Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mgr. Karel Gott

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaszab megigazította az inge gallérját, mert még mindig szokatlan volt számára ez a fajta viselet. Rápillantott a mandzsettája alól kikandikáló karórájára és nyugtázta, hogy Sallai ismét késik. Hát igen, aki megteheti, az megteheti... A Május végi nap kellemesen felmelegítette…..
Kaszi menni nyugat! Odú 2012.02.07 03:51:00
Csókoltam mindenkit! Ahogy a legutóbb ígértem, jöjjön egy kis fejtágítás a szállásról. Mielőtt belecsapnék a lecsóba, annyit megjegyeznék, hogy kijött a szpész gomb a laptopon, amit nem sikerült visszatennem, és ez ráhatással lehet egy kicsit a külalakra :) Hogy jött ki?…..
Mgr. Karel Gott 2012.03.28 14:25:51
@gaborkaszab:

Igen pontosan erre. :) És ez azért említésre méltó, mert ennek ellenére sosem csap vissza. Valamiért meg tudták úgy oldani a csésze formáját, hogy ne bidé legyen a budiból, mint a legtöbb pottyantós alfajnál.
Jaj, eltértem a blog témájától, bár úgy hiszem mindannyiunk számára fontos kérdést feszegetek...
Kaszi menni nyugat! Happy (?) End 2012.03.19 00:29:00
És hát eljött a idő, amikor el kell hagynom New York-ot és ezzel együtt az amerikai kontinenst is. Az utolsó pár bejegyzést már a londoni szállásról írtam. Mellesleg nagyon pöpec a lakás, de ne rohanjunk ennyire előre, még megpróbálom előbb elvarrni az USA-s szálat. Szóval,…..
Mgr. Karel Gott 2012.03.28 14:21:15
@gaborkaszab:
Bizony kár, de majd legközelebb, valahol máshol.

Hát igen, azért így is jó volt... nem panaszkodunk egy percig sem. :) Majd ha egyszer összefúj bennünket a szél, akkor mesélek.
Röpke egy hét késéssel, de megérkezett az előző bejegyzésben ígért Empire State Building-es cikk is. Mentségemre legyen szólva, hogy nem értem rá. Így már sikerült is kimagyaráznom magam, igaz? :) Így belegondolva, nem őrölnek valami hatékonyan a blogírás malomkerekei, mert…..
Van egy épület, ami kevésbé híres ugyan, mint az Empire State Building, de már másodjára megyek el mellette, és mindkétszer arra jutottam, hogy érdemes lenne róla írni egy keveset. Számomra nem a sztorija érdekes, és nem is a viselt építészeti stílusjegyei hoznak lázba. Sokkal…..
Mgr. Karel Gott 2012.03.22 09:27:12
Két évvel ezelőtt nagyon hasonló módon próbáltak engem is lehúzni, csak akkor nem autópályán villogtak le, hanem egy út mellett álló segítségkérőnek álltam meg. Attila és barátnője is elég hamar levágták, hogy miről van szó, de hogy én ilyen helyzetben nem ajánlottam…..
Mgr. Karel Gott 2011.07.10 16:27:19
Sziasztok,

a posztoló vagyok, gondoltam reagálok már a kommentekben olvasott feltevésekre, kételyekre, hamár az „adócsalásom” közepette kitelik az időmből itt a kórházban. Bár nem volt ilyen kérdés, de a műtétem sikerült, köszönöm az aggódó hozzászólóknak a figyelmességet.

Nem magyarázni akarom a bizonyítványt, miért is tenném, mint azt írtam, most is így cselekednék a történtek során, viszont néhány dolgot megpróbálnék egyértelműsíteni, illetve pontosítani.

Igazatok van abban, hogy ilyen esetben nem szabad megállni, azonban a rendszám miatt muszáj volt meggyőződnöm, hogy nem hagytuk-e el. Amikor megtudtam, hogy nem erről van szó, már csak azzal törődtem, hogy komolyabb baj nélkül meneküljünk a szituációból. Ha azt kérdezitek, hogy megéri-e a kockázatot a rendszám, a visszaútra is gondolva azt mondom: talán, mivel elég nagy szívás keresztülszelni 3 országot úgy, hogy nincs hátsó rendszámod.

Az 5 ezer HUF gagyi ékszerért felajánlásával kapcsolatban: ismét szeretnék rámutatni arra, hogy a barátnőm rutin nélküli sofőrként volt jelen, én pedig gyakorlatilag tehetetlenül, félholtan feküdtem a hátsóülésen. Éppen ezért féltem, hogyha felbőszítem a gengsztert egy egyértelmű elutasítással, akkor rosszabbul járhatunk.
Mi garantálja, hogy utána békén hagy minket, nem jön belénk, ’neadjisten elkezd hadonászni egy késsel, pisztollyal, szamurájkarddal? Ezt megfontolva szerintem nem nagy ár.

A rendszám felírása, illetve az esetleges egyből történő rendőrhívás pedig szintén jogos dolog lehet, de nem az én akkori/jelenlegi helyzetemben. Már a hívásindításon volt az ujjam, de aztán átgondoltam a dolgot. Távol álljon tőlem, hogy sajnáltatni akarjam magam, de szerintetek ott és akkor mennyire kívántam a nyakamba venni egy feljelentési, tanúskodási procedúrát, ha esetleg megtalálnák a zsiványokat? Néhány napja a gerincemet piszkálgatta az orvos, jó esetben is két hónap felépülés vár rám rengeteg fekvéssel, azt hiszem érthető az önzőségem. Ehelyett leírtam itt, elmondtam két rendőr ismerősömnek privátban, és reménykedem, hogy valaki elkapja ezeket a szemétládákat.

És akkor lezárásképpen a TB biztosításomról, valamint a kezelésem helyszínének kiválasztásáról, mivel úgy látom sokak érdeklődését felkeltette és nem titok: a cseh nyelvet nem beszélem, őszintén szólva a cseh EÜ színvonaláról semmit sem tudok, viszont az EU-s tagállamok közti megállapodások biztosítják számomra a rendszerek közti átjárást, ezért kézenfekvő ötletnek tűnt, hogy itthon kezeltessem magam egy állami kórházban. A szkeptikusok pedig most kapaszkodjanak meg, mert megrázó dolgot fogok írni. Minden általam okozott költséget a cseh biztosításom fedez majd, tehát egy fillér adóforintjába sem fog kerülni egy hazai adófizetőnek sem, sőt mitöbb, a kórház, melyben jelenleg nyaralok, kapacitástöbblettel üzemel és több üres szoba is van az osztályon. És higyjétek el, nem kellett sehol senkit lefizetni, hogy ebben a csodálatos időben itt feküdjek az idegsebészeten, és figyeljem, hogyan csöppen le a pöcsömről az izzadtság a 40 fokban.

Remélem többek között mélyentisztelt Büszke Trollt is sikerült meggyőznöm, és ezt követően csínján fog bánni mérhetetlen élettapasztalatával, tájékozottságával és szókimondásával, és valaki végre elveszi tőle a billentyűzetet.

Üdv,
Attila
Finnország SM-Liiga 2008 2009.03.06 20:44:00
Sikeresen hazaértem lappföldről, de mielött élménybeszámolót tartanék, írok egy gyors megjegyzést a jégkorong bajnoksághoz.Szóval, kommentben érkezett egy olyan kérés, hogy videózzak le egy meccset. Nem hiszem, hogy ezt meg tudom oldani, mert csak egy hétköznapi fényképezőm…..
Na, azt hiszem, most már tudom, milyen egy jó hokimeccs! Mint, ahogy már mondtam, csütörtökön Ilves-Tappara mokimeccsre voltam hivatalos. Ez a két csapat van Tampere-ben, és természetesen ősi riválisok, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. A meccs elött kicsit féltem attól, hogy a…..
Finnország Képek 2009.02.16 21:30:00
Úgy döntöttem, nem töltögetek fel képeket erre a blogra, mert elég véges a tárhely, meg a múltkor is problémáim voltak a feltöltéssel. Cserébe viszont Niki regisztrált a fotoalbum.hu-ra és szépen szorgosan töltögeti is a képeket, amiket csináltunk. Már van jó sok. Tessék…..
Ma reggelre szerencsére jobban lettem, egy utolsó nagy izzadás kellett még hozzá éjszaka. Persze az orrom még folyik, meg a torkom is fáj, meg köhögök is, de ezek már nem számítanak. Láz, fejfájás elmúlt, étvágy megjött. Délelött behoztam hatalmas higiéniai lemaradásomat,…..
Mgr. Karel Gott 2009.02.04 20:55:55
csodálatos dolog ez az információs szupersztráda, ugye Szab Gáborka?! :)

Megjegyzés 1.:
A hajléktalanos esetről jut eszembe, hogy hasonló élményem volt már nekem is külföldön.
Prága belvárosában akartam letenni az autót, és pont ott álltam meg, ahol pár hajlékony csacsogott egy tablettás mellett. Kiszállunk a kocsiból, zárnám be, mire az egyik elkezd pénzt kunyerálni tőlem csehül. Ugyanígy, mint te, kérdeztem tőle én is, hogy tud-e angolul, és megdöbbenésemre lefordította a mondanivalóját angolra.
Aztán még mindig nem akartam neki adni pénzt gondolva, hogy vannak nekünk saját hajlékonyaink, akiket lehet segíteni. Odahívtam az autóhoz, megmutattam a rendszámot, és mondtam, hogy csóró magyarok vagyunk, van nekünk elég bajunk, bezzeg a csehek hasítanak, meg vastagabbak, mint a mint mi. Nem egy egyszerű mondatban fejeztem ki magam, de a csávó amint befejeztem a mondókám, hangosan felnevetett és kézfogásra nyújtotta a kezét, mintegy szolidaritás képpen. Lekezeltem vele, aztán mentünk a rákba, de még az orrom alatt eldörmögtem egy "anyádér nem dolgozol, ha még angolul is tudsz" tartalmú mondatot.
Aztán mikor mentünk vissza a kocsihoz, a rendőrök éppen oszlatták őket, de még egy kézlegyintést megejtett felénk. Itt kezdődik Ójrópa, de inkább ott fejeződik be...

Megjegyzés 2.:
izomtibi ajánlotta a modoros blogot (modoros.blog.hu) olvasásra, én teljesen rákattantam. Érdemes beleolvasni unalmasabb percekben, de szigorúan az elejétől.