Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KovácsImre

23 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
401 nap szabadság Óda 2023.06.30 10:13:11
Van az úgy, hogy egy utazás csalódás - például amikor az órákon keresztül beállított, naplementés katalógusfotó helyett egy szelfiző turistákkal telezsúfolt, lehetetlen helyre érsz, ahol ráadásul kiderül, hogy maga a híres látnivaló éppenséggel kicsi és jelentéktelen a valóságban. Aztán van, hogy…..
Ven egy nagyon kedves, belevaló, nagydumás ügyvédnő ismerősöm, aki egyszer azzal a szófordulattal élt, hogy "olyat te még a büdös kurva életben nem láttál". Nos, vannak helyzetek, ahol ez a jó kifejezés, legyen mégoly sarkos vagy inkább úgy fogalmaznék: karakteres is. Szóval. Én még ilyen általános…..
Ugyan még most is közel két teljes hónap hátra van a sabbaticalomból, annak a szele, hogy a végéhez közeledik ez a nagyszerű időszak, már hónapokkal ezelőtt (!) megérintett. Sőt, egy ponton kifejezett rettegés lett rajtam úrrá, amely egyáltalán nem annak szólt, hogy vissza kell mennem dolgozni,…..
Amikor még az NFÜ-ben hánykolódtam, és épp ész nélkül költöztünk egyik helyről a másikra, dolgoztam többek között a VII. kerületi Kéthly Anna téri irodaházban is. Az élet úgy hozta, hogy jó Dávid barátommal ebédeltem a minap, és ide tértünk be ebédmenüt fogyasztani a menzára. Mivel az irodaházban…..
401 nap szabadság Ötszörös... 2023.04.23 15:53:21
... félmaratonista lettem. Nem kis dolognak tartom, hogy a korábbi, átlagosan kétévente gyarapodó befutóérmeim mellé fél év leforgása alatt szereztem még kettőt. Már a tavaly novemberi balatoni félmaratonon megjött az ihlet, hogy a legkézenfekvőbb lenne edzésben maradni, és kvázi lendületből…..
Mióta megkezdtem a sabbaticalt, tulajdonképpen maguktól mennek le rólam a kilók, aminek nyilván megvan az oka, de ez az ok biztosan nem az, hogy elkezdtem volna tudatosan étkezni, erről ugyanis szó sincs. Én továbbra is a magyaros konyha és a méretes adagok híve vagyok. Oké, egy-két tényleg…..
Folytatom, amit az előző posztban megénekeltem: bekattant nálam a kerékpározás. Kedden remek idő volt, 17 fokba hajló napsütés, úgyhogy ismét kitoltam a drótszamarat a garázsból, és nekiindultam egy kicsit nagyobb körnek. Felmentem Tahitótfaluig, ott a hídon be a Szentendrei-szigetre, majd onnan le…..
Jó 18 évvel ezelőtt (jó ég...) a hobbijaim közé tartozott a bringázás. Volt egy viszonylag jó mountain bike-om, sokat túráztunk, sőt, még hegyi mountain bike versenyeken is indultam, emlékezetes például a 2004-es Duna Maraton, ami a budai Várból indult és a visegrádi Duna-partra érkezett, eközben 67…..
Nem vagyok különösebben bringázás-rajongó (noha mint városi közlekedési eszköz, elismerem a létjogosultságát és előszeretettel használom is ebben a minőségében), de ez a hirtelen felmelegedő levegő, amikor a tavasz előbukkan, egyszer csak lesz némi ereje a napnak és végre nincs zimankó, oly módon…..
Megdöbbentő, hogy egy sztenderd háztartásban mennyi apró-cseprő elintéznivalóval lehet szembesülni. Már csak azért is javasolnám ezt kipróbálásra sokaknak, mert általános tévképzetként tartja magát az a gondolat, hogy egy háztartásbeli, aki otthon van, kvázi nem csinál semmit. Az edények maguktól…..
Jónéhány éve már, hogy ha a bakancslistámról kérdeznek, avagy szimplán az első számú úticél-álmomról, akkor a Feröer-szigeteket válaszolom. Az első alkalom óta, hogy képeket láttam erről a szigetcsoportról, felugrott a képzeletbeli ranglétrám első helyére, és folyamatosan ott van. Aki maga is…..
A "magyar nyelv ügye" kifejezésről elsősorban a reformkor ugrik be talán nem csak nekem, de többünknek is. Az én szemszögömből nézve viszont ez a gyerekeim kapcsán nyer új értelmet: mivel kétnyelvűek, folyékonyan beszélnek lengyelül és magyarul is, elsődleges nyelvük pedig, hiába élünk…..
401 nap szabadság Az év vége 2023.01.02 14:47:19
Az év utolsó néhány napja pontosan olyan volt, amilyen ideális esetben / reményeim szerint a jövő év lesz. 30-án délután spontán elhatározásból vettem egy last minute színházjegyet, 31-én pedig elmentem a minden évben megrendezett szilveszteri futóversenyre Csömörre. Elsején pedig kirándulni /…..
Az utóbbi időben azon kapom magam, hogy rengetegszer gondolok a munkahelyemre. Egyrészt régi történetek jutnak eszembe, másrészt múltbéli és jelenlegi kollégák, harmadrészt már azon töprengek, mi lesz, ha majd újra dolgozni kezdek. Inkább bejárós leszek-e, vagy túlnyomórészben home office-os. Ha…..
401 nap szabadság Négyszeres... 2022.11.23 18:45:30
...félmaratonista lettem. A legutóbbi, 2018-as célba érkezés óta igencsak elengedtem magam, egyszer sem futottam még tíz kilométert sem, amíg idén össze nem szedtem magam, és el nem kezdtem felkészülni az újabb félmaratonra. Azóta ismét más szférákban mozgok, megvolt a jópár 10-16 km-es edzés,…..
Nagyon szeretem az őszt, minden szempontból. Egyrészt végre vége az általam egyre kevésbé elviselhető kánikulának, másrészt a természet felveszi a színes ruháját, és nagyszerű kirándulásokat lehet tenni.  Az őszön belül azonban megkülönböztetek egy úgynevezett "késő őszt", ami értelemszerűen így…..
Sikerült meggyőznöm magam, valamint összeszedni a kellő motivációt és elszántságot, hogy 2018 után ismét félmaratont fussak. Ugyebár mikor, ha nem most, amikor igazán van időm edzeni. November 19-én lesz a nagy esemény, azaz már igencsak a célegyenesben vagyok. Ott tartok a felkészüléssel, ahol…..
Tegnap reggelre Biankám lebetegedett - semmi komoly, csak egy kis köhögés, hőemelkedés, de a lényeg, hogy itthon tartottuk, egyrészt hamarabb meggyógyul, ha nem megy ki minden szünetben változatosan hanyag öltözékben az udvarra, másrészt így korrekt a többi gyerekkel szemben. Illetve hát ugyebár…..
401 nap szabadság Mindennapok 2022.09.20 09:57:58
Én sem gondoltam volna, de még most, 3 hónappal a sabbatical kezdete után sem állt igazán össze a napirendem. Jónéhány tekintetben ott tartok, ahol szerettem volna, egynémely területen azonban még egyáltalán nem. Az első és legfontosabb, hogy egyértelműen érzem a szabad idő és szabad elme hatásait a…..
401 nap szabadság Osztrák me-time 2022.09.01 15:30:25
Mint immáron több éve, idén is tartottam egy saját nyaralást, és hasonlóképpen az eddigi gyakorlathoz, ismét túrázni mentem. A helyszín azonban a jól bevált, mi több, a szívemhez igen közel álló lengyel Tátra helyett ezúttal az osztrák Alpok volt, ez jött jobban lábra logisztikailag.  Nettó négy és…..
401 nap szabadság Nehéz álmok 2022.08.03 15:24:50
A nyár a szokottnál is aktívabban telik, köszönhetően nagy részben a végtelenített szabadidőmnek. A programokról is írok majd, de előbb inkább ellopom Verne: Nemo kapitányának egyik fejezetcímét, és beszámolok néhány nehéz álomról. Még egészen a sabbatical elején hívtak engem be - persze csak…..
401 nap szabadság Szerdai idill 2022.07.07 13:29:39
Még csak másfél hete kezdtem el a sabbaticalt, de - egy sima, mondjuk kéthetes szabadság ugyanezen időpontjához képest - úgy érzem, rohamosan, legalábbis a vártnál sokkal gyorsabban szellőzik ki az agyam. Elkezdett átjárni egyfajta tényleges, kompromisszummentes szabadság-érzés, valamiféle széles,…..
401 nap szabadság Az első napok 2022.06.30 11:28:49
Hát elkezdődött. Rögtön az idei utolsó munkanapom délutánján szedtük a sátorfánkat, és kicsattogtunk a Rax-Alpokba egy romantikus hétvégére (gyerekek táborban ill. nagyszülőknél).   A Rax a Budapesthez legközelebbi magashegység, legalábbis nyugati irányban, mert északon az Alacsony-Tátra és a…..
Azt már szinte mindenki tudja, hogy a lélek súlya valahol 21 gramm körül van, azzal viszont talán már kevesebben vannak tisztában, hogy grammja olyan 120 000 forint körül mozog. A Lányom nélkül soha című megkérdőjelezhető minőségű kalandregény alapján készült valóéletbeli…..
Nem tudom, hogy Pokyvali türelmetlenségének mennyire van sok alapja, mert én nem járok a levelében említett úton naponta, így sosem tűnt fel, hogy van ott értelmetlen lámpa. A városba befelé viszont nem feltétlenül szivatás okán lehet hosszan piros, hanem hogy elosszák kicsit a…..