Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tapi

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Orvosi publikációkban olvasható, hogy egy egészséges pár esetében abszolút normális, ha egy éven belül jön össze a baba. (Egy pozitív teszt esélye - 30 éves kor körül - 25-30% ciklusonként, 40 éves korban ez mindössze már csak kb 5% - Itt jegyeznénk meg: ez csak…..
Tapi 2010.04.14 08:51:35
@másodszor: Szerintem egy másik intézetben simán csinálnak nektek inszeminációt, hisz nem szoktak igazolást adni arról hogy hány inszemetek volt már....illetve másik helyen nem ismernek, mondjál kevesebbet és kész :) senki nem fog nyomozni utána...
Amúgy is hallottam már olyanról, akinek 9-10 inszeminációja is volt...a Kaáliban 3 után amúgy terelik az embert a lombik felé, nem nagyon szorgalmazzák hogy 4-5-6-ot csináljanak, m feleslegesnek tartják(5-10% csak az esélye), míg a lombiknak akár 40% is lehet az esélye.

Kitartás!!!
Tapi 2010.05.05 14:30:50
@anekiss: Köszi a választ, bár nem én kérdeztem eredetileg és engem nem is érint, mivel 3 inszeminációnk volt (maradt még lehetőségünk) A Kaáliban 45e ft/inszem, a többi szabályt ismerem...mert kellett tanulnom anno.

Jó egészséget nektek!

T.
Kedves Blogolvasó Barátaink, Sorstársaink! Tegnap este 8 óra 22 perckor végetért egy több, mint hat éves utazás: megszületett lányunk, Ajna Viola! Nagy öröm ez és azt kívánjuk Nektek, hogy minél hamarabb legyen részetek hasonló örömökben! Ne adjátok fel: a sikeres…..
Tapi 2010.04.14 08:42:32
@anekiss: Szia! Gratulálok!!!!!!!!!!! Micsoda eredmény, jót nevettem, elsőre 3 baba :) Jó egészséget neked, nekik is és nyugodt babaváró hónapokat kívánok! Meg azt, hogy kisfiú, kislány is legyen a csapatban :)

Mi 3 inszemináción vagyunk túl, nem lett eredményük :'( a doki terelne a lombik felé, de bevallom tartok tőle...vagy nincs rá okom? A ti példátot azért reményt adott! az a poén, hogy mindketten totál rendben vagyunk, ismeretlen okból nem jön a babánk :(

Szép napot!
Tapi 2010.05.05 14:23:44
@anekiss: Örülök, h már jól vagytok! elhiszem hogy megijedhettetek :(

Hát, nálunk még nem jöttek rá, h mi a gond, mert szerintem nincs gond-lehet hogy lelki dolgok ezek már.
Kovács Péter az orvosunk.

Nem adjuk fel, 3 éve kitartunk töretlenül!

(az injekciók nem izgatnak, a fájdalmat jól bírom, a mellékhatásoktól tartok inkább...)
Sok szakirodalom foglalkozik a termékenység fokozásának természet - kínálta lehetőségeivel. Nézzük, mely növények segíthetnek:cickafark (belsőleg és ülőfürdőként)fehér fagyöngy barátcserjepalástfűmálnalevélorvosi zsályaOvaria compméhpempőillatos barátcserjehamis…..
Tapi 2010.02.15 07:22:46
@Krisz75: Szia Kriszti!
Nálunk az a helyzet, amit írtam. 3.inszeminációra megyünk, ha szükség lesz rá, fő a pozitív gondolkodás! :)

Sajnálom, hogy nem sikerült a lombikotok, de fel a fejjel, jön a tavasz és sikerül!!! Ne is gondolj arra, hogy "talán sikerül", csak arra: sikerül és próbálj pozitív maradni, ha körülötted potyognak a babák, akkor is....tudom, h nem könnyű :-/

Szép napot/hetet!
Tapi
Tapi 2010.03.01 09:03:54
@Krisz75: Szia Krisz!
Kiábrándító lehet, h eltolták a lombikotokat :-( Gondolom alig vártad a márciust, erre mondják hogy július, sajnálom! Én veled vagyok, gondolok Rád és remélem jól vagy! Ha már így alakult, júliusig próbálj minél jobban feltöltődni lelkileg, esetleg csinálj egy tavaszi méregtelenítést és olyan dolgokkal foglalkozz(amennyit csak tudsz), amik örömet okoznak és jól érzed magad tőlük! Aludj sokat, relaxálj...menjetek el július előtt pihenni, nyaralni ha tudtok! :)) pl Balaton? :D

Szép napot/hetet! és KITARTÁS!!!
Tapi
Tapi 2010.03.09 14:32:47
@gyerebaba.hu: Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni 1-2 kérdésben? Mitől függ az szerintetek, hogy az inszemináció után ír fel a doki Uthrogestan-t vagy sem? Az senkinek sem árt, és biztosítja a megfelelő progesteron szintet, nem? (nekem nem írja fel a doki, mondván hogy nincs szükség rá...)
Till: A másik: az aspirin protect...tudom, hogy te is szedted, szerinted használ(segíthet) ha inszem.után szedi az ember?
Hogy van a királylányotok?

Köszi a választ, szívesen veszem a tapasztalatokat!
Tapi
Akkor közkívánatra: beszélgessünk arról, mivel segíthetjük a spontán baba vagy a beültetett embriók megtapadását! 1. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemekEzekről már volt szó (lásd néhány fejezettel alább), most csak néhány momentumot emelnénk ki:- Megfelelőnek…..
Gyere baba!... e-mail 2009.08.01 16:45:00
Sziasztok Sorstársak! Végre hozzájutottam, hogy közös a e-mailünkre küldött levelekre válaszoljak! :)Elnézést a sok várakozásért! Ezentúl igyekszem azonnal válaszolni, írjatok bátran, ha bármi privát kérdésre szeretnétek választ kapni!Cím:…..
Tapi 2009.10.20 09:02:08
@másodszor: Szia!
Most a 2.baba előtt már voltak szintén inszeminációitok? Nekünk még nincs babánk, így nem biztos hogy tudok neked segíteni. De szerintem a Kaáli intézet abból a szempontból jó, hogy ott inszeminációt meg lombikot is csinálnak, rendesek és az elejétől a végéig egy kézben vagytok, annyi a hátránya hogy sokat kell várni, de úgy hallottam hogy most mindenütt sokan vannak(sajnos). Nézd meg a dokikat a honlapjukon!

Megkérdezhetem, hogy a kisfiad hanyadik inszeminációval sikerült anno?
Tapi 2009.10.26 11:58:40
@másodszor: Szia!
Hát gondolom azért javasolja a doki a lombikot, mert már volt 8 inszeminációtok-sajna sikertelenül. Marad a lombik, vagy a spontán próbálkozás...de azért szerintem keressetek egy jó dokit, és kérdezzétek meg a véleményét.
Mi most nem járunk sehova, a Kaáliba megyünk konzultációra(jövő héten, első alkalommal). Nem tudom, hogy ott mit és hogyan kell fizetni, de eddig is szinte mindenütt fizettünk (volt ahol nem keveset). A Kaális lesz a 3.doki, akit próbálunk, úgyhogy nagyon reménykedünk hogy végre jó kezekbe kerülünk! Inszeminációra kell mennünk(még nem volt), ha addig nem történik meg a "csoda"...itt tartunk 2,5 év után :-(

Szép napot!
Tapi 2009.11.03 08:52:36
@másodszor: Szia!
Köszönöm szépen, hogy gondoltál ránk! Elsőre nagyon pozitív benyomásaim születtek a Kaáliról, a doki is szimpatikus! Normálisan elmagyarázott mindent, válaszolt a kérdéseinkre, és tényleg ránk figyelt, amíg nála voltunk :-)
A következő ciklusban, Karácsony előtt megyünk az első inszeminációra(addig vérvétel, UH) és minden a lehető legjobban fog alakulni :-) Új reményt, erőt kaptunk tegnap, tökjó!

Tapi
Sorstársak!   Újabb olvasnivalót kínálunk azoknak, akik az alternatív és természetes gyógymódok iránt is érdeklődnek!  Elsőként a Vargha - Gyógymódra szeretnénk a figyelmet felhívni:  A Vargha metodus szabadalmilag védett módszer, melynek alapját a hagyományos…..
Tapi 2009.09.08 10:12:16
@vikk12: Szia Viki!
Ebben nem lehet tanácsot adni, mert nektek kell döntenetek...tudom hogy nehéz :-( mindenki maga érzi, hogy mi lenne a jó neki....én pl tavasz óta nem mentem orvos közelébe, mert szünetre volt szükségem, megviselt engem is a hormon-bombázás. Azt meg felejtsd el, hogy erősebbnek kellene lenned, mert az aki éveket küzd azért hogy gyermeke legyen, vizsgálatokra jár és sok kudarc,fájdalom és megpróbáltatás ellenére is kitart és bízik, az elég ERŐS EMBER! Az összes inszemre-lombikra járó pár megérdemelne egy jó nagy kitüntetést az ereje és bátorsága miatt! ;-) ez az én véleményem!

(én a pesti király utcai Vargha intézetbe jártam és amikor felhívtam őket,aznapra kaptam állapotfelmérésre időpontot-vki épp lemondta, köv-ő héten már kezelésre mentem. Nem mondták, hogy telefonálj, hátha lemondja valaki? mindig van olyan...)

Évi
Erről eltérőek a vélemények. Van, akinek a szervezetét igencsak megterheli a stimuláció alatt bevitt "lórúgásnyi" hormon mennyisége, és ún. hyperstimuláció lép fel. Ennek elkerülése érdekében a kezelés alatt 2-3 naponta ultrahanggal követik a peteérés…..
"Az Aspirin terhességi rátát növelő hatásárólAz Aspirin hatóanyagát képező acetilszalicilsavat 1897-ben szintetizálták. A gyógyszer a �napi� rutin terápiában, mint gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsökkentő szer alkalmazott. Az acetilszalicilsavnak a…..
Gyere baba!... HSG, Inszemináció 2008.09.06 17:44:00
 HSGHa a monitorozott ciklusok ideje alatt a terhesség nem jön létre, az orvos petevezető átjárhatósági vizsgálatot javasol. A HSG egy kontrasztanyagos röntgenvizsgálat, melyet rögtön a menstruáció után, de a tüszőrepedés előtt, vagyis a ciklus 6. és 12. napja között…..
Tapi 2009.02.11 07:35:01
@yordy: Én szurkolok nektek nagyon!!! : ) Mi is épp várakozásban vagyunk, az inszemi elmaradt, mert a férjem beteg volt, de azért otthon mindent megtettünk hogy szülők legyünk ; ) Ez lett volna az első inszemink amúgy, de remélem nem is lesz már rá szükség! A hormonszurik mellékhatásaitól így is kész vagyok :' (