Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ancsoka

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyermeki kalandjaink A nagy nap 2010.08.22 21:38:00
Zoi augusztus 19-én 2 éves lett! Már előre mondtam neki, hogy nemsokára lesz a szülinapja. Persze Ő még nem igazán tudta, hogy mi is az, de azért nagyon belelkesedett, mire a nagy nap elérkezett. Számoltuk vissza a kis ujján a napokat, vagyis pontosabban azt,…..
Sógoromék kitalálták, hogy a mai napot kirándulással töltik. Pesten az állatkertbe tervezték a kiruccanást, meg ha már úgyis útra keltek, hát meglátogattak bennünket is, és az építkezésre is ki akartak menni. És mivel meghívtak, velük mentünk az állatkertbe a két…..
Gyermeki kalandjaink Hol kezdjem? 2010.07.30 21:41:00
Megint olyan régen sikerült bejegyezni, hogy azt sem tudom hol kezdjem. Talán ott, hogy június végén elmentünk anyukámékhoz nyaralni 3 napra... aztán ottragadtunk... több mint két hétre :). Férjuram ugyebár építgette a házunk belső falait, és nem láttuk napokig. A szüleim meg…..
   =========================================== === AKTUÁLIS KÍNÁLAT:  www.hasznalttartaly.hu === =========================================== Eladó több db poliészter ( poli-észter) anyagú, üvegszál erősítésű műanyag tartály!!! Lyukas, repedt, tönkrement, használaton kívüli tartályait…..
Gyermeki kalandjaink Jó tesó 2010.06.10 21:05:00
Zoi ügyesedik nagyon! Már akkora nagy lány, és annyira okos. Most látom igazán, hogy Kira még kis esetlen, hogy mennyire gyorsan megnőtt! És Zoi jó tesó... olyan igazi jó tesó! Remélem ez így is marad. Nagyon várta Kirát már akkor is,…..
Gyermeki kalandjaink Indulás 2010.06.06 10:54:00
Mit csinál egy anya, illetve egy apa, amikor vásárolni/kirándulni/játszótérre indul a gyermekével??? Minden hasonlóság az igazihoz csupán a véletlen műve! :) Ha anya indul: Előre jól kiszámítja, hogy mikor kell elindulni. Összegyezteti a gyerekek alvás/evés…..
Minden kapcsolatban megtörténnek azok a dolgok, amik képesek azt felbontani, de akár megerősíteni is. Nálunk ezek mindig hullámhegy-hullámvölgy formájában jönnek. Míg vártuk Kirát, több ilyenen mentünk végig, bár ezek elég lapos hegyek-völgyek voltak. Szépen…..
Gyermeki kalandjaink Baj-baj 2010.05.26 23:59:00
Fáj a has!!! Rettenetes!!! Szegény Kiki már egy hete szenved ettől a fránya hasfájástól... kora este kezdődik, és éjszakába nyúlóan tart! Sikít a fájdalomtól minden szopizás után... Annyira sajnálom... És nem elég, hogy sikít a fájdalomtól, felhergeli magát a…..
 Mit is jelent a szó kólika? Elvileg azt, hogy szegény pici babánk hasfájós! DE... mit is jelent ez a gyakorlatban? Ahogy Kira betöltötte a két hetes kort, napra pontosan, elmúlt a sárgasága - kicsit kiskínai volt pár napig - és elkezdődött a kegyetlen ordítás…..
Május 6-án, csütörtökön este 4 nap túlhordás után elég kemény, 6-7 perces fájásokkal küzdöttem. Apa lement edzeni, én meg beültem fürdeni, hajat mosni, mondván a jóslófájások elmúlnak a meleg vízben... hát ezek nem múltak. Aztán 11 óra körül szóltunk…..
Gyermeki kalandjaink Alakulunk 2010.05.15 21:44:00
Mindig rá kell jönnöm, hogy nem nekem való a blog-olás, mert ha véletlen eszembe is jut, hogy "Úristen, már mióta nem jegyeztem be semmit", sosincs időm rá, hogy bejegyezzek valamit! Most is így jártam... még idén egy betűt sem írtam ide! Szégyen!…..
Az ünnepi készülődés jól telt, és jó rövid volt. Igazából nem volt időnk nagyon sokat vásárolgatni, szóval végül úgy alakult, hogy 22-én beültünk az autóba, és addig mentünk, még nem maradt semmi a listán. A takarítást már 21-én elrendeztük, és 23-án…..
Gyermeki kalandjaink Nem könnyű 2009.12.22 22:41:00
Újra nagyon sok idő eltelt, hogy nem írtam semmit... Nem könnyű... Melózunk mindketten, amikor meg van időnk, Zoival töltjük. Közben építkezésen jár a fejünk, az után is rohangálunk állandóan. És akkor még nem is beszéltem a cseperedő "kisgolyó"-ról, aki miatt…..
Zoi dumcsizik! Sokat! Igazából sajnos általában fogalmunk sincs, hogy mit is mond, de azért próbáljuk megérteni. Ez általában abba torkollik, hogy a gyerek mutogat és egyre agresszívabban magyaráz, majd cirkuszol, és végül képes még a seggét is a földhöz verni, ha nem tudjuk…..
Elmentem a dokihoz, akinél éppen előttem "pukkadt ki" az Ultrahang gép! De nem hagytam magam, bementem a kórházba, mikor hétvégén ügyeletes volt... és ott volt a picike pötty a pociban. Ami persze nem azt jelentette, hogy lenyeltem egy meggymagot, hanem hogy újra indul a 9…..
Késett... észre sem vettem, de már 4 napja. Augusztus 28-án meló után vettem egy tesztet... kár hogy csak egyet. Pozitív lett. Apának kivittem a játszótérre mutiba... hát nagyon örült, bár jól meglepett minket, mert nem igazán így terveztük. A terv végülis ez volt...…..
Gyermeki kalandjaink Mit tudunk? 2009.09.08 11:40:00
Zoi megy. Sőt mitöbb: szalad! Hét végén voltunk nézelődni az egyik nagy lakberendezőáruházban, mert házépítésre szeretnénk adni a fejünket. Zoi egész idő alatt a mi kezünket elengedve egyensúlyozott a bútorok között. Annyira édes, mikor feltett kézzel tipeg-topog.…..
Újra itt! Megvolt a nagy nap, a szülinapom! Vagyis nem is egy nap volt, mert 19-én csak mi hárman - én meg anya meg apa - ünnepeltünk, aztán 20-án az egyik mamánál voltunk, 21-én pedig a másiknál. Úgyhogy három napon is szülinapom volt, és minden körülöttem forgott…..
"Annyi minden történik manapság velem! Először is úgy kezdődött, hogy 11 hónapos voltam éppen, mikor anya valami kék lyukas ülőkére ültetett és mondta, hogy most kakiljak meg pisiljek. Mivel előtte is már bemondásra kakiltam, hát kakiltam... és rögtön bele is ment a…..
Gyermeki kalandjaink Fogak 2009.08.05 12:36:00
Eddig várattak a fogak magukra... de most aztán belendült a dolog. Egyszerre négy fog kezdett nőni, alul, felül mindenhol. 1 már ki is bújt július 31-én egy kis hőemelkedéssel kísérve, de azt sem nagyon mutogatja még, mert nagyon érzékeny az ínye. Mondjuk az a szerencse, hogy…..
Gyermeki kalandjaink Az idő szalad 2009.07.28 10:46:00
Még alig ocsúdunk, és már eltelt majdnem egy év. Zoi elmúlt 11 hónapos, a bejegyzések pedig nem nagyon szaporodnak, pedig már annyi mindent tudunk. Zoi ült már 5 hónaposan és szépen megállt 8 hónaposan, ezért aztán nem mászott, hisz valljuk meg, miért is kellett volna neki...…..
"Január óta, tehát már 4 egész hónapja uszizni járunk anyával. Az első uszinapon szörnyű ideges volt anya, kialvatlanul, karikás szemekkel ébredt, remegő kézzel, összeszervezte az egész napot jó előre, hammát előre megfőzte, négyszer újra átnézte a csomagunkat, hogy…..
Mikor eljött a nagy nap - 2009 augusztus 10-e - a doki bácsink azt mondta, még semmi híre nincs, hogy hamarosan megérkezzen a picikénk. És azt is közölte, hogy elutazik pár napra, de ne aggódjunk, mert még van időnk. Aztán a szülésznőnk is elutazott pár napra pont akkor. Mondanom…..
A terhességemet elneveztük anti-terhességnek, hiszen semmi sem úgy zajlott, ahogy más mesélte. Nekem nem volt reggeli émelygésem, nem voltak búvár gyümölcsök és ételek (értsd: amik lementek, majd vissza is jöttek gyorsan) az étlapon, a kávénak nem hogy rosszul voltam a…..
Gyermeki kalandjaink Keresztelő 2009.04.20 11:04:00
Tegnap végre megvolt Zoi keresztelője. :) Nagyon fontosnak tartottuk már születésekor, hogy meg legyen keresztelve a picink, de valahogy mindig valami közbejött. Mikor nagyon picike volt, állandóan fájt a hasikája, aztán mire az elmúlt, addigra már keresztapukájáék nem tudtak…..