Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m3peti

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vágó István a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy ellopták az ötletét és abból lett a honfoglaló című internetes játék. A honfoglalo.hu üzemeltetői szerint Vágónak elnézést kéne kérnie, bár ugyan elismerik, hogy a műsorvezető prezentálta a Honfoglaló tévés verzióját…..
A Petőfi-szobornál beszédet mondó Demszky Gábornak nincs egyszerű dolga, az m1 közvetítéséből az derül ki, hogy úgy kell üvöltenie a mikrofonba, mint Lemmynek a Hegyalja-fesztiválon. A köztévé ugyanis úgy döntött, hogy a térhangot nem adja be, csak a szókon mikrofonjából…..
m3peti 2007.03.15 14:16:37
Sziasztok! Szeretnék néhány érdekességet közzétenni a 48-as Forradalom és Szabadságharc kapcsán, mivel sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nem csak "echte" magyarok kűzdöttek a magyar nép szabadságáért.Ezt azért írom, mer túlságosan megerősödtek a túlzott nacionalista (szélsőséges) csoportok és engem ez különösen zavar.

Petőfi Sándor - eredeti neve Petrovics Alexander , édesanyja Hrúz Mária SZLOVÁK nem tudott magyarul
Damjanich János - SZERB és nem beszélt magyarul
Bem Apó - Józef Zachariasz Bem, LENGYEL
Aulich Lajos - NÉMET polgári családból származott
Kiss Ernő - ÖRMÉNY eredetű családból származott
Knezich Károly - Édesapja HORVÁT, Édesanyja Omar pasa lánya
Lázár Vilmos - ÖRMÉNY eredetű családból származott
Gróf Leiningen-Westerburg Károly - OSZTRÁK
Poeltenberg Ernő - OSZTRÁK
Dembinszky Henrik - LENGYEL
Wysocki József - LENGYEL
Dunyov István - BOLGÁR
És még egy érdekesség!
"Ezen túlmenô kételkedésre pedig az sem ad okot, hogy Windisch-Grätz értesüléseit Böhm altábornagy egyáltalán nem sietett megerôsíteni. Mert bizonyosra vehetjük, hogy ha az ô alárendeltjeinek a Windisch-Grätztôl kapott parancs vétele után sikerült volna lecsapniok a Brünnbe érkezett zsidókra, akkor ezt az altábornagy úr azonnal és diadalittasan jelentette volna a fôparancsnoknak. Ha viszont emberei eredménytelenül nyomoztak a csempészek után, akkor erre csupán kétféle magyarázat adható: vagy az, hogy emezek ügyesen álcázták magukat és így túljártak az ôket nyilván buzgón kajtató, de rendôri tevékenységre ki nem képezett katonák eszén, vagy az, hogy mire Böhm emberei kutatni kezdték ôket, addigra már teljesítették küldetésüket és az általuk felvásárolt árucikkekkel rég úton voltak hazafelé.
Egyszóval: nyugodt lélekkel elhihetjük Windisch-Grätznek, hogy némely magyar zsidók 1848 novemberének végén a honvédsereg számára szükséges hadfelszerelési cikkek beszerezése végett csakugyan elmerészkedtek a kétfeju sas fészkei közé tartozó Brünnbe, s feltételezhetjük, hogy ezáltal e vállalkozó szellemu férfiak is hozzájárultak annak a véleménynek a megalapozásához, amelyet Szemere Bertalan miniszterelnök utóbb, 1849 májusában úgy fogalmazott meg, hogy "alig van népfaj, mely a zsidókat huségben és munkásságban nemzeti háborúnk körül felülhaladná"

A méltatlanul elfeledett, Szemere Bertalan nevéhez fűződő 1849. évi IX törvényben fogalmazódik meg: “1. § A hazának polgárai közt vallásbeli különbség, jog és kötelesség tekintetében különbséget nem tevén, ezen elv szerint kijelentetik, mikép a magyar álladalom határain belől született, vagy törvényesen megtelepedett mózes vallású lakos, mind azon politikai s polgári jogokkal bír, mellyekkel, annak bármelly hitü lakosai bírnak … Nincs vallásfelekezet, mellyből szabadságharczunkban hősök és dúsan áldozok nem támadtak volna: alig van népfaj, mely a zsidókat hűségben és munkásságban nemzeti háborúnk körül felülhaladná; a jogegyenlőség kimondása újjászületésünknek egyik szükséges következménye, s midőn azt a móses vallásuakra alkalmazzuk, az emberi s polgári kötelesség egyszerű teljesítésén túl, a hazafiui érdemet jutalmazzuk meg… Ez a törvény a szabadságharc bukása miatt sohasem lépett hatályba, de a zsidó-magyar együttélés első, szimbólikus jogi aktusa.

Most akkor kérdem én, miért van ez az országban tapasztalható idegengyűlölet? Tudatlanságból fakad?