Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zölddiplomás

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkahelyi (T)error Szarban a haza 2009.01.30 00:04:00
Kedves Mindenki! Péntek van végre,hamarosan lehet pihenni, de a kommentelést természetesen nem szabad hanyagolni :).Ma Kata levelét olvashatjátok, aki gondolatait/tapasztalatait osztja mg velünk.Szia Despota, üdv mindenkinek! Rengeteg levelet olvastam el a blogodban és annyi minden…..
zölddiplomás 2009.02.02 19:41:53
@John42: Ne haragudj de ez szíven ütött,bár lehet csak egyszerűen érzékeny vagyok a témára. Nem villamos ütötte el,lévén nálunk az nincs,de kössz hogy emlékeztetsz.
Jaaaaaa és bocs hogy nem gépésznek mentem,sajna én csak egy tipikus hülye nő vagyok. A kémia-biológia az erősségem,mindig is az volt,ezért is tanultam már középiskolában kémiás szakon és ezért folytattam úgy ahogy...de ennek a képzésnek igenis van műszaki része,ha valaki abba az irányba kíván tovább lépni.
A levelező képzésnek nem nagyon van presztizse ez tény,többen írtátok,de higgyétek el munka és / vagy gyerek mellett így elvégezni egy szakot nem leányálom és sokan voltak köztünk akiknek nem volt lehetőségük nappalin tanulni vagy épp félbe kellett hagyniuk.
zölddiplomás 2009.02.02 20:24:27
@Hivatásos beszólóművész: Látom te aztán hű vagy a nevedhez de sebaj!
Légyszives tedd meg nekem hogy elolvasod még egyszer azt a részt ahol azt írom hogy dolgozom....nem,nem csak nyavalygok,sírok és vinnyogok: dolgozó ember vagyok csak egyenlőre nem abban dolgozom, amiben szeretnék és a hangsúly itt az egyenlőre...mert hogy nem olyan fából faragtak aki feladja :)
De tény,hogy a cégek hátrányként kezelik a kisgyermek létét még akkor is ha normális családban él. A pályakezdőnél is vagy az a bajuk,hogy nincs szakmai tapasztalat,de hát honnan is lenne szerencsétlennek vagy az hogy hamarosan úgyis szülni akar majd mert ezért nő....fogadjunk te pasi vagy csupa nagybetűvel aki lószart nem tud minderről csak a száját jártatni.
Nem osztottam ki a világot és nem tartom magam felsőbbrendűnek ellentétben Veled aki mást se tud csak köpködni mindenkire...de tudod mit,ilyen ember is kell,úgyhogy köpködj csak,várom szeretettel.
Ja és ennek a képzésnek igenis látom értelmét és igenis lehet vele kezdeni valamit csak meg kell találni a megfelelő céget és ezen dolgozom szüntelen.Ez pedig nem egyszerű de nem is lehetetlen vállalkozás. Nem értéktelen diploma ez de ebben is beleestek a túlképzés hibájába:már túl sokan vagyunk,ahogy szinte minden másból. Egyre kevesebb olyan szakmát tudsz mondani ahol még biztos az elhelyezkedés itthon...és ezekre a szakokra sem alkalmas mindenki.
A post csak érintőlegesen megemlítette eddigi álláskeresési tapasztalataimat de távolról sem erről szólt,hanem arra kerestem a választ miért is tartunk itt és kaptam is rá értelmes véleményeket, amiket ezúton is köszönök.