Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phoboss

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha baj van,tessék jelezni a szülőnek,akkor is,ha nem látszik tünet,hogy legalább tudjon róla,és eldönthesse,mit tegyen! Tisztelt Praxis Blog!     11 éves kislányom a testnevelés órán egy pénteki napon leesett a bordásfalról a fejére. Lefelé kellett lógni, és nem…..
Odalépett Pankához és a következőket mondta szó szerint: Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye. Na itt borult el az agyam. Olvasónk kislányát vitte vérvételre, ahol ahelyett, hogy a félős kislányt megnyugtatták volna, elkezdett minősíthetetlenül viselkedni vele a műveletet…..
phoboss 2012.11.06 21:21:09
A kisgyerekes anyukák egészségügy témában (is) hajlamosak túlozni meg picsogni, viszont ez a poszt egyáltalán nem ilyen. Nem egy olyan szülő írta, aki csak a rosszat látja meg, elküldi melegebb éghajlatra azokat, akikkel rossz tapasztalatot szerzett, ugyanazt kívánja a szemét eü dolgozók gyerekeinek és fogadkozik, hogy egy életen át kerülni fogja az adott intézményt. Épp ezért számomra hitelesnek tűnik.
A gyereknek joga van félni a tűtől, a szülőnek, orvosnak az a dolga, hogy ezt megfelelően kezelje. A szülő ezt meg is tette, a nővérről/orvosról már nem mondható el.
Sok hisztis gyerek (és felnőtt) van, ez a gyerek nyilvánvalóan nem volt az, a félelem ellenére sem.
Tény, hogy a nővérnek, orvosnak keveset fizetnek, tény, hogy sokan várnak kint, viszont a munkájához az is hozzá kellene tartozzon, hogy a pácienssel rendesen és emberségesen viselkedik. Bizonyára rossz napja volt, amihez hozzájárulhatott előzőleg néhány hisztiző gyerek meg szülő is, de ez nem indok arra, hogy azokon töltse ki a dühét, akik megfelelően viselkednek.
Tény, hogy sokszor ők mentik meg az életünket, viszont ez nem jogosítja fel őket arra, hogy úgy bánjanak velünk, mint egy kivetett kutyával.
Egy félő gyereket (vagy bárkit) ijesztgetni (miszerint "nagyon fog fájni" a vérvétel) és lehülyézni elfogadhatatlan és minősíthetetlen.
Ez a nővér/orvos egyértelműen bebizonyította, hogy nem való a szakmájába.
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
phoboss 2012.09.21 22:03:26
@Li2: Ez mind szép és jó, viszont erre simán lehet azt mondani, hogy ha az orvosnak semmi köze ahhoz, hogy a hozzátartozó 48 óráig nem aludt, ki van borulva, mert az anyja 200 kilométerre tőle életveszélyes állapotban van, meg ellopták a lánya telefonját, akkor a hozzátartozónak honnan kellene tudnia, hogy az orvosnak az az első három és fél nyugodt perce aznap, hogy enni meg pisilni sincs ideje és mikor tudja elhozni a gyerekét az oviból?
Mindkét féltől elvárható bizonyos fokú empátia szerintem, nem csak az egyiktől.
phoboss 2012.09.22 12:56:07
@Li2: ok, egyetértünk.

@Babette: :D
Minősíthetetlen hangon beszéltek a lányommal („gyere be te hülye, nem érünk rá”), majd az asszisztens megragadta a karját és be akarta húzni és egy pofonnal fenyegette meg.ha tovább hisztizik. Tisztelt Praxis blog!   Friss történettel jelentkezek. gyakran olvasom…..
Minden azzal kezdődött, hogy a csajom megfürdette Lemmy-t. Éppen hogy csak túlvoltunk a kismiskárolásán, és amikor az utolsó varratokat szedte ki Timi (Lemmy közben úgy nézett rá, mint egy megtestesült macskaistenre) a hasából, úgy volt vele, hogy ha valamikor, akkor most kell…..
"Sziasztok,Picur, a ház ura augusztus 1-jén lett hároméves. A képen a tortával látható. Itt még igen érdeklődő volt, de sajnos nem nyerte el a tetszését a cucc. A nap hátralevő részében sajttal és husikával ünnepeltünk. Azok őfőméltósága kényes ízlésének is…..
Sokáig érlelgettem magamban ezt a történetet, talán azért is vártam bő egy hetet, hogy ne indulatból, ne elkeseredésből írjak, hanem csak úgy, mintha az egész nem is lett volna annyira mellbevágó, mintha az, ami történt csak egy "eset" lenne a játszótérről, ahol nap…..
A tegnapelőtti vérnyúl után íme egy vérpingvin, avagy a szelíd külső senkit ne tévesszen meg! :-)Forrás: indavideo..
"Sziasztok! A képen látható pöttöm kandúr (kb. 7 hetes) a napokban került hozzánk. Rendkívül bolhás volt, horrorfilmbe illő tenyészettel... Fárasztó, ám eredményes kezelésünknek hála most már egészséges és eleven... Ám szegénynek még nem sikerült nevet adnunk.A…..
phoboss 2011.09.05 16:04:29
Persze, mért pont róla írok, amikor rajta kívül ez meg az meg még más is belefullad a Balatonba. Azért, mert kötődöm hozzá, azért. Zsebkendőket elő, szomorúság lesz.Az idei balatoni szezon egyik utolsó áldozatát Simon Józsefnek hívták, 24 éves volt, csütörtökön fulladt…..
phoboss 2011.08.29 14:23:55
@neoteny: te Asperger-szindrómás vagy? Akkor meg pláne értelmetlen volt mindenféle vita empátiáról, érzések megértéséről.
Számos Asperger-szindrómásnak valóban átlag fölötti IQ-ja van, azonban ez semmit nem jelent, ha valaki nem tudja megfelelően használni. Talán arra is használhatnád az intelligenciádat, hogy belásd, te más vagy, mint az átlagember, és ebből kifolyólag másképp látod a világot, másképp kommunikálsz, valamint az érzelmi intelligenciád (állapotodból kifolyólag) jóval alacsonyabb az átlagosnál. Nincs ezzel probléma, ha belátod és megpróbálod minél jobban kezelni, és ha magad előtt elismered, hogy NEM ez a megszokott, NEM ez a társadalom által elvárt. És épp ezért, ha tényleg Aspergeres vagy, empátiáról, érzelmekről szóló vitában állandóan szembemész másokkal, hogy márpedig neked van igazad, mindig akadályokba fogsz ütközni. Ne várd el az átlagembertől, hogy úgy gondolkozzon, mint egy Aspergeres, mert ez lehetetlen. Meg kell tanulni elfogadni saját magunk és embertársaink másságát.
Szóval ne csak dicsekedj a magas intelligenciaszintettel, hanem használd is, mert önmagában az sokat nem ér.
(Ja és nem vágtam be a durcit, csak értelmetlennek tartottam a vitát, és jé, tényleg az volt.)
phoboss 2011.08.29 15:29:28
@Zébácsi:
"vannak érzékenyebb emberek, akik érzékenysége nem valami kifelé megnyilvánuló póz, hanem valós tulajdonság"

Azt hiszem, én pontosan ebbe a kategóriába tartozom. Én is megsajnálok egy kivert, csontsovány, szomorú tekintetű kutyát. Mások meg nem, és ez is emberi természet. Pontosan amellett érveltem, hogy egymás másságát el kellene fogadni. Ezek szerint nem voltam eléggé érthető.
Azt nem tudom, hogy a sünik szeretnek-e fürdeni, de azt remélem, hogy azt a fogkefét utána nem használja orálisan a gazdi. :-) Forrás: indavideo..
Panzej blogja I am back! 2011.08.16 23:20:00
 Internetes szenzáció! Dübörög a Goldenblog verseny! Panzej újra az élbolyban! Munkatársunk a helyszínről jelentkezik: -Ööö.. Itt vagyok a Panzej családnál. Nagyon izgatott vagyok. A helyzet egy kicsit bonyolult, de megpróbálom szóra bírni hősünket. Panzej! Mit gondol…..
phoboss 2011.08.24 14:43:43
@"the dragon": ha te itt mérhetetlen agressziót tapasztaltál, szerintem fogalomzavarban szenvedsz.
A te "elemzésed" után mit vártál a blog írójától? Hogy megsértődjön?
Ezen én is csak nevetnék.
A blog témája természetesen nem mindenkit érdekel, így van ez más blogokkal is. De mindenki arról ír, amiről akar.
Viszont a stílus már a személyt minősíti. Te a stílusod alapján pont olyannak tűnsz, akivel fölösleges vitázni, mert az észérveket sem érti és a sajátjától eltérő gondolkodásmódú embereket sem.
Na meg örömet okoz neki mások fikázása.
Písz :)
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     2006. szeptemberében…..
Kalapot emelek a gazdi és a kutyus előtt: csodálatos látni, hogy így "dolgoznak" együtt.Forrás: indavideo..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!   A…..
phoboss 2011.08.05 15:20:35
@ArgonX: természetesen nem mindenért az anyuka a hibás. Valóban lehettek volna vele kedvesebbek, empatikusabbak. Legtöbb kommentelőnek sokkal inkább az szúrt szemet, hogy az anyuka viszont mindenért az orvost meg az asszisztenst hibáztatja, véletlenül sem látja be, hogy ő is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy így alakult a dolog. Nem készítette fel a gyerekeket arra, hogy sokat kell várni, semmit nem vitt nekik, amivel lefoglalhatták volna magukat, nem fegyelmezte őket. Még véletlenül sincs ott, hogy az anyuka elnézést kért volna az asszisztenstől azért, mert a kisfiú tegeződve visszabeszélt neki, sőt, megsértődik, amiért az asszisztens ezt szóvá teszi. A kislányt sem készítette fel arra, hogy hogyan fog zajlani a vizsgálat. Csak a rosszat látja, és előítéletes is. Utólag panaszkodik, hisztizik, természetesen neki is van igaza, de magába nézni, azt már nem.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt blog!  …..
Panzej blogja Brékó, brékó! 2011.06.29 00:49:00
Kedves Közönség!Egy immár négy gyerekes anya keresi a kegyeiteket így hajnali egy óra tájban egy nyekergő és három - egyelőre alvó - másik gyerek társaságában. Van egy férj is valahol, de ő nem számít, jelenleg a számítógép ölelő karjaiban keresi a menedéket, így rövid…..
Panzej blogja Ma! 2011.06.16 22:40:00
Bréking: Fiunk István ma, a koradélutáni órákban megszületett. 3780 gramm, 59 cm. A baba, úgy tűnik, egyelőre jól érzi magát a Föld nevű bolygón, a mama pedig "a világ legboldogabb nője". Hosszú séta után, indítással, bő 2 óra alatt lett meg a gyerkőc, a…..
Panzej blogja Talán holnap? 2011.06.15 16:57:25
Brékóbrékó, megint itt van az a nő, tudjátok, amelyik sosem szül meg, az.És nem mond senkinek sem újdonságot azzal, hogy még mindig nem szült meg, nem, pedig kipróbált pár dolgot a hosszúra nyúlt listából, amit felhalmoztatok neki, na jó, a bábakoktélt azért nem merte.Szóval…..
phoboss 2011.06.16 00:54:31
T Despota! Gondolom talán nem rossz néha jót is hallani az orvosokról, emberekről. :)Íme egy régi történet.Rosszul kezdődik ugyan, de...A bringámat szervizbe adtuk, fék, csapágy, gumi ellenőrzés végett. Úgy véltük, jó lenne, ha túrák előtt rendben lenne biztosan.Visszakaptuk…..