Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MOMO

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt hét végén tűnt fel – mikor a Bizottság elnöke levelet írt dán kollégájának a tervezett dán schengeni szigorítások miatt – hogy José Manuel Barroso hivatalos aláírása hmmm… meglehetősen…..
Alig egy hét van már csak hátra a Lisszaboni Szerződésről szóló írországi népszavazásig. A kampány utolsó hónapjában felgyorsultak az események, és úgy tűnik Írországban majdnem mindenki azon van, hogy meggyőzze a maga igazáról a bizonytalan szavazókat. Legutóbb például…..
EU - Erről Ugatok Több Európát! 2009.09.18 15:15:00
Tegnap megkeresett bennünket egy telefonáló, aki azért kért tőlünk segítséget, mert nem kapta meg Szlovéniában a fizetését. Egy magyar újságban lévő álláshirdetésre jelentkezett, szlovén cégnél dolgozott, megszereztek neki minden szükséges papírt, de több havi…..
Idén novemberben lejár a 2004-ben megválasztott Európai Bizottság megbízatása, a testületet vezető José Manuel Barroso azonban láthatólag minden követ igyekszik megmozgatni újraválasztása érdekében. A tagállamok vezetőit már sikerült megnyernie, az Európai Parlament azonban…..
Ismét sikerült leporolni azt az örökzöld témát, hogy az Európai Unió eurómilliókat költ propagandára, saját maga fényezésére. Hiába, a nyár már csak ilyen, az eurokraták nyaralnak, az uborkák újra görbülhetnek, kell valami hír... Az uniós kommunikációt kiveséző svéd…..
Az Európai Uniót gyakran szokták - alaptalanul és jogosan egyaránt - kritizálni amiatt, hogy feleslegesen "túlszabályoz" bizonyos dolgokat, míg más területeken sokan az egységes uniós fellépést hiányolják. A héten mindkét téren előrelépésről lehet beszámolni: az…..
Miközben az Európai Parlament utolsó csodafegyvereit állítja hadrendbe (Luis Figo, Kate Ryan és egy űrhajós formájában) a hétvégi EP-választáson való részvételre buzdítás érdekében, az Erről Ugatok olvasói már a végeredményt is megismerhetik: Magyarország 22 helyéből…..
Az egyik blogger-kolléga a minap azon kesergett, hogy az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mit csinál az Európai Parlament. Példaként egy olyan esetet hozott fel, amelyben egy reménybeli választóival ismerkedő ír képviselő-jelölthöz azt a kérdést szegezte a közönség egy…..
MOMO 2009.05.15 09:50:44
@idelle: Szerintem sikerült pont két olyan képviselőt is kiemelned, akik csinálnak valamit, akikről hallani, ha picit odafigyelsz. Hegyi Gyula éppenséggel nagyon nem tartozik a Boss öltönyös figurák közé, ismeri az embereket "odakint" és beszél is velük, aktív ezernyi területen a környezetvédelemtől a kommunikációig. Ha egy kicsit is érdekel, mi történik az EP-ben, Olajos Péter hírlevelét ajánlom figyelmedbe, az egyik legjobb és leghasznosabb....
Mindenesetre van, amiben egyetértek veled, látnia és hallania kellene mindenkinek, mit is csinálnak 24-en az EP-ben.
"Elfogyott a türelmem" - mondotta az Európai Bizottság ipari biztosa egy német rádiónak nyilatkozva a múlt héten. Günther Verheugen haragját az váltotta ki, hogy habár az EU évek óta szorgalmazza az egységes mobiltöltők bevezetését, az ügyben érdemi előrelépés nem…..
Tegnap Budapesten megszületett a döntés, hogy melyik fiatal képzőművész alkotása kísérheti végig a spanyol-belga-magyar elnökséget. A nyertest az elnökségi trió kezdésekor, várhatóan 2009 legvégén hozza nyilvánosságra a három ország miniszterelnöke. Ezzel egy időben…..
Az Európai Unió Tanácsát fél évig vezető országok hármasával „elnökségi trióban” szorosabban együttműködnek, támogatják egymást az elnökségi feladatok ellátásában, nagyobb folyamatosságot adva ezzel a félévenként rotálódó EU-elnökségnek.Magyarország a…..
MOMO 2009.01.27 23:44:56
@mr. teufel: szerintem a deréktetkós nagyon dekoratív, de nem érzem azt, hogy kötni tudnám akár stílusban, akár vmilyen asszociációval az EU-hoz.

Szerintem a szemes / kokárdás (095) már jobb, tudjátok, a kör "egyebek között az egység szimbóluma" (lsd. europa.eu/abc/symbols/emblem/index_hu.htm)...