Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clikk72

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hallottam, láttam és beszéltem sokat. Persze, még nem eleget.Emberi kapcsolatok, jönnek és mennek. Maradnak, elmúlnak és néha visszatérnek. Érdekes utazás ez. Tanulságok tömkelege. Amikor ráébredsz, mennyit is tanultál belole, már csak a szép dolgok maradnak, még akkor is, ha…..
Kellemes hétfőt kedves Olvasók! Újabb levél, csak Nektek. Remélem ezt a hetet is túléljük! Legyetek aktívak :)!49 éves vagyok 34 éves munkaviszonnyal rendelkezem. Az én történetem nem túl érdekes de azért leírom, hogy okuljon más a történtekből. Tavaly szeptember elsején…..
clikk72 2009.01.27 13:55:59
Előre is sorry, nem olvastam el a kommenteket, lehet, hogy már volt erről szó.
Az előző pereddel kapcsolatban írom, hogy elvileg a megnyert per után járó munkabér elmaradás összegét az állam kifizeti. Államilag elkülönített bérgarancia alap a neve, amiből megelőlegezik a pénzt, amit később majd behajtanak a munkáltatón. Nálunk úgy zajlott, hogy a beperelt cég természetesen fel lett számolva és fizetésképtelenné vált. Úgy volt, hogy nem kapunk egy forintot sem. Aztán (hónapok múlva) kaptunk egy levelet a bíróságtól, hogy xy felszámoló intézi a kifizetéseket, (a cég nem létező vagyonából)és a felszámolástól kezdődően 40 napon belül kell náluk bejelenteni az igényt. (A munkabér elmaradás az egyik elsődleges dolog, amit kifizetnek.) Igen ám, de amikor ezt a levelet megkaptuk, már túl voltunk a 40 napon. Hatalmas döbbenet az arcunkon. Munkaügyi jogász szerint, így buktuk is a dolgot, nincs mit tenni. Nekem figyelnem kellett volna a cégközlönyben, hogy mikor zárul le a felszámolás!!!! (szerinte sem jó ez így, de ez van.)Nem mondta az államilag elkülönített keretet, gondolom nem tudta... Le is mondtunk a pénzről. Aztán jött egy levél a felszámoló cégtől, hogy akkor kifizetnék a munkabér elmaradást, (kártérítést is nyertünk, de az ugye nem ez a kategória)szóval kértek számlaszámot, ahova utalhatják. Láss csodát, el is utalták, igaz, 40%-os adóelőleget vontak le belőle, amit majd idén fogunk visszaigényelni az Apeh-től.
Szerintem a te pénzed sincs veszve, esetleg próbál utána nézni ennek a lehetőségnek.