részről nem akartunk sok kicsi borg klánt de még így is voltak masszírozások és levélváltások ,hogy ugyan már mégis hogy hozzuk össze a klánszövetséget úgy hogy az még jól is nézzen ki a klánlapon. USS-E ... C... stb szövetségesek azért voltak :) Aztán már ez sem volt fontos és mindenkinek az volt a neve amit akart. Még az is előfordult hogy mi írtuk hogy 'nehommá Borg nevű vlamilyen klán legyen hamár csatlakozik. Remélem nem sértődtek meg :) Így útólag úgy látszik hogy ez nem is annyira fontos dolog vagy talán még hátrány is ha nagyon egyenruhába akarjuk passzírozni az embereket. Bár azt inkább csak a Fremeneken éreztem hogy nem szorítja őket annyira az uniformis. Valahogy az AHÁból mégis csak-csak ki-kiszűrödőtt, hogy időnként szűkre szabtátok a katona ruhákat, bakancsokat. Volt akik élvezték ezt, akadt akiket szorított vagy akik elviselték, vagy beletörődtek.

Nusy mint főhadvezér ?!
Aki klánvezetésben van/volt az tudhatja, hogy egy dolog/ügy eldöntésének az a halála amikor mindenki mindenhez hozzászól és véleményt mond és megpróbál "okos" lenni. Van aki mindenben egyetért és akad mindig egy vagy két ember aki semmivel nem ért egyet :) Utána jól szavazgatunk és mégsem mindig történik meg amiért elindult az egész klánon belüli egyeztetés. Legfőképpen az nem történik amit stratégiailag helyes lenne. Talán nem véletlen hogy már a Rómaiak is felismerték hogy a időnként a katonai diktátorok nem is olyan rossz emberek :) Valahogy akkoriban mindig kihúzta a
sz@rból a mélyen tisztelt szenátust egy-egy talpraesett katonai vezető. Lehet nem volt népszerű de az eredményeket hozta :)
Gondolom korábbi szerver tanulságok alapján ezt a döntéshozatalt próbáltátok leredukálni egy vagy két emberre (én csak veled "találkoztam") hátha mégis gyorsabban lehet döntéseket átvinni és eredményt elérni. Kicsit szomorúan látom hogy mégis szavazott ott szenátus, vezetés, klán is és még ki tudja kik ... így tényleg nem egyszerű ügyezni és átninni a terveket akaratokká, eredményekké egy folyamatban.

Ha jobban belegondolok a serveren két csapat volt akik az eleje óta tudta hogy csodát fog/akar építeni : AHA és Fremen. A Borg csak késöbb döntötte el hogy na, azért mégis csak összerakunk egyet hamár itt vagyunk. Én is csak bíztam benne hogy nem építünk, és maradunk csak a militaryzálásnál ... hát nem. A Vogonok szintén csak katonáskodtak az elején :) Legalábbis az akkor ezt írtátok hogy Ti sem akartok csodát max támogattok majd vlakit és csata ezerrel :) Ez nem szemrehányás csak észrevétel :)

Apropó Vogon :)
Párszor leveleztem az elején a Vogon vezetéssel, (by Harox) hogy megnézzük vannak-e közös érdekek és olyan pontok amiket egy szövetségbe be lehet vinni, de úgy tűnt hogy az AHA [(V_V)] tevékenységek miatt próbálnak passzívak maradni és nem szólni, tenni senkinek ellent vagy mellette. Max egy MNT azért belefért késöbb. Még késöbb azért több is.
Úgy tűnt, hogy a Vogonok hirtelen a BORG-AHA ellentétek kellős közepén találták magukat. Így utólag nézve, valószínű én sem nagyon ugráltam volna a helyükben, két tűz közé kerülve legjobb csöndben maradni és építeni amit lehet. Ennek hatása volt talán az hogy a + - térnegyed csendesebb zúgába költöztek klánostul egy amolyan Vonon-Travian főutat építve odáig:P Tiszteletben tartottuk :)
Bevallom, sokunknak okoztatok akkoriban fejtörést, hogy vajon csak taktikázás megy köztünk és mégis csak az AHA malmokra hajtjátok a vizet és titkos fegyverként a hátunkba telepedtek csodaütőnek vagy tényleg csak függetlenek akartatok maradni ?
Végül is ott voltatok az V_V mellett talán még a kommunikáció se volt rosz köztetek (személyes ismerettségekből adódóan) de így utólag az idő meghozta az eredményt mert a fóru... akarom mondani, a hajónaplós bejegyzések alpján azt olvasom, hogy 2008.09.23 környékén bontottok velük teljesen a kapcsolatot (MNT) és az addig érkező támadásokra akkor kezdtetek ellenlépéseket tenni ... talán addigra elkészült a főút ... :)

Meg kell jegyezzem, szerintem talán túlzottan is óvatosak voltatok a szövetségeket nézve, hiszen ha akkori Borg megkeresésekre nyitottabbak vagytok akkor talán a Fremen konfliktusok itt a végén is másként alakulnak. Végeredményben meg az elejétől a végéig jó volt köztünk a kapcsolat csak nem szövetkeztünk annyira mint talán lehetett volna :)
Mindegy, ezt így utólag nem lehet elemezni vagy nem érdemes :)

Nusy: Emléxem elég sokat leveleztünk, és még cheteltünk is az első időkben. Érdekes virtuális kung-fu menetek voltak :) Azt gondolom, hogy Ott és Akkor dölt el, és lett világos, hogy az AHA a szerver végégi ellenfele lesz a Borgnak. (Ellenfél, nem ellenség!!)
És igen. Sokkal nagyobbak voltatok szövetségben már akkor hiszen legalább 10-15 AHA klánt fel tudtatok sorakoztatni egységesen ellenünk (is)mi pedig voltunk vagy 3-4 en szövetségben akkor még ?!
De legfőképpen a V_V volt érzékeny pont. Itt és talán most elárulhatom, - bár nem titok szerintem, - ha a V_V klán helyzetén és pozicióján nem nézetkülönbözünk össze, akkor kevesebb harcokkal vittük volna végig a szervert. Vagyis még ennél is több ember törölt volna érdektelenség miatt :)
A V_V klán akkori helyzete adta az alaphangot az AHA-Borg ellentéteknek :) Mi kitaláltuk (by Szőke kapitány) kikötöttük (volna) hogy a + - térnegyedbe ne legyen AHA klántag és huzzunk egy vonalat az origók mentén és slussz-passz. Azon kívűl azt csináltok amit akartok nem nagyon érdekelt volna minket :) Igaz, azt is tudtuk hogy ez valósággal nonszensz, hogy szinte egy egész klán kapituláljon vagy költözzön el főként hogy olyan játékosai voltak benne mint akik .... persze azóta tudtommal jópáran ki is léptek max az accok maradtak meg :) Azt csak te tudtahod biztosra megmondani miért is tették, mi csak találgathatunk :)

Szóval az AHA-BORG viták itt kezdődtek és ahogy gyürűzött tovább az AHA klánság ( egyre több arcos klán jelent meg ) úgy gyüjtöttétek az ellenfeleiteket is a többi térnegyedben is ... egymás közt, elég nagy slunggal jöttetek és kommunikáltatok. Ami átjött az az volt, hogy a különböző kissebb klánok akiket gyúrtatok rendesen, folyamatosan keresett meg minket, hogy segítsünk az AHA ellen ... najó párnak küldtünk védőket is csak hogy több AHA támadó hulljon el (mi, akik jobbára támadó klán vagyunk) de mókás volt az a helyzet hogy még egy AHA ellenes földalatti mozgalom is létrejött, csak azért hogy kitárgyalják, miként állítsák meg az AHA terjeszkedést, mert bizony Ők veszélyesebbek mint egy vírus. Nem mint a Vírus klán ... :) Bár ők is tettek pár kört a támadóikkal. Tehát az AHÁsok : Írtanak, rombolnak, demoralizálnak és elfoglalnak mindent amit csak érnek :)
Igaz nem mindig katonákkal hanem olykor fenyegetéssel, vagy szaftos levelekkel, titkos chet szobákban jobb belátásra bírni klánok vezetőit, de ki mondta hogy a háborús propaganda gépezetnek csak a valós világháborúkban kell hogy működjenek, nemígaz ?
Talán ennek hatására valóban.
Szinte minden klánban voltak beszivárgók, kémek és amolyan Stirlicek akik hozták vitték az infókat az éppen aktuális történésekről. így viszont tényleg mókásak voltak a körlevelek. Volt egy időszak amikor azzal múlattuk az időt hogy híreket kreáltunk amikről persze tudtuk hogy úgy is ki fognak szivárogni az ellenfeleinkhez hátha megtévesztjük őket. Szerintem nem sok sikerrel.
Emléxem, talán Unimatrixal beszélgettem egy kollektív Borg sörözés közben egy jó helyen és annak teraszán (?) hogy milyen infók jöttek aznap az AHA klánból. Kiderült, hogy tudják az AHÁsok, hogy tudjuk mit írnak de ez csak azért nem nagyon érdekli őket mert Ők is tudják hogy mi mit írogatunk körlevelekben és vica versa tehát a az egész kémkedés és infó szállítás már-már vicces szintet ütött meg és elfogadtuk hogy tök midnegy hogy hamis vagy valós körleveleket írunk úgy is el fogja olvasni az AHA vagy a BORG azt ha nagyon akarja. :)) Hihi ...
Azt is elfogadtuk már egy idő után hogy amikor Borg Kollektíve Sörözünk akkor vlami oknál fogva sokkal több támadás jön felénk mint amikor nincs ilyen összejövetel :))) Vajon hogy lehetett ez ? ... de mi meg jól kicsesztünk velük, mert volt nálunk wirelessre füzött laptop, mobiltelefon és egyéb kütyük amikkel jól irányítgattuk a védéseket, mentéseket ... persze több kevesebb sikerrel annyi sör után már foglalkoztunk is vele ...

Szóval, szerintem amilyen nagy viszhangot keltettetek az egész szerveren mellé téve az átható katonai politikátokat amivel ennek hatására, amennyivel meg tudtátok növelni a területeiteket és a klán tagságotokat ezzel egyenesen arányosan növesztettétek a szerveren az ellenfeleitek számát is. Mind a három térnegyedben. Gondolom ez bele is volt kalkulálva, csak talán az nem, hogy a BORG klánt nemtudtátok annyira gyorsan "lenyomni" az elején mint ahogy terveztétek, vagy felmerült bennetek. Egyszerű lehetett a képlet. Aki nem veletek van az ellenetek. Nekünk nem maradt más hátra a védekezéseken kívül, csak hátradőlve figyelnünk kellett, hogy miként terjeszkedtek, hány elletétes véleményen lévő klán életébe tenyereltek bele, és próbáljátok magatok mellé állítani őket. Elég sokan megkerestek minket fel, hogy inkább velünk szövetkeznek mint sem veletek egy csapatban játszanak és csak azért sem lesznek AHA klán.
Ide is oda is támogattunk vagy nyíltan, vagy csak fű alatt hiszen sokan be voltak tojva, hogy ha velünk nyíltan szövetkeznek akkor nekik annyi, mert rögtön célpontok lesznek nálatok. Igazuk is volt. Meg is értettük őket, volt is erre példa rendesen :)

Így kerülhettetek abba a helyzetbe, hogy a végére, szinte mind a három térnegyed egy felé fordult, ha nem is egészen de lényegében. Vagyis az AHA felé és ellen. A játék második felében a Fremenek jól mérték fel a helyzetet és látták, hogy a Borg elég erős ahoz, hogy ne ellenfle hanem szövetségese legyen egy esetleges végjátékban. Ráadásul az AHA elég rendesen osztotta őket is. Ez egy célszerű szövetség volt egy harmadik hatalom ellen. Ha ott és akkor nem akaszkodtok annyira össze a Fremenekkel és inkább egy kölcsönösen előnyös megoldás felé tendáltok, már az elején akkor mi lettünk volna eléggé megszorítva ... sőt talán ki is ütve a szerverről minket... de ez már egy másik blog vagy hajónapló bejegyzés témája inkább :)

Részemről Gratula mindenkinek aki itt volt és vagy velünk vagy ellenünk volt. Én élvezettel gyártottam a védőket és küldözgettem jobbról ballra. Éppen mikor hol volt szükség rájuk :)

Nusy: Így a végén azt mondom neked megint, akárhogy is esett, elismerésem az eddigi munkádért, írásaidért, terveidért, tetteidért, kitartásodért.
Aki nem így látja nem gond, elég ha mi tudjuk mi meló egy ilyen folyamat főleg család + meló mellett. Nekem ennyi időm mint neked a második szerverre már nem volt. Az elsőben még csak-csak de már ott is látszott hogy egy komplett diplomácia felügyelete és ügyvitele nem egy emberes meló ... Igaz REED kollega ? Ezért csináltuk a második szervert már ketten. A végén már talán többen is :))
Ezzel a Hszel is elbabráltam vagy két órát ... vagy többet is ...
de utálom ezt a Traviant :))))

Balra L. Mindenkinek kellemes napot és végjátékot :)

voltam magam :
Sarek
a Borg nagykövet és diplomatikus szófaragó